ЧЕРВЕНИ ДЕМОНИ ОТ МИНАЛОТО ИЗПЪЛЗЯВАТ НА ОПАШКАТА ЗА ВЛАСТ

ba6tata4

New Member
Евгени Мосинов, ликвидаторът на "Корал" и Парк "Странджа" е спряган за областен на Бургас
от Биволъ Понеделник, 27 Май 2013 14:18 3096 посещения


Бургаският адвокат и гаулайтер на местната БСП организация Евгени Мосинов е спряган за областен управител в правителството "Орешарски", научи Биволъ.

Припомняме само някои от неоспоримите заслуги на Евгени Мосинов като юрисконсулт на община Царево:

- сделката за плажа "Корал" през 2002 г. Евгени Мосинов е юристът, който официално представлява Община Царево, а неофициално купувачите от Витатур АД, фирма свързана със сегашния кмет на Бургас Димитър Николов (сега от ГЕРБ, тогава от СДС). Общинският съвет гласува да се продадат 130 декара общинска земя за 8 долара на квадрат срещу обещания за инвестиции. В решението е вписана клауза за разваляне на договора ако купувачът не изпълни обещанията. Мосинов обаче изготвя договори без тази клауза, а скандалният червен кмет Петко Арнаудов ги подписва. Естествено, никакви инвестиции не идват, а земите са препродадени с огромна печалба на цени от 200 до 400 евро на квадрат. Заради закононарушението на Мосинов и Арнаудов общината е лишена от правни инструменти да потърси сметка от измамниците. В момента тази скандална сделка, в която лъсва като на длан престъпен картел от няколко партии е проверявана от прокуратурата.

- незаконният строеж "Златна Перла", съборен миналата година, е най-уродливото чедо на тандема Арнаудов - Мосинов. Този криминален строеж се превърна в емблема на корупцията в България и срастването на олигархичните и чиновнически интереси по времето на Тройната коалиция. И до момента прокуратурата не е изяснила кой е внесъл в Община Царево фалшифициран документ от МОСВ, с който се дава зелена светлина за започването на строежа. Според достоверни източници на "Биволъ", писмото с подправения министерски подпис е било занесено на ръка лично от Евгений Мосинов на Експертен съвет, когато се е обсъждала преписката за "Златна перла". Мосинов никога не беше разследван, въпреки конкретните сигнали, подадени до прокуратурата от журналистите Асен Йорданов и Атанас Чобанов, за разнищване на това зловещо престъпление и привличане под отговорност на виновните лица.

- Мосинов е идеологът и реализаторът на делото за ликвидирането на парк "Странджа", което предизвика първите масови протести на природозащитници. Всъщност може да се каже, че именно този човек е главният "виновник" за движението "Орлов мост". Протестите тогава принудиха парламентът да гласува специален закон, за да не може съдът да отменя статута на защитените територии.

- пак Мосинов, като главен общински юрист, участва активно и в изготвянето на спорния ОУП на Община Царево, предвиждащ застрояване на крайбрежието на парк "Странджа". Заради управленската политика на червените активисти Мосинов и Арнаудов до ден днешен община Царево е без приет ОУП и в продължение на 8 години това дава възможност да се решава "на парче" грозно строителство по най-прекрасните запазени девствени брегове на Черноморието. Също и заради яростната съпротива на общинската власт на Царево, консултирана от Мосинов, един от най-големите и ценни природни паркове в Европа, какъвто е Странджа, вече 18 г. е без План за управление и в него се правят ежедневно всякакви безобразия и тежки поражения срещу природата. Това положение пряко обслужва всякакви корпоративни и корупционни интереси, които безконтролно превърнаха бреговете ни в бетонна джунгла.

Заради огромните си заслуги към законността и обществото, Евгений Мосинов си е записал завинаги името с главни букви в "Черния списък на фирмите, организациите и личностите унищожаващи българската природа".

Дали Евгени Мосинов ще стане областен ще научим в близките дни или дори часове. Но самият факт, че това лице има позиции, за да заеме важния пост, е лакмус за плячкоготовността на новото правителство, което рускува да се самоубие, преди още да се е родило. А също така знак за готовност и нова мобилизация за спасяване на малкото останала природа по Черноморието.:?:eek:riginal post www.bivol.bg/oresharski-mosinov.html
 

Горе