Честито евро!

За плоскоземците.

Учете я тази история, глупци.

За плоскоземците.

Учете я тази история, глупци.
От тоя дебил, само дебил би се учил.

Пука му на този олигофрен, който не е пипал лев от години. Там да паундове. ;/
Що на теб да не ти пука? Нали беше голямата драма с превалутирането? Загуби, неудбство...

Щом даваш Асенчо за капацитет нещата при теб са напълно изпуснати.

Живота в клуба на богатите. Застреляни хора, нанизани на парапет, трамвай с освободена спирачка руши подлез, ауди което лети с 200 км/ч и разцепва автобус, форд мустанг се разцепва на ботевградско шосе, стрелба в училище, ежедневно някоя заклана жена, друсани газят и осактяват и убиват хора с бъги на слънчака, ежедневните ПТП със смъртни случаи са съвсем рутинни. Мисля че стадото е време да вдигне нивото, много банално вече. За по малко от месец. До нова година очаквайте няколко масовки поне а след Нова година като ударим кьоравото вече ще лудница.

Що на теб да не ти пука? Нали беше голямата драма с превалутирането? Загуби, неудбство...

Щом даваш Асенчо за капацитет нещата при теб са напълно изпуснати.
Тъпак, не гледай Асен, гледай историята. Баси маймуна закупен. Пука ми глупаци като тел да не искат независим лев при Никова икономика и фалит след някоя друга година.

Живота в клуба на богатите. Застреляни хора, нанизани на парапет, трамвай с освободена спирачка руши подлез, ауди което лети с 200 км/ч и разцепва автобус, форд мустанг се разцепва на ботевградско шосе, стрелба в училище, ежедневно някоя заклана жена, друсани газят и осактяват и убиват хора с бъги на слънчака, ежедневните ПТП със смъртни случаи са съвсем рутинни. Мисля че стадото е време да вдигне нивото, много банално вече. За по малко от месец. До нова година очаквайте няколко масовки поне а след Нова година като ударим кьоравото вече ще лудница.
Лекувай се идиот!!!

Тъпак, не гледай Асен, гледай историята. Баси маймуна закупен. Пука ми глупаци като тел да не искат независим лев при Никова икономика и фалит след някоя друга година.
Явно на теб ти трябва да учиш история.

Понеже големият напън покрай 08.08 премина, и ако някой реши да се включи, вече е късно, ще споделя малко информация какво постигнах с eurocalculator.eu.

Както вече писах, валутният снипет на Google не се активира при всяко търсене, например го няма при "евро калкулатор", което си беше сигнал за действие. За съжаление инструменти, като Ahrefs не можеха да дадат ясна представа за интереса, понеже много от ключовите думи тепърва щяха да набират скорост. Затова нямах никаква представа какво може да се очаква.

Сайтът ми отне около час, в началото беше onepager, по-късно пуснах и английска версия, за да хвана кликове на експати или туристи в България. Пуснах няколко линка, но като цяло не ми се занимаваше и спрях рано с дейностите.

2-3 седмици преди крайната дата за двойното маркиране на цените, започна да се появява някакъв по-забележим трафик, а Гугъл взе че хареса сайта и го изстреля на топ позиции, където се конкурираше с калкулаторите на утвърдени сайтове, като Калкултор.бг, Уайз, Инвестор, КиК.

Споделям статистики от GSC, Analytics, и Statcounter, като пикът беше на 08.08. с около 10 000 уникални и 15 000 PV.

Виж файлът 34890

Виж файлът 34891
Виж файлът 34892
Монетизирам с Adsense. Не го бях използвал 9-10 години и исках да видя какво се случва. Доволен съм от представянето - в пиковия ден на 08.08, генерираната сума достигна стотина евро за деня. Останалите дни са по-слаби, но като цяло надмина очакванията ми. Не съм прекалявал с рекламите и повечето слотове ги изключих, понеже все пак исках да има някаква функционалност и да намаля баунса.

Трафикът логично започва да намалява след 08.08, както и очаквах, но сайтът има живот още няколко месеца, докато хората проверяват цени, заплати, пенсии. Очаквах няколкостотин PV на ден, но стига до 15 000. Като умре трафика го пенсионирам, а ако още някоя държава реши да влиза в Еврозоната, ще влезе пак в действие.

Това е... малко забава, за да се разсея от корпоративното SEO, а и да конвертирам малко кликове в евро. :)

Три месеца по-късно пускам ъпдейт за ситуацията с моя сайт с евро калкулатор, който първоначално беше замислен само, като тест.

Противно на очакванията ми, трафикът не намаля, а се увеличава. По всичко личи, че сайтът има още поне няколко месеца живот и тепърва ще бъде използван за сравняване на цени.

Голяма чат от трафика е директен, от завръщащи се потребители. Първият пик е 8 август, вторият е 8 октомври, когато започнаха да налагат глоби за липсващи цени в евро.

1764416267557.png
В Google съм се запътил към 90К клика за 28 дни, има някакъв трафик и от Бинг, Яху и други малки търсачки

1764416362432.png

Продължавам да монетизирам само с Adsense, като дневната генерирана сума е 25+ евро, т.е. над една минимална заплата чист пасивен доход - нещо, за което всички се борим. 😁

Тъй като тестът се оказва успешен, но скоро ще замре, постепенно ще го преобразувам, като включа конвертори за други валути към еврото и го направя международен сайт. Първата такава версия е на чешки: Euro kalkulačka – Převodník měn EUR ⇄ CZK. Обемите търсене в Чехия са големи, понеже курсът на чешката крона към евро е динамичен, а изчисление "на ум" не са лесни. Веднъж дневно данните за курса на кроната се свалят през АПИ-то на ЕЦБ, и ги кеширам до следващия ъпдейт.

Следват версии за Полша, Унгария. Румъния, Турция и т.н.

Ще пусна ъпдейт за развитието на сайта след 3-4 месеца, но досега всичко върви много добре, въпреки че Google имат снипет с валутен калкулатор в СЕРП-а, и много от търсенията завършват със zero-clicks, както коментирахме още в началото на темата.

Горе