Четете / играете ли книги-игри ?

От: Четете / играете ли книги-игри ?

Като по малък бях доста запален по една така да се каже ретро игра - Roller Coaster Tycoon.
 
От: Четете / играете ли книги-игри ?

Пътят на тигъра беше култова поредица, с удоволствие бих прегледал новоиздадените.
 
От: Четете / играете ли книги-игри ?

Като по малък бях доста запален по една така да се каже ретро игра - Roller Coaster Tycoon.

На Chris Sawyer ? Да знам я и аз я играех доста на времето на стария ми Pentirum. :)

Очаквани книги-игри през 2014 г.

След обзора на 2013-а е редно да погледнем и напред. Третата година, откак отново имаме книги-игри, ни предложи четири издания в голям тираж и още три кратки книги-игри. Дори според най-песимистичните прогнози, 2014-а ще е още по-силна.

Екипът на "Призвание герой" вече ви подготвя първите четири приключения! В ранна пролет ви очакват две преводни книги-игри.

"Кръвта на зомбитата" на невероятния Иън Ливингстън, с десетки книги-игри от поредицата "Битки безброй" зад гърба си, ще ви предложи едно динамично приключение, съчетаващо най-добрите традиции на жанра с модерната зомби тематика.

Едновременно с него ще открием и една нова поредица, "Призвание герой представя", която ще започне със "Съновидение", ужас, вдъхновен от произведенията на Х.Ф. Лъвкрафт, Стивън Кинг и филмите на Джон Карпентър. Автор е талантливия Емануел Керо, а произведението неслучайно е отличено с награда най-добра френска книга-игра за 2010-а.

В края на пролетта очаквайте "Призвание герой 3". Съдържанието му ще запазим още малко в тайна, но вече се работи по разказите, приети от нашия конкурс. Очакват ви още по-разнообразни жанрово истории, изпипани по всички правила от нашия екип.

Най-после през 2014-а ще можете отново да влезете в ролята на Котарака! В "Абаносовия Дракон" ще се впуснете във фентъзи пиратско приключение, разказващо за пътуването до загадъчния остров на Белязания Чък. Отново дипломацията и предвидливостта ще са от най-ценните ви умения, но този път ще трябва да минете и през цял куп сражения, за да отървете кожата си. За добро или лошо отпадна първоначалният план за една цяла книга, обединяваща приключенията на кораба и острова, поради раздуването в обем и време, но дори и така ви очаква значително по-дълга игра, по която вече работи редакторският ни екип.

Има още няколко заглавия, които е възможно да видите от нас до края на годината - "Призвание герой 4", втората книга от поредицата "Призвание герой представя" и други, но нека не избързваме, а да видим какво очакваме и от останалите. Като сме заговорили за продължения, такива предстоят и на най-успешните книги-игри от миналата година.

"Още по-голямото приключение на малкото таласъмче" на Никола Райков ще зарадва най-малките читатели (или по-скоро "слушатели") на книги-игри. Лапичките, опашката и муцунката са стегнали своя багаж и са готови отново да приключенстват по света! А дали няма да излезе първо "Необикновеното пътешествие на една обикновена фотьойлйонка", която авторът подготвя? Можете да научите повече и да дадете мнението си на сайта на приказките-игри. Повече от вероятно е да видим едната през 2014-а, а защо не и двете?

В края на "Калоян и златния печат", короната тепърва започна да натежава и пред нас се очертаха десетки проблеми с изключителна важност за държавата, с които ще трябва да се оправяме. Църквата, войнствените ни съседи, недоброжелателните боляри, ненаситните търговци и богомилите - за всичко това ще трябва да се погрижим през 2014-а в очакваното продължение.

Е. Уейн, който е централна фигура за жанра от разбуждането му през 2011-а насам (разбира се също и преди това) и вече издаде цели три книги, сега готви още три заглавия - дългоочакваното продължение на "Асасините на Персия", пренаписаната и изключително разширена първа книга от поредицата за отец Валенс - "Олтарът на тъгата", както и следващата книга от поредицата "Пътя на Тигъра" (или може би новоизлязлата "нулева").

Надяваме се, че и M. Mайндкрайм ще ни зарадва тази година с планувания си шедьовър, който е обещал на своите фенове. Всички следим с голямо внимание случващото се покрай него и може би 2014-а най-сетне ще получим книгата, която несъмнено ще е огромно събитие за жанра.

Последно, но по никакъв начин по значение, очакваме много от новите автори, които до момента ни радват най-вече с кратките си книги-игри, издавани на дигитален печат или в електронен формат. Вече текът два конкурса - Таласъмия 2014 за книга-игра и поредният конкурс за кратка книга-игра на сайта на книгите-игри. И двата обещават издаване за победителите. Очакваме там (и не само) да се включат Рони Мейдей, Недялко Петров, Лейдрин Суйвър и останалите, които ни радват със своите произведения последните години, а при всички положения и нови автори ще изплуват на хоризонта.

Надяваме се, разбира се, и някой да ни изненада приятно с неочаквана творба, но дори и да имаме неприятни изненади покрай горните планове, сигурно е, че предстои една още по-силна година с много нови книги-игри. Та, както обича да казва един от любимите на феновете на "Призвание герой" автори - Спасимир Игнатов:

ИГРИТЕ С ВАС!
 
От: От: Четете / играете ли книги-игри ?

Навремето си беше култ...заедно с аудио касетките с оригинални обложки, и тези - не чак толкова, които човек трябваше да си лепи сам с лак за нокити....но това беше далечната 199....и?
 
От: От: Четете / играете ли книги-игри ?

Навремето си беше култ...заедно с аудио касетките с оригинални обложки, и тези - не чак толкова, които човек трябваше да си лепи сам с лак за нокити....но това беше далечната 199....и?

Бумът на книги-игри на Запад беше през 80-те години, а в България пикът беше през 90-те години. "Новата вълна" е факт от 2010 година и вече натрупа значително количество нови книги-игри за може официално да се утвърди като завръщане. :)

Ето и новините от жанрът за месеца. Феновете на Ужасът уцелиха 10-ката! :)

Всяка година на 14-и Февруари се развихрят спорове дали това е празникът на виното или любовта. За 14-и Април обаче няма да има колебания - тази година това ще бъде денят на Ужаса за феновете на книги-игри в България! На тази дата са премиерите на двете преводни заглавия, за които ви споменахме през март.

"Кръвта на Зомбитата" на Иън Ливингстън ще ви предложи новаторско приключение от серията Fighting Fantasy (известна у нас като "Битки безброй"), където ще трябва да се справите собственоръчно със стотици (без да преувеличаваме) зомбита в опита си да се измъкнете от зловещ замък. Ако сте от феновете на ББ, определено трябва да пробвате този модернизиран вариант на добрата стара формула "намери и избий всичко".

В "Съновидение" на Емануел Керо пък ще се изправите срещу най-лошите си кошмари, в една зловеща история, вдъхновена от майсторите на ужаса - Стивън Кинг, Х. Ф. Лъвкрафт и филмите на Джон Карпентър. Книгата е избрана за най-добра френска книга-игра за 2010-а, препоръчваме я за почитателите на класическите ужаси.
 
От: Четете / играете ли книги-игри ?

аз лично не харесвам книга-игра

Има книги-игри на най-различна тематика - приключенска, фентъзи, спортна, съвременна, ужаси, бойна и т.н. Може би не си намерил правилната тематика за теб. ;)
 
От: Четете / играете ли книги-игри ?

„Още по-голямото приключение на малкото таласъмче“

Изминала е цяла седмица от „Голямото приключение на малкото таласъмче“. А цялата седмица е много дълго неприключенско време за едно таласъмче. Когато есенните дъждове наводняват дупката му, Таласъмчо тръгва да подири нов дом в едно още по-голямо приключение, което разчупва границите на фантазията! През горещи пустини, джунглести джунгли, морета от мляко, и разбира се, острови на съкровища! От ледения полюс, та до къщичката на автора! По суша, въздух и вода, та чак в Страната на Сънищата, където нищо не е такова, каквото изглежда. Очакват Ви двойно повече приключения и тридесет края, които можете да достигнете!

След феноменалния успех на експерименталната приказка-игра „Голямото приключение на малкото таласъмче“, Никола Райков ни кани на едно още по-голямо приключение в дебрите на детското въображение. В своя уникален стил, обикнат от читателите, той смесва бивалици-небивалици с остроумни закачки и умело жонглира с думите в търсене на доброто и човешката топлина. Никола Райков уверено е надскочил своя дебют, добавяйки в своята палитра ярък диалог, динамично действие и мащабен размах.

Резултатът е "ОЩЕ ПО-ГОЛЯМОТО ПРИКЛЮЧЕНИЕ на малкото таласъмче"!Наближава най-детският от детските празници - 1 юни! Какъв по-хубав подарък за едно малко таласъмче от луксозна, приключенска книга написана от български автор!



Новите Книги-Игри от любимите автори

Току що се разбра коя ще да е тайнствената първа книга от серията книги-игри от старите класически автори! И заглавието, и авторът ни оправдават очакванията - но кои са те и дали е така, преценете сами като видите текста от задната корица на книгата:

“Бързи вятърни шейни браздят безкрайната пустош на този суров свят - а най-бързите сред тях са на Ледените пирати, страховитите грабители на Севера. Когато призрачната им Ледена фрегата отнася похитената принцеса на борда си, само ТИ, млад приключенец, можеш да възпреш дръзкия план на пиратския главатар, който заплашва съдбините на Кралството. Ще успееш ли да прекосиш обвеяната от смъртоносни вихри повърхност на заледения океан, да се справиш с дивите племена, които я обитават, да откриеш митичната пиратска Цитадела - и да разбулиш най-голямата тайна от забравеното минало на тази замръзнала земя?”



Книгите-игри в Русия

През месец май започна една инициатива за сближаване на българската книги-игри общност с руската такава. За целта в руския форум за книги-игри започнаха да се публикуват поредица статии за книгите-игри в България. В специален блог руските фенове на книгите-игри могат да се запознаят с историята, настоящето и бъдещето на книгите-игри в България. Какво ще произлезе от тази междунационална инициатива впоследствие - само бъдещето ще покаже.
 
От: Четете / играете ли книги-игри ?

"Хлапето с револвера"е много стойностна и забавна едновременно. Препоръчвам я на всеки, който се интересува от книги-игри
 
От: Четете / играете ли книги-игри ?

Здравейте, играя Dota 2,защото ми харесва самата идея и възможностите за teamwork, които предоставя.

Чета и книги, за личностно развитие.
Препоръчвам :
Богат Татко,Беден Татко - Робърт Т. Кийосаки
както и цялата литература на Napoleon Hill

Надявам се поне малко да съм бил полезен с книжките.
Приятен ден на всички :)

P.S. съжалявам, ако не съм разбрал правилно темата
 
От: Четете / играете ли книги-игри ?

Напоследък наблягам на книгите. Игри рядко играя, трябва наистина да ми хареса идеята.
 
От: Четете / играете ли книги-игри ?

Конкурс 10 - Конкурс за кратък интерактивен разказ

Ето, че дойде времето поредния и дългоочакван конкурс за разкази-игри. Негови организатори отново са всеотдайните хора от отдел Дигитализация. Като в случая се надявам да получим рамо и от бурно развиващия се отдел Популяризация. Този път, за разлика от предишните конкурси със строго определени рамки почти единственото ограничение за участниците ще е срокът за писане, времето, което ще успеят да отделят, за да оформят произведенията си и самата тема естествено.

Срок: почти месец - до 1-ви декември 2014 г.

Условия: в темата на форума за книги-игри
 
От: Четете / играете ли книги-игри ?

Интересно звучи, бих се включила, ако имах време. Някога в ранната си младост бях написала нещо такова, за собствено забавление. Даже си беше оформено книжле, и илюстации бях направила :). Не мога да си спомня какво стана с него.
Иначе на въпроса - в момента единствените книги-игри, които чета (при това на глас и често), са за Таласъмчето. Радват се на голяма популярност.
 
От: Четете / играете ли книги-игри ?

"Хазарски речник" от Милорад Павич е доста добра "книга игра" :)
 
Четете / играете ли книги игри

Конкурс 10 - Конкурс за кратък интерактивен разказЕто, че дойде времето поредния и дългоочакван конкурс за разкази-игри. Негови организатори отново са всеотдайните хора от отдел Дигитализация. Като в случая се надявам да получим рамо и от бурно развиващия се отдел Популяризация. Този път, за разлика от предишните конкурси със строго определени рамки почти единственото ограничение за участниците ще е срокът за писане, времето, което ще успеят да отделят, за да оформят произведенията си и самата тема естествено.Срок: почти месец - до 1-ви декември 2014 г.Условия: в темата на форума за книги-игриТози пост е редактиран от Efix: 30.10.2014 - 19:52ч.
 
От: Четете / играете ли книги игри

Чак още да ги чета не, но пазя стабилна колекция. Това си беше голяма индустрия в бг навремето, доста хора започнаха оттам към по-сериозна кариера
 

Горе