Чрез кои онлайн канали достигате до потенциалните си Клиенти?

Force

Active Member
Характерния спад на трафика през летните месеци ме накара да се замисля, как да увелича видимостта и следователно продажбите на моите продукти. Става въпрос за модни аксесоари и Клиентите ми не са строго таргетирани. Примерно сега ако продавах породисти гълъби, едва ли широката маса щеше да се интересува от тях. Засега каналите за продажби, които ползвам са:

- Онлайн магазин
- ФБ Фен страница
- Профил в OLX.bg
- Профил в Bazar.bg
- Канал в YouTube с видеоревюта на продуктите(от там чрез връзка ги насочвам към онлайн магазина)

Както вече се подразбира, редовното поддържане на наличности и следенето на продуктите си е доста трудоемко, но на фона на увеличаваща се конкуренция и намаляващият рийч в ФБ сме принудени да работим още по-усилено. Лошото е, че вече ФБ рекламите не са толкова ефективни, колкото бяха преди година примерно и е под въпрос дали си заслужават парите. Адуърдса докарва стабилен трафик, но въпреки доброто таргетиране, няма голям скок в продажбите. В OLX-a броя на предлаганите стоки в моята ниша надвиши 20хил.(за сравнение - 9хил на 05.05.2013г) и посещенията намаляват, заради големия брой обяви. А за базар дори все още се чудя защо държа обявите там, след дори ВИП обява не може да достигне толкова посещения, колкото една непромотирана обява в OLX...

Анализите настрана, можете и Вие да споделите къде излагате Вашите продукти на показ и от кои други канали се възползвате, за да привличате трафик=продажби
 
От: Чрез кои онлайн канали достигате до потенциалните си Клиенти?

Пробвай и в Twitter да си направиш профил. Има достатъчно потребителите от български произход, пробвай и във Vbox да си направиш присъствие като марка на магазина, не толкова като линкване към продукти.
 
От: Чрез кои онлайн канали достигате до потенциалните си Клиенти?

Съвета за Twitter е добър, както и други соц мрежи, на първо място G+, instagram, pintarest, VK...
Но за сега всички те дават малък резултат сред БГ публиката. Бих те посъветвал да наблегнеш на женските форуми и модни блогове.
 
От: Чрез кои онлайн канали достигате до потенциалните си Клиенти?

Да, гост блогванете и бгмама могат да направят чудеса, в зависимост от точните артикули, които продаваш.
 
От: Чрез кои онлайн канали достигате до потенциалните си Клиенти?

Именно тези социални мрежи, дето ги изброи не съм ги ползвал, понеже не са практични. Тоест първоначално след като изградя профил, за да събера поне 100-тина българи трябва редовно да пускам публикации. А като имаме в предвид темпа ми на публикуване във фейсбук(по 10 поста на ден) и че в останалите мрежи няма опция за schedule-ване на подготвени публикации, това означава цял ден да седя и да публикувам снимки из соц. мрежите.

Магазина ми все още е нов и нямам толкова органичен трафик от Г и затова гледам да увелича препратките, за да мога да поддържам някаква конверсия на продажби.
 
От: Чрез кои онлайн канали достигате до потенциалните си Клиенти?

Социалните сигнали от множество социални мрежи биха помогнали за ранкването по някои по-леки думички, дори и да не ти донесат конкретни продажби.
 
От: Чрез кои онлайн канали достигате до потенциалните си Клиенти?

То аз пак имам присъствие и профили из социалните мрежи, но просто нямам времето да поддържам и ъпдейтвам редовно тези канали. Следването и писането на публикации в релевантни блогове е добра идея и ще накарам приятелката да се включи. Само ме притеснява частта с форумите, че в повечето от тях, дамите се чудят с кого да се заядат и в най-добрия случай ще тръгнат да отварят очите на другите бгмами от кои китайски търговци съм зареждал и как е било по-изгодно сами да си поръчат от китай, а не да плащат на прекупвачи тук...
 
  • Like
Реакции: ops5
От: Чрез кои онлайн канали достигате до потенциалните си Клиенти?

... очите на другите бгмами от кои китайски търговци съм зареждал и как е било по-изгодно сами да си поръчат от китай, а не да плащат на прекупвачи тук...

Да, получаваш Репутация за това :) има и други услуги и продукти, които е по-добре да не рекламираш в БГ Мама. Ще те разкостят :).
 

Горе