Чупи ли се или не Arch Linux на OpenVZ

От: Чупи ли се или не Arch Linux на OpenVZ

За какво да се караме? :) Форумите са за да се обсъжда, обменя опит и спори. Всеки ден излизат нови и нови технологии. Това че някой е свикнал да прави нещо по един начин, не означава че непременно това е начина. Премести постовете в друга тема, че наистина са офф топик.
 
Очакваме r.stefanov да разшири портфолиото от предлагани ослуги от DirectHosting.bg и да започне да предлага и OpenVZ VPS услуги, с "неговите си" ядра на нодовете. И после клиентите му ще разкажат - надеждно ли е, чупи ли се, не се ли чупи :)
 
От: Чупи ли се или не Arch Linux на OpenVZ

Ще почакаме малко и ще видим. Може и да е талант като цецко от шумен :)
 
От: Чупи ли се или не Arch Linux на OpenVZ

О в никакъв случай не сте 'осрали' или 'оспамили' темата, даже е интересен спор и го наблюдавах с интерес. Малко относително кога и как се чупи една система и как се представят останалите при същите тестове, затова е интересно за всички ни тази тема.
Също интересно е за библиотеките на C, поддържат ли се или не и възможно ли е ъпгрейд на ядрото, без това да окаже влияние върху стабилността или да има странични ефекти.
Това са въпроси, които можем да разберем само с практика и тестове. И все пак с KVM или XEN човек няма никакви грижи и проблеми и няма нужда да умува стабилна ли ще е системата или не. При тази виртуализация виртуалния сървър доста се доближава до физически такъв и лично тествах Arch-а (то не че моето е голямо 'тестване' и е кой знае какво) и засега е окей :)
 
От: Чупи ли се или не Arch Linux на OpenVZ

И все пак с KVM или XEN човек няма никакви грижи и проблеми и няма нужда да умува стабилна ли ще е системата или не.

Само че OpenVZ ако мога така да се изразя "не губиш" част от ресурсите. Не се получава се така нареченият overhead. Който иска да го описва както е по книгите, динозаврите ако искат да цитират някой white paper от преди 10 години :lol: По-досадна администрация за сметката на малко по-добра производителност.

Те и KVM и XEN имат своите разлики. 'Дето се вика - кой каквото му трябва.

За библиотеките не мога да кажа със сигурност, но поне при мен на две места е с 2.16 и 2.17 и не съм засичал проблеми. Според документацията и хората във Freenode трябва минимум 2.15 или пач.


ldd --version
Код:
ldd (Gentoo 2.17 p5) 2.17
Copyright (C) 2012 Free Software Foundation, Inc.
This is free software; see the source for copying conditions.  There is NO
warranty; not even for MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE.
Written by Roland McGrath and Ulrich Drepper.
 
От: Чупи ли се или не Arch Linux на OpenVZ

Така е, всяко нещо с предимствата си. OpenVZ определено е по-добър вариант откъм производителност и пестене на ресурси - един блог (и то посещаем) спокойно може да се хоства на openvz с 256MB памет, докато KVM в определени ситуации и конфигурации определено ще е нужно малко повече.
И все пак има и важни неща (в определени ситуации), които KVM позволява, а OpenVZ не, като например използването на буквано всякаква дистрибуция, с каквото човек желае ядро (например 3.9) или направо BSD система, а някой хора просто обожават FreeBSD и не признават друго :D
 
От: Чупи ли се или не Arch Linux на OpenVZ

А, не, 256 рам за Wordpress... Опитах, но не стана номера. Даже на този instance, който е с почти 600МБ ако махна swap-a и се почва с oom грешките. :lol:

mem.png
 
От: Чупи ли се или не Arch Linux на OpenVZ

Ако е възможно най-олекотена и оптимизирана системата има шанс, ама си е игра..
 
От: Чупи ли се или не Arch Linux на OpenVZ

То всъщност прочетох, че lowendbox целия сайт е на 80MB RAM :D и именно затова собственика е пуснал този скрипт, да се възползват и другите.
 
Последно редактирано:
Вече не е на 80MB RAM, сега е собтсвеност на ColoCrossing и върви на голям сървър, ама да - наистина това е била част от идеята на този блог като цяло, докато е бил още на оригиналния собственик. За съжаление с времето идеята се изражда и сега е предимно сайт за обяви за VPS-и струващи по-малко от $7/месец.
 
От: Re: Чупи ли се или не Arch Linux на OpenVZ

Хората твърдят, че са подкарвали woredpress с използвани по-малко от 64MB RAM - ето тук - http://www.lowendbox.com/blog/wordpress-cheap-vps-lowendscript/
Разбира се това е доста стара информация, debian 5 вече трудно ще намерите.

Мда, и аз съм го "подкарвал", но си е чисто осакатяване ако питаш мен :lol:
 

Горе