Юридически проблем

mazoku

Member
Имам много интересна ситуация и не знам да се смея ли или да прилагам насилие. Живея на втори етаж, като над мен дълго време живееха студенти, които ни наводняваха редовно, мен и съседа под мен. Вода се е стичала стабилно от лампата ми. Това допреди около 5 месеца. Преди седмица имах малък теч на бойлера, който беше спрян и отстранен веднага. Да, потекло е от тях но говорим за капане, в мокро помещение, върху плочки, което е спряно бързо и подсушено.
Така, аз не съм допусната в тях да видя за какво става въпрос. 5 дни по късно ми се казва, че той иска пари или ще ме съди, като теча вече бил ремонтиран(5 дни по късно). Имал свидетели (не е викал домоуправител, явно майсторите му били свидетелите), имал документи приготвени от етажите нагоре и от свидетели. Това което е ремонтирано е на мястото на старите течове (в коридора), а не на мястото на моя теч, но да кажем, че водата се стича насам натам.

Сега, не ми е показано как изглеждат нещата. Ремонта е бил приключил 5 след събитието. Домоуправител не е викан, не и е показано нищо. Човека гордо се похвали, че е юрист.

Права ли съм да ми се струва, че се опитва да мине от мен парите за ремонтите от предишните наводнения? Може ли да се установи от кога е ремонта технически? Защото все нещо щеше да се чуе, работя от вкъщи, като правеха ремонт преди беше ужас.
 
Здравей, първо кофти ситуация. Аз също съм наводнявал съседа, но му се компенсирах с подарък. Бях готов да поема и ремонта - измазването. Не, че беше много щастлив, но се разбрахме, защото другото е грозно. Всеки може да си казва каквото иска. Има ли снимки,какви са тези свидетели, кога са идвали, какво са установили, те имат ли доказателства? Виж това са глупости. Да ти предостави фактури, документи, нали е юрист, те с това оперират - документи. След това вземи по едно копие, направи си проучване. Звънни на хората, които са му направили ремонта и ги разпитай на какво точно са правили ремонт, какво е правено. Кажи им, че ако не ти съдейства, човекът под теб е предприел да повдигне обвинение в нанасяне на материални щети. Кажи какво реално се е случило при теб. Поднеси им го така, че да ги натиснеш с това, че ако не ти съдействат, ще се наложи да ги призовеш като свидетели, които единствено са имали преки наблюдения и са видели всичко като щети. И му кажи на този бастун, щом е толкова отворен отзад, да си направи застраховка, цели 50 лева на година е. Ще извади разхода за единия траверс, който опъва всяка втора седмица след работа от бул. Хирсто Ботев на път за тях. Баси палячите.
 
Прочетох ама не разбрах ОП ли върти онлайн бизнес или съседът?
 
Прочетох ама не разбрах ОП ли върти онлайн бизнес или съседът?
Няма нищо за разбиране. Опитват се да я метнат с пари. :) И то някакъв бастун, който се мисли за юрист. Некви наводняват над нея, като тече при него от известно време. Тя е протекла за малко и го е отстранила веднага, и неговите деминджи от всичко минават за нейна сметка, защото е по-лесно. Класически начин да си тарикат и да не търсиш отговорност от явно някой по-труден да му пробуташ идеята да ти плати. Юрист е, ама смъртен и го знае. На нея и го върти номера, защото е явно по-лесна плячка от диваците над тях. Поправи ме, ако не ми е правилно обобщението на цялата ситуация.
 
Недей така. Това в нейния случай се случва когато съвестен, възпитан и добър човек срещне дребен, мазен тарикат, малко след еволюцията на зелената еуглена. А като ти каже, че е и адвокат, хептен е влязал в ролята на лошото момче. Само, че добър адвокат би му станало ясно, че не може да има никакви претенции в тази ситуация, в която грам не може да докаже нищо конкретно.

Аз бих му казал да си запали дипломата и да отиде на централна гара да го раздава гейша пред манафите, които ще му се радват много.
 

Горе