Юристите на Apple обявиха война на пиратите, заради Apps-овете им!

Blinky

Owner
Адвокатите на гиганта Apple обявиха война на хората, дръзнали да предоставят платените им приложенията (Apps) безплатно от Apple Store. Това стана ясно тези дни, като едно от най-важните превантивни мерки, които предприеха от Apple, е изпращането на уведомление до всички големи и малки хостинг компании, като те от своя страна ще спирав всеки дръзнал да предоставя безплатно тези платени приложения.

Според запознати, за да може да подкараш тези приложение, то преди това е необходимо да се проведат Jailbreak на даденото iOS-устройство, като после инсталират приложението Apptrackr. Точно Apptrackr е обект на атаките от юристите на Apple и всяко едно появяване е причина адвокатите да искат затварянето на този ресурс. От своя стана разработчисите на Apptrackr изместиха услугата извън САЩ, за да може Apple да не упражнява натист върху хостинг компаниите на територията на САЩ, както и премахнаха линковете към самите приловения водещи към Apple Store. Това от друга страна доста повлия на въпросния ресурс, защото на сайта се появиха съобщения, които казват, че сайта се издържа само от дарения.

Това не е първото такова явление. От съществуването на iSO операционната система, пиратството вървяло успоредно, като през годините Apple се справяло благодарения на пускането на нови и нови весрии при появата на Jailbreak, но в днешно време политиката им за тези неща започва да придобива друга насока или по-скоро още една насока.

Ако някой от Вас има Apple май е наясно с това и вероятно се е възползвал от въпростното приложение по-горе.
 
От: Юристите на Apple обявиха война на пиратите, заради Apps-овете им!

Instal0us след JailBrake-ване (Apptrackr за първи път го чувам). Това беше в началото когато си купих телефона. Сега за друго освен за ало ало не го и ползвам (скайп и поща от време на време). Доста игри играх в началото (Zombie Plants, Zombie Highway, HeavyMach, AngryBirds, AssasinCred, Asplah5) и след превъртяване ги триех.
 

Горе