.бг TLD

Ezekiev

New Member
Последната до момента информация по въпроса за .бг домейните на кирилица е статия в Mediapool със заглавие: "Одобрена е регистрацията на националния домейн на кирилица ".бг" Още нямам право да пускам линкове тук, затова не съм го направил.

На 14.10.2014 г. от новината на Mediapool научаваме, че "В следващите седмици Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще инициира среща с всички заинтересовани страни – бизнес, неправителствени организации и академични институции, за да бъде обсъдена методиката за избор на организация, която ще регистрира интернет имена на кирилица. Регистраторът ще бъде посочен от българското правителство след като бъде постигнато съгласие между участниците за критериите и процедурата по избора му."

Вече минаха не няколко седмици, а почти полoвин година и ни вест, ни кост от министерството. Някой знае ли нещо по този въпрос?

П.С. Не намерих подобна тема в настоящия форум и ако има съвпадение, предварително моля за извинение.
 
От: .бг TLD

Регистрацията на .bg домейни винаги е било един голям батак, породен от монопола на идиотите от Регистър. Не чакай някой да си свърши работата както трябва, още повече в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.
 
От: .бг TLD

Колега, чакаме да мине "процедурата". Повече едва ли някой ще може да ти каже, освен определени "властимащи" люде.
Последната до момента информация по въпроса за .бг домейните...

@Welder, става въпрос за .бг, а не .bg.
 
По-скоро се надявам друг регистратор да поеме .bg домейните, отколкото да се появи .бг на този етап. Струва ми се напълно излишен и най-вероятно ще се използва основно за скам.
 
От: .бг TLD

В Русия .рф се използва много сериозно. Огромна част от населението среща затруднения с английския и латиницата. Не се съмнявам, че и тук ще си намери мястото кирилското tld. Само наистина дано не го дадат пак на онзи регистър :cry:
 

Горе