безработните плащат здравните

dalasweb

Well-Known Member
Коментар,който ме кефи от http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5021091

Може да не ядем много поради бедност и пак нестигаме 100г. Това е така защото много неща в България са объркани. Например има много вредни Е-та в храните, които в САЩ, Норвегия, UK и др държави са забранени заради връзки с рака, а в България са разрешени. И всеки българин който няма интернет да прочете всяко от тях какво е, се трови всеки ден с калпава храна. И малко да яде, в тая вредна храна няма да стигне до 100. Друг пример, развалиха ни и българското кисело мляко с живи бактерии когато преди век в България беше пълно със столетници и българите живееха най дълго от всички останали държави в Европа. А сега е точно обратното в България се живее най малко в сравнение с останалите държави. Трети пример, неможе да задължават безработните да плащат здравните осигуровки след като нямат доходи. Когато нямаш никакъв доход примерно както берзаботицата сред младите е над 40% и карай на родителите си, неможе да ги задължават, от къде да вземат? Че и да плашат че нямало да се издават лични карти, ако не си ги платиш. Това е против правата на човека и доколкото четох щяло да се отнесе чак в конституционния съд и с право. Цялата система в България е измислена да смуче парите на хората. Има много държави в Европа в които здравната осигуровка е избор, не задължение. И това е правилният подход, като единствено за доказано крайно нуждаещи се без приходи (доходи) примерно от няколко месеца безработни, и трайно безработните, и също тия които никога не са работили, за тях трябва да е безплатна медицинската помощ и въобще здравеопазването. Министъра на здравеопазването ни е за смяна. Заради всичките тия объркани неща в България все повече се замислям защо трябва да оставам в тая скапана държава.


Да вземат да осъдят държавата!
 
Последно редактирано:
От: безработните плащат здравните

Не че ми се влиза в полемики, но системата на коментиралия има изключително силни недостатъци още в зародиш. Първо, ако ти дадат избор дали да плащат ЗО и на болниците и лекарите ще дадат избор дали да те лекуват или не в зависимост от това дали си си платил. Когато си млад и здрав тази мисъл не те притеснява особено, ами ако стане нещо и ти нямаш здравни осигуровки? Перспективата да те изритат от болницата както става във Щатите хич нее приятна. Тази здравна система според мен е далеч по-нехуманна от това да те карат да платиш задължително 18 лева (8% върху минималната заплата). Второ, тъй като у нас здравеопазването е от типа кооперация защо само някои ще плащат а всички ще ползват? Специално частта за никога неработилите хора силно ме притеснява, защото това си е жива покана за паразитизъм върху социалната ни система. Иначе ако държава реши да встъпи със финансиране, никой няма да откаже, но пред алтернативата за платено-избирателно здравеопазване предпочитам задължителните вноски.
 
От: безработните плащат здравните

имам познати в щвеция ,които лежаха и пърдяха почти 8 години докато се изучат и започнат бизнес,а дотогава държавата беше с ттях!
 
От: безработните плащат здравните

Да бе.. само така!
Много умно.. особено това в последните редове тия дет са трайно безработни да им е безплатно.. то не че сега има някой сиганин, който да си плаща здравните, ама ай поне да не разрешено по закон.
 
От: безработните плащат здравните

Да бе.. само така!
Много умно.. особено това в последните редове тия дет са трайно безработни да им е безплатно.. то не че сега има някой сиганин, който да си плаща здравните, ама ай поне да не разрешено по закон.

имаш деца,които са завършили средно, но почти 4 години са безработни, щото в техния малък град няма работа ,а ти плащаш от джоба си за осигуровките им.
 
От: безработните плащат здравните

Държавата разполага с огромно количество средства, дори и при "ниски" данъци от 10%. С тях може да се подслонят, нахранят и лекуват бедните. Проблемът е, че се харчат за глупости.

Ако искате да сте по-богати трябва да принудите законодателите да ликвидират тази империя на злото, наречена Европейски съюз и да се премахнат антипазарните закони. Вместо ЕС може държавите да сключат договор за пазарна икономка - свободно движение на хора, стоки и капитали. Точно това беше основната идея на ЕС - общ пазар, пазарна икономика. А какво се получи - нова империя на злото, която бълва нови и нови безсмислени директиви.

2qk6nme.jpg


Запомнете: държавата (и даже Европейският съюз) няма как да ви даде пари, ако преди това не ви е обложила с данъци.

Как пазарната икономика прави хората по-богати.
 

Горе