видеонаблюдение - камерите не се виждат само от андроид

naskobg

Well-Known Member
Здравейте
правих наскоро едно видеонаблюдение и всичко е ок . Виждам всичко ок локалната мрежа и windows ..От друг оператор на интернет също всичко е нормално ip ,port и т.н.
Проблема е че не виждам камерите от каквото и да е мобилно приложение.Смених поне 5 приложения и все тая..слагам същите настройки както на пс но ядец..Къде може да е проблема?
 
От така представената информация не става много ясно за какво видеонаблюдение става въпрос. Ip система ли е, аналогова система ли е, с рекордер или без, марка..? Все важни неща.
 
С такъв отговор можем само да гадаем кое е конкретното мобилно приложение. Обърнете се направо към хората от които сте го закупили, те би трябвало да знаят кое е приложението.

Може да пробвате и със Super Live Pro. Виждал съм доста "No name" марки, които използват софтуера на TVT.

Поздрави.

P.S. За другия път си купувайте техника от доказани производители. Срещу 10-20 лева в повече ще си спестите подобни главоболия.
 
и с двете предложение програми не става и с тях.указвам ип порт всичко.и не.странно как да се свържа през мобилен тел..правил съм и друг път за 4 и 6 камери и няма проблеми..
 
Предоставя ли възможност устройството да се гледат камерите през браузърa без приложение? Трябва да е нещо от рода на реален-ip-адрес/порт-указан-за-http-връзка

Там виждаш ли ги?
 
иммено...всичко е ок през бразуер. ип + порт...както и потребител и име..но през андроид не става.
 
Само да питам ти пренасочване на портове в рутер направи ли? Ако не - ясно . Ако да, колко порта отвори ?

PS порт за достъп през телефон е различен от този през браузър .
 
Едно по едно:

1. Влизаш в dvr-а в Network, IP Config Setup или там според устройството ти. Вътре трябва да има TCP Port или IP Port. Виждаш кой порт е зададен. Може да е 50000, 34567, 8090... според зависи устройството. Ако не е конфигуриран, задаваш по твой избор.
Това се предполага, че е направено.

2. Влизаш в настройките на рутера. Правиш пренасочването на въпросния порт към IP-то, което си задал(или което е зададено от DHCP сървъра на рутера) на dvr-а. Тук може да видиш конкретно за твоя модел рутер как става.

3. Рестартираш устройството и рутера, и трябва всичко да е наред...

Като правиш пренасочването е добра идея първо да зададеш статичен ip адрес на dvr-а, или поне да укажеш на DHCP-то на рутера да заделя винаги адреса към който пренасочваш за това устройство. Понеже ако има(или в последствие) и други устройства в мрежата, при евентуален рестарт или спиране на тока може да не "вземе" същия адрес.

@lqllqlq, защо през браузъра "работи" без да е пипано нищо? Ако порта зададен в dvr-а за http достъп е 80 ще отваря ли без да се прави допълнително пренасочване в рутера?
 
e-ch 7004 cloud системата на даденият dvr е бъгната не се занимавай а си купи само dvr hkvision някъде към 140 лева май бяха и си ок!
 
Подкрепям за Hikvision. Има и RTSP излъчване. Имал съм китайче не е добре.
 
@lqllqlq, защо през браузъра "работи" без да е пипано нищо? Ако порта зададен в dvr-а за http достъп е 80 ще отваря ли без да се прави допълнително пренасочване в рутера?

Мисля, защото е локална. Факт е, че ако дори 1 от 3те не е отворен отвън не можеш да достъпиш, но по локална гледаш. Поне с Dahua и Hikvision, с които работя е така.

e-ch 7004 cloud системата на даденият dvr е бъгната не се занимавай а си купи само dvr hkvision някъде към 140 лева май бяха и си ок!

Няма и толкова. 131 е 4ка на Hikvision
 

Горе