въпрос за статия - wordpress или темплейт?

naskobg

Well-Known Member
здравейте,

имам една статия, която искам да я добавя на 5 домейна а разширения .bg, org, biz, net и info .
Въпроса ми е . на всеки домейн да инсталирам wordpress и да добавя статията или да е статично html с някакъв темплейт за статия? Кое е по-добре и как да постъпя?
 
От: въпрос за статия - wordpress или темплейт?

Ми всичко е според зависи според мен. Ако можеш да си направиш една проста html страничка защо да "трошиш" цяла уордпрес система :wink: Една html страничка е също толкова полезна, колкото и Уордпрес. Но всичко зависи от бъдещите ти планове!
 
От: въпрос за статия - wordpress или темплейт?

бъдещите ми планове са всички тия домейни ще има думи/линкове които ще водят до ком домейна.надявам се това да помогне за сео и да повлияе на серп за повечко думи
 
От: въпрос за статия - wordpress или темплейт?

Добре си го намислил, но аз нещо не мога да те разбера и да не би да ти дам грешен съвет? Значи - искаш да прибавяш една статия към въпросните 5 домейна и в тази статия да има ключови думи които да ти помогнат за основния домейн: .com ?
Ако е така и вече имаш сайтове на въпросните домейни, то няма смисъл да правиш нова страница или уордпрес система. Просто добавяш статията към вече съществуващия сайт. Може да я направиш като статия или страница - твой избор. Това няма значение, аз съм успявал да оптимизирам еднакво добре и със статия и със страница. Въпросът опира до това, статията ти да е добре написана и оптимизирана правилно - така наречения онпейдж. Успееш ли да го направиш - може и да биеш много сайтове на същата тематика.
Но имай предвид и друго - като прибавяш статията към въпросните 5 домейна да избегнеш дублирането - статията не трябва да се повтаря повече от 1 път, това не само, че няма да помогне, но може и да навреди.
 
От: въпрос за статия - wordpress или темплейт?

на въпросните домейни няма нищо и те са купени точно поради тази причина..първото което ще сложа на тези нови домейни е тази статия с думи които ще водят към главния домейн. Статията ще я променя за да изглежда различна и да не се доблира..Колко време е необходимо за да видя някакви резултати? Трябва ли да ги sitemap-вам всичките?Трябва ли да добавям на всеки домейн title,descriptions,keywords и други?
 
От: въпрос за статия - wordpress или темплейт?

Аха... тогава в такъв случай се води от презумцията, че независимо дали е само една статия или сайт - то трябва да се оформи по правилата. Даже и само една статия да е на домейна - това вече си е сайт! :) Направи я по всички правила: заглавие на статия, самото съдържание, вкарай вътре ключовите думи за които се бориш, задължително оправи метатаговете... всичко което си се полага. След колко време ще видиш резултат? Не може да се каже това, различно е. Първо трябва да се индексират въпросните домейни, и след това да бъде отчетена връзката.
Ако смяташ да ползваш въпросните домейни с тази цел и в бъдеще и да пишеш и други подобни статии - по-лесно ще ти бъде да инсталираш Уордпрес.
 
От: въпрос за статия - wordpress или темплейт?

значи последно..по добре е да се инсталира wordpress и някакъв темплейт? или някакъв темплейт в който просто да добавя текста?
 
От: въпрос за статия - wordpress или темплейт?

Тук вече не знам как да ти отговоря, понеже не знам какво имаш предвид под "някакъв темплейт". За мен лично темплейт = тема = външен вид.
Ако е така, то води се от презумпцията темата да е максимално добре оптимизирана. Примерно - не единственото, но едно от най-важните неща са <h> таговете. Погледни ги дали са добре направени и подредени, дали добре се използват.

Доколкото знам дефолтската тема на Уордпрес си е добра.
 

Горе