зареждане на <div> чак при скролване надолу до него?

viper1

Member
имам дефиниран div content:

<div class="progress">
<div class="amount"></div>
</div>

Понеже е анимиран, а се намира по надолу на страницата докато се скролне надолу до него анимацията вече е приключила и в тази връзка искам да попитам как може да започне да зарежда съдържанието на div-а чак когато се скролне до него?
 
<div> елементите са обикновени HTML елементи и нормално се намират където са поставени без да ги интерсува нищо. Когато слагаш клас на елемент, образно казано ти му слагаш етикет, за да знаят CSS и/или JavaScript какво да правят с него. Ако в CSS имаш клас "post", то върху този <div> с клас "post" ще се наложат съответните CSS стилове. CSS стиловете отговарят най-вече за визуалната част - разположение, цвят, размери... в случая и малко анимация. Анимацията се получава когато към елемента се добави опрделен клас. Ти обаче искаш нещо да се случи когато страницата се скролира, а това се прави с JavaScript. Въпреки че CSS понякога може да прави неща, които JavaScript може да прави, не ми е известно CSS да може да следи движението на скролера, камо ли да добавя и премахва класове. На страницата дето си дал има скрипт "Viewport Checker" дето следи за движението на скролера и при нужда добавя допълнителни класове на елементите дето са видими.

С други думи трябва да използваш и 3-те компонента - HTML, CSS и JavaScript. Но ако ме питаш, такъв тип зареждане си заслужава само ако новите постове се зареждат динамично. Ако идеята е да заредиш 10 поста, да скриеш 9 и да ги показваш само когато се скролира надолу само защото това ти се струва яко... ами не е яко, супер аматьорско е. И анимациите съм сигурен, че са дразнещи за повечето хора. Използвай ги когато искаш да сигнализираш за нещо, ама така само заради гъзарията няма смисъл.
 
@viper1 въпросните използват това : https://daneden.github.io/animate.css/
в комбинация с viewpoertchecker-a адват това
<script type="text/javascript">
jQuery(document).ready(function() {
jQuery('.post').addClass("hidden").viewportChecker({
classToAdd: 'visible animated bounceInUp', // Class to add to the elements when they are visible
offset: 100
});
});
</script>
 
благодаря за включването.
имам на статията само по един <div> който е по надолу в самата статия и искам просто да почне да го зарежда и анимира при скрол до него , а не със зареждането на страницата.

Не ми се ровчи как става,който може да го направи плащам за услугата 25лв по пейпол,еконт,изипей.
 

Горе