имaм нужда от помощ :)))

the_koceto

New Member
Здравейте,
От доста време съм се надъхал да си направя сайт и да печеля пари от него,както и да е купих си домейн реших,че ще събирам информация от различни сайтове за това как да изкараме пари от интернет и по този начин евентуално ще привлека посещения към сайта си и ще го популяризирам до някаква степен,и чрез гоогъл и други реклами ще правя някакви пари с който да преживявам(студент съм и нещо хич не стигат парите)...и тук дойде проблема,оказа се,че нищо май не мога да направя сам,а не ми се иска да оставям нещата така....

Цялостната ми идея е,че искам да намеря човек който да ми помогне за направата на сайта(имам предвид цялостното изграждане),а съответно ще заплатя труда по-някакъв начин,примерно като му дам приходите от първите 3-4 месеца и така,ако има хора които им се занимава нека ми пишат на скайп:dark_fury1991


:)
 
От: имaм нужда от помощ :)))

здравей,
първо добре дошъл и поздравления за ентусиазма.

Изграждането на сайта е по-лесно от колкото си мислиш (след това е трудната част :mrgreen: ).

Предполагам искаш да използваш някоя cms?

ако да, кажи към коя си се насочил.
Аз бих ти предложил wordpress като за начало
oт тук може да го свалиш на БГ - http://bg.wordpress.org/

Инсталацията е лесна и ще се справиш!
http://bg.wordpress.org/docs/clean-install/


Ако имаш въпроси или срещнеш проблем, пиши тук във форума - все някой ще ти помогне :)
 
От: имaм нужда от помощ :)))

изпoлвам лордпресс направих си го да е на бг попрочетох разни неща...и до там...и ако трябва да пиша за всеки проблем който срещам...малеее...не знам каде ще му излезе края,не са 1 или 2 :)
 
От: имaм нужда от помощ :)))

Дoбрe ще започна с това,интернета ми е безплатен защото съм на общежитие и явно има някви проблеми с ИП-тата защото не мога да си влезна в базата данни,а ми трябва да вляза там защото когато напиша нещо на БГ в сайта излиза като вапрошчета (???????????)
 
От: имaм нужда от помощ :)))

Или засядай да четеш или чупката.
 
От: имaм нужда от помощ :)))

Е не с лошото де :)

Ти вземи се помъчи малко сам.

Това, че нямаш достъп до базата данни не е нещо което трябва да споменаваш защото няма как да ти помогнем.
 
От: имaм нужда от помощ :)))

И аз това лято си инсталнах wordpress-а и сигурно една седмица по 3-4 часа разучавах всичко, може би направиш грешка че не прочетох малко преди това, всичко на принципа на проба-грешка, важното е че на края всичко стана както беше замислено. Успех и в този форум има всичко от което се нуждаеш да започнеш, не съм чел от никъде другъде инфо освен оттук и с помощта на него успях да направя сайта, че и да почне да изкарва някое евро.
 
От: имaм нужда от помощ :)))

Човек, това с парите от 3-4 месеца можеш да го забравиш :). С едно сайтче без пари за инвестиране и няколко човека дето пускат чат пат статии приходите ти за тези месеци от реклама ще са по-малко от раходите ти за домейн името :). Особено ако говорим за първите 3-4 месеца от съществуването му. Не очаквай скоро приходи от това нещо. 98% съм сигурен, че ще се откажеш преди да вземеш пари от Google. Успех все пак и дано си от другите 2%.
(Извинявай че ти стоварих един вид реалността, но трябва да знаеш че ако не се хващаш супер здраво с тия работи, няма смисъл да се хващаш.)
 
От: имaм нужда от помощ :)))

Е то не е само Адсенса начин да се монетизира нещо. Моя сайт е на няма и месец и прави вече по 1,5 -2 евро на ден. Бях споменал в една друга тема че ebay освен на процент от продажба, плащат и на трафик, за моя голяма изненада цената има на клик е доста добра, средната ми цена на клик в момента е 9 евро цента, като колкото повече хора им водиш толкова повече се дига, преди 10 дена беше 6 евро цента, като това са 75% от печалбата, 25% взима посредника, ама иначе нямаше да ме допуснат сигурно ebay, а имам и други магазини с които работи посредника и става добре. Чакам и печалба от процент от някой от другите онлайн магазини, че има вече доста уникални клика, ама бисквитката е 45 дена, така че чакам. Като кликовете не са само от сайта, проучих правилата на няколко форума(и баба и дядо съм, и 10 марки коли карам и анимета гледам, абе пълна програма:lol:) и слагам в подписа едно анимирано банерче, което ми направи човека от форума, хората харесват да цъкат на картинки :) От както го направих това, кликовете са се дигнали 2 пъти.
Но пък може и да съм имал огромен късмет, не вярвах че за първите 6 месеца ще изкарам нещо, но пък се радвам че безсънните нощи дадоха резултат.
 
Последно редактирано:
От: имaм нужда от помощ :)))

А малко повече инфо за посредника към ибей, може ли?
 
От: имaм нужда от помощ :)))

Може да не ти одобрят сайта ако е на бг, ама им пиши един мейл, аз така направих писах им там вече не помня какво да ги убедя, ама те казаха че одобряват добре изглеждащи сайтове от Европа. Иначе 2 снимки да видиш за какво става дума при мене. Първата, дата, кликове и средна цена. Аналитикса, да покажа че и с малко посещения може да се печели.
1 nov.jpganalytics 1.11.jpg
 

Горе