как да купя домейн в GoDaddy Auctions

N1ck

Active Member
Домейна е за продан.

Има ли начин да се подсигуря че аз ще спечеля наддаването? Винаги има риск в последната секунда някой да ме прецака с 1 долар.

Лошото е че whois не казва кой е собственика. Подозирам, че GoDaddy нарочно го крият когато домейна е обявен за продан при тях.

Някой има ли опит?

Приемам всякакви съвети.

Благодаря!
 
От: как да купя домейн в GoDaddy Auctions

Едва ли татенцата го крият, по-скоро собственика си има прайвъси за домейна. Аз имам листнати няколко за продан там но съм нов в аукциона им и още не съм продал или купил нещо от там.
 
От: как да купя домейн в GoDaddy Auctions

Godaddy няма как да крият whois на домейна и няма как да си сигурен, че ще спечелиш това е търг всеки бид-ва, трябва обаче да знаеш до къде си готов да стигнеш с наддването :) Също така има такса след като спечелиш домейна, която е някакъв % от сумата (не съм сигурен точно колко). Купувал съм десетки домейни от Godaddy Auctions, драсни ако искаш едно ЛС с домейна ако мога да помогна,
 
Последно редактирано:
От: как да купя домейн в GoDaddy Auctions

Домейна е изтекъл, някой го е подновил (купил) за 1 година и го е пуснал за продан. whois показва старият собственик. И това е станало преди месец. И нама как whois да не се актуализирал, освен ако някой не го е възпрепядствал.

Забелязвам, domaintools например не показва whois на godaddy доменкни. Иска да се логниш. И това не е случайно.
 
От: как да купя домейн в GoDaddy Auctions

Прекалено сложно обмисляш нещата а всъщност всичко е много лесно :)

Ако домейна е expired, Godaddy го "подновяват" и пускат в auction със стартова цена от порядъка на $10-$15, след което започва бид-ване за този домейн, който даде повече печели, ако никой не е биднал до края на аукциона, статуса на домейна става от "Bid" на "Buy Now", тук търга отпада и който първи го купи печели, ако никой не го купи в рамките на 1 ден, цената спада всеки ден с $1 надолу, по този начин съм купувал домейни със стартова цена $15 за $8 и по първия начин за $500+

Всичко зависи от това колко е ценен домейна за теб и колко си готов да дадеш, а и като цяло дали си заслужава тези пари
 
  • Like
Реакции: N1ck
От: как да купя домейн в GoDaddy Auctions

Благодаря!

По твои наблюдения Buy Now колко ще е ако никой не е биднал?
 
От: От: как да купя домейн в GoDaddy Auctions

+20% ддс върху крайната цена
Също така има такса след като спечелиш домейна, която е някакъв % от сумата (не съм сигурен точно колко).
 
От: как да купя домейн в GoDaddy Auctions

Мамичката им на тези кръвопийци!

Спечелих аукциона за $13, но ми натресоха задължително една година подновяване и ако сложа private става 32$. 10 долара за привате, баси! NameCheap го дават безплатно първата година, после е 3 долара!

Мамка им!
 

Горе