"над 95% от бизнесите фалират след 10 години"

От: "над 95% от бизнесите фалират след 10 години"

Абе айде моля ви се, от 100 фирми, остават 5, тая информация откъде я вземате не мога да разбера? Да нямате хора в търговските регистри, толкова несериозно зчуди, а гангстера много добре го каза за книгите.
 
От: "над 95% от бизнесите фалират след 10 години"

Абе айде моля ви се, от 100 фирми, остават 5, тая информация откъде я вземате не мога да разбера? Да нямате хора в търговските регистри, толкова несериозно звучи, а гангстера много добре го каза за книгите.
Това се твърди с цел. Точно ти си достатъчно умен, за да се досетиш защо. :)
 
От: "над 95% от бизнесите фалират след 10 години"

Важно е колко приспособими към промените са бизнесите, а не толкова колко са големи. Гъвкавостта е в основата на стабилността. Промените трябва да раждат промени. Това също го пише в книгите.
 
От: "над 95% от бизнесите фалират след 10 години"

Е момчета това което ги пишат в книгите не си го измислят, но като искате статистика от регистър заповядайдете:

От Хамериканската агенция на труда, проучване (2007 год.) публикувана в Msnbc - http://www.msnbc.msn.com/id/16872553/

Какво пише?! След 2рата година 66 % от новосъздадените фирми оцеляват, до 4рата стигат само 44%

Следват пак проучвания, за процента оцелели новосъздадени фирми първата е малко старичка : http://smallbiztrends.com/2005/07/business-failure-rates-highest-in.html

Това е разбивка по-индустрии http://smallbiztrends.com/2010/09/start-up-odds-osurvival-industry.html

Лошото, е че не мога намеря до 10та година както пише в книгите, но процентите са красноречиви и до 10-та година може и до 5% действащи да останат.

Оделно ето бизнес проучвания на малки новъздадени бизнес в глобален план

http://www.moyak.com/papers/small-business-statistics.html http://www.moyak.com/papers/business-startups-entrepreneurs.html

Ето инфо за причнините спрямо, които бизнесите процъфтяват http://www.moyak.com/papers/small-business-success.html

Както и защо фалират - http://www.squidoo.com/starup_failures http://www.moyak.com/papers/small-business-failure.html


Това е истина, който не вярва негов си проблем. Знам, че е насочено към УСА, но както знаем там е меката на предприемачите. Процените другате може са + -. Толкова от мен по темата.
 
Последно редактирано:
От: "над 95% от бизнесите фалират след 10 години"

Не ми се чете какви са цифрите в САЩ, ама ако там са 5 процента оцелелите, тука трябва да са 0.5. Като знам какви хора с какви работи се захванаха... даже и това ми се вижда много. Тука ниша се проучва така: я да видим ко въри най много на пазара... аха, ясно ... и айде заем, барака и поредния боклук на пазара. После не въри бизнеса, брат. Държавата това, държавата онова...
 
От: "над 95% от бизнесите фалират след 10 години"

Светът се развива много динамично, затова първоначалната бизнес идея след време вече не се котира. Ако собственикът не успява да предвиди, че този бизнес запада и не намери начин да си преструктурира фирмата, просто ще загине. Повечето хора не обичат промените, не умеят да се променят. Това го могат малка част хора, за които бизнесът е по-скоро игра, в която трябва да докопат печалбата. Тук трябва да си авантюрист, безскрупулен, да мачкаш всичко и всички. Това не го може всеки.
 

Горе