(не)Пълният отчет на великолепната шесторка

От: (не)Пълният отчет на великолепната шесторка

Е да, ама и без държава не можем. Време е да се появи един нов Хитлер и да оповести "The final solution to the gipsy problem".
нещата на там вървят, нов Хитлер ни трябва. Друг начин няма
 
От: (не)Пълният отчет на великолепната шесторка

Не се притеснявайте, идва нов обирджийски сезон на тая шесторка хаха
 
Re: От: Re: (не)Пълният отчет на великолепната шесторка

Нормален?!? Ти гледал ли си новините изобщо? Видя ли къщите? 350 000 лева за 80-90 квадрата едноетажна постройка това нормално ли е? Нормално ли е в цената на всяка къща да е записана и цената за обучение на персонала, а след това допълнително да се дадът още 120 000 лева за обучение? И какъв е този отчет - 300 000, строеж оборудване обучение? Това отчет ли е? На края, ще се окаже, че са купували столове по 1500 лева бройката, телевизори по 5000 лева, мивки по 2000, килими по 1800 и какво ли още не.

И като за финал, ще цитирам какво каза водещата на новините "На сайта на бтв можете да намерите пълен отчет на изразходваните средства", е това ако е пълен отчет ми става мъчно като си представя какъв ли е краткият! Незнам колко сте запознати с отчитането на дарения на запад, но там нещата са съвсем различни! В отчетите има фактури за всеки закупен пирон, за всяка крушка и всяка вилица!
Казах ти какво да направиш! Обади се днеска на btv да поискаш допълнителна информация, а недей само да се плюнчиш с пяна на уста по форумите! Така нищо няма да постигнеш, освен да събереш още 20 човека с твоето мислене и да си се тюхкате заедно колко сме прецакани!
Като направиш всичко възможно да получиш исканата от теб информация - тогава пиши резултата. Преди това, всичко което пишеш са ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ, които не са подкрепени с никакви ФАКТИ, а се крепят само на предположенията ти кое колко струвало. Предполагам, че не си строила къща наскоро, че да знаеш колко квадрата колко пари излизат?! Сигурно не си си вдигнала и гъза да отидеш да видиш какво представляват къщите, какви приспособления за инвалиди и помощни средства има като оборудване за децата?! Много е лесно да седиш и да лалаш по форумите, ама като си толко "бясна" вземи направи нещо РЕАЛНО!

P.S. В никакъв случай не защитавам btv. Възможно е да са злоупотребили с парите, не знам. Просто гледам обективно на нещата и докато не видя факти и доказателства за горните твърдения - за мен това са празни приказки! Както казах - единственият доказан факт, който е споменат до момента в темата е, че btv са построили къщи и са помогнали на децата с тия пари! Дали е било по най-ефективния възможен начин - това не е ясно.
 
От: (не)Пълният отчет на великолепната шесторка

Колко му трябва на народа- хляб и зрелища, и тъй като хляба е на привършване зрелищата се множат, кое от кое по-хубаво.

Благотворителността е благородно дело, благодарение на нея нашите деца с увреждания оцеляват, живеят и се лекуват- събират се средства за ежедневни нужди(храна, облекло, разходи за ток и прочие), събират се средства за терапии(рехабилитация, логопед, психолог и други) и скъпоструващи ежедневно приемани медикаменти, събират се средства за скъпоструващи животоспасяващи операции в чужбина.

Всеки ден обикновения българин спасява някой от нас, всеки ден благодарение на неговото добро сърце едно дете от нашите се усмихва, а нашите сълзи- на родителите са от радост и облекчение, а не от мъка.

Мда, благотворителността е прекрасно нещо и върши работа в екстремни ситуации, но благотворителността не може да спаси децата ни с увреждания, защото те се нуждаят от помощ и подкрепа всеки ден, всеки час, всяка минута и тук е ролята на държавата, която от години е отписала децата ни от света на живите.

От момента на увреждането Държавата ни е дала правото на децата с увреждания и нас родителите им, близките и приятелите ни на мизерия и случайно оцеляване- случайно, защото всеки ден не е Великден, Коледа или 1-ви юни и средствата от една, пет или 20 благотворителни акции не могат да закърпят финансовата космическата дупка в която сме

В България неофициално има около 20 000 деца с увреждания, малка част от тях се отглеждат в институции, но както е тръгнало бройката им ще се увеличи въпреки, че всички знаем какво ще се случи с тях там- бавна и мъчителна смърт в самота и мизерия.


Всеки родител на дете с увреждане у нас се пита до кога Държавата ще продължава с тази политика на геноцид към нас, кога най-сетне медиите ще ни подкрепят в исканията ни за промяна, вместо да вдигат рейтинга си на гърба на нещастието на ДЕЦА.

Преди да скокнете и да кажете- ааа, нещата се променят аз ще ви кажа в каква посока се променят:

Вместо всички заедно- управляващи, неправителствени организации и медии да се борим за истинска промяна започвайки със ЗАТВАРЯНЕ на подобни на филм на ужасите места, се случва обратното- ПРАВИМ ИМ ЛИФТИНГ- увеличава се финансирането им , организират се пищни благотворителни кампании за разкрасяването на тези кочини и в един момент ние родителите се питаме- защо да измъчваме децата си отглеждайки ги у дома без подкрепа и необходимото им лечение, ами не вземем да ги поверим на грижите на някоя от тези приказни институции, за които така щедро всеки ден отръскваме обикновения човек да дарява и той го прави с идеята, че това е най-доброто, което може да направи обществото, без значение, че в момента в който свършат парите от благотворителност децата ще са пак на стария хал.

Много важно, че първото право на всяко дете е да бъде обичано, да расте в семейството си където ще получи любов и грижа , ще развие потенциала си и най-важното- ще знае, че е значимо, а не просто част от статистиката.

И кой пак е губещия в цялата схема- децата с увреждания и обикновеният българин на който вече лееекинко взе да му омръзва всеки път да го отръскват като брашнян чувал, защото и той деца храни.

Вместо да задавам отговори да се залавям да проагитирам всички, които познавам да пускат смс , че да се посъберат повечко пари за тунинговане на всички налични институции, ще се съберат пари и за откриването на нови,та в някоя да оставя дефектното си дете- е малко е големичък да го гушне като бебе кака Ани, но знам -тя ще се справи, защото съвсем скоро ние родителите ще трябва да избираме кое от децата си да оставим- болното или здравото, за да не умрат от глад и двете в семейството си.

Честито на печелившите, останалите стискайте зъби и не умирайте до нечия следваща благотворителна кампания, все някой ден ще дойде и вашия ред- ей го след има няма 3 месеца е Българската Коледа!

Павлина Радкова- родител на дете с увреждане
 
Силве, какво стана бре моме? Пита ли ги тия от битивито къде са похарчили парите или си остана само с лалането по форумите?!
Преди малко вечерях и бях пуснал новините - показваха реално свършена работа и постигнати резултати, та се сетих за темата ти.
Като си толкова заинтересована от това кой как си върши работата - вземи и ти свърши нещо, а не само да приказваш празни приказки.
 
От: Re: От: Re: (не)Пълният отчет на великолепната шесторка

А бе вие в кой свят живеете ? Къща на 13 км от град Пловдив струва 50 000 евро като с къщата върви и малък басейн (бетонен а не надуваем) . Ремонта на въпросната къща което включва
изолация наново
махане на всички прозорци и слагане на дограма дървена
ремонт на басейна който включва - нови плочки , тръби и други пособия
вдигане на зид около двора
още някои дребни неща по къщата
на стойност около 20 000 евро . Обща сума 70 000 евро за къща в перфектно състояние на 2 етажа с голям двор и басейн . Тия от БТВ нали ужким строят нови къщи . На нова къща аз поне доколкото знам ремонт не им трябва . Другото което е ,и го казвам за да знаят някои дето много мърморят за това кой прав кой крив , ако прави дарителска сметка , събираш пари за дарения или каквато и да е било друга дарителска дейност си пазиш касовата бележка от това че си ходил до тоалетната ако трябва с тия пари . Участвал съм в събиране на пари от дарителски кутии и мога да ви кажа че при отварянето на всяка кутия е имало по 6 човека и са били описвани парите до стотинка в формат
0.05 стотинки - 5 броя
0.10 стотинки - 10 броя
1 лв - 5 банкноти и т.н.
Накрая се пише протокол в който се описва наличните банкноти и се слагат 6 подписа на тези които са присъствали . След това се купуват нещата за дарение и се ПАЗЯТ АБСОЛЮТНО всички касови бележки до една . Тъй като от БТВ събираха пари най вече чрез СМС-и , просто да изкарат разпечатка от МТЕЛ за реалните дарения направени от смс-и . След това да го публикуват и него . Дава се отчет , като отчета се качва примерно на сайт да може всеки да го гледа който е дал пари . Към отчета се прилагат и всички фактури , а даже и фирмите извършили услугите , да не се окаже като в едно от предаванията на господари на ефира където фирма за ВИК свръзки е продало на някаква държавна институция плазма за 5000 лв. като плазмата в магазина е струвала 1000 лв .

П.С. Това е нормалния начин да се отчиташ когато си ползвал чужди пари . По този начин няма да има съмнения и недомлъвки . Днеска се обадих и чакам отговор от БТВ да видим какво ще кажат . За сега ми дигна няква мърла дето ми вика "ами ще предам" ....


Казах ти какво да направиш! Обади се днеска на btv да поискаш допълнителна информация, а недей само да се плюнчиш с пяна на уста по форумите! Така нищо няма да постигнеш, освен да събереш още 20 човека с твоето мислене и да си се тюхкате заедно колко сме прецакани!
Като направиш всичко възможно да получиш исканата от теб информация - тогава пиши резултата. Преди това, всичко което пишеш са ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ, които не са подкрепени с никакви ФАКТИ, а се крепят само на предположенията ти кое колко струвало. Предполагам, че не си строила къща наскоро, че да знаеш колко квадрата колко пари излизат?! Сигурно не си си вдигнала и гъза да отидеш да видиш какво представляват къщите, какви приспособления за инвалиди и помощни средства има като оборудване за децата?! Много е лесно да седиш и да лалаш по форумите, ама като си толко "бясна" вземи направи нещо РЕАЛНО!

P.S. В никакъв случай не защитавам btv. Възможно е да са злоупотребили с парите, не знам. Просто гледам обективно на нещата и докато не видя факти и доказателства за горните твърдения - за мен това са празни приказки! Както казах - единственият доказан факт, който е споменат до момента в темата е, че btv са построили къщи и са помогнали на децата с тия пари! Дали е било по най-ефективния възможен начин - това не е ясно.
 
Re: От: Re: От: Re: (не)Пълният отчет на великолепната шесторка

Накрая се пише протокол в който се описва наличните банкноти и се слагат 6 подписа на тези които са присъствали . След това се купуват нещата за дарение и се ПАЗЯТ АБСОЛЮТНО всички касови бележки до една .
Да, прав си, всички документи трябва да се пазят. До тук обаче не става ясно дали btv ги пазят или не ги пазят, крият ли ги или не ги крият умишлено. Три страници тема само се плюе, без да има реални факти, а само някакви предположения, на база това, че форматът на отчета не бил точно такъв, какъвто очаква авторката на темата.

И да те попитам, вие като сте правили благотворителни акции с протоколи, къде са публикувани и къде мога да видя отчетите с касови бележки и фактури? Може и аз да съм пуснал някоя стотинка във въпросната кутия - искам пълен отчет.

Днеска се обадих и чакам отговор от БТВ да видим какво ще кажат . За сега ми дигна няква мърла дето ми вика "ами ще предам" ....
Ето това е първото смислено нещо, направено до момента. Тъй като има вероятност да си попаднал на някоя патка, дето ще забрави или ще я домързи да предаде, бъди настоятелен и звънни още няколко пъти. Ако трябва, напиши и официално писмо.

И понеже някой се е изакал, давайки ми отрицателна репутация за предишното мнение със следния коментар "много навътре го взе. да нямаш роднини в бтв-то? палячо." нека да поясня - нямам нищо общо с btv. Не отричам, че може да е имало далавери и половината пари да са похарчени неправомерно. Изобщо не ги защитавам. Просто не обичам всеобщия навик на българина да седи по кафета и седянки (интернет форуми) и да плюе по всичко и всеки, да мрънка, да обвинява и да разпространява слухове и клюки! Ако има реални факти за злоупотреба с парите - покажете ги! Ще помогна за разгласяването им. Преди това, обаче, е абсолютно идиотско да се правят някакви сметки кое колко струвало и да се приказват глупости по адрес на btv без да има реални доказателства за твърденията.
 
От: Re: (не)Пълният отчет на великолепната шесторка

Силве, какво стана бре моме? Пита ли ги тия от битивито къде са похарчили парите или си остана само с лалането по форумите?!
Преди малко вечерях и бях пуснал новините - показваха реално свършена работа и постигнати резултати, та се сетих за темата ти.
Като си толкова заинтересована от това кой как си върши работата - вземи и ти свърши нещо, а не само да приказваш празни приказки.

Написах писмо (на хартия), пратих го и чакам отговор. Когато получа (ако получа) отговор ще пиша пак...
 
Супер!
icon14.gif
icon14.gif
icon14.gif


Дано си го пуснала с обратна разписка, защото тия от пощите имат навика да губят писма. Поне да сме сигурни, че е стигнало до адресата. :)
 
От: Re: От: Re: От: Re: (не)Пълният отчет на великолепната шесторка

И да те попитам, вие като сте правили благотворителни акции с протоколи, къде са публикувани и къде мога да видя отчетите с касови бележки и фактури? Може и аз да съм пуснал някоя стотинка във въпросната кутия - искам пълен отчет.
Отчетите са на форума на Митшубиши . Правихме акция с дарение за един дом в Стара Загора . Събрахме пари по сметка на клубът , на място , с кутии и т.н. . Отидохме на място като се беше говорило предварително с директора на дома от какво имат нужда . Предварително бяхме накупили ядене и на една поляна над Стара Загора направихме питник на децата заедно с директорката и няколко от работниците на дома .Тук искам да вметна ,че някои беше писал че са му отказали дарение . Дарения наистина се отказват и то защото домовете са затрупани от дрехи . Някои домове имат нужда от перални , други от ваучери за въглища и така . Явно най големите дарения които правим повечето от нас са дрехи . Ако толкова искате да правите дарения , по добрия начин наистина е да отидете на място в някои дом и да помогнете директно . Мой познат работеше като продаваше картички по улиците . Да ви кажа ли тъжната истина ? От 2 лв. на катртичка до човека за който е даренито стигаха 0.40 стотинки ..... Сами си правете сметката това какъв бизнес е .
И понеже някой се е изакал, давайки ми отрицателна репутация за предишното мнение със следния коментар "много навътре го взе. да нямаш роднини в бтв-то? палячо." нека да поясня - нямам нищо общо с btv.
Изобщо не се притеснявай от червени точки и подобни коментари . И мен ме бяха наблъскали с червено и трябва да ти е през (18) ...
 
От: (не)Пълният отчет на великолепната шесторка

Айде, СМС-ите които пращате са просто да си уделетворите собствена потребност. Няма какво да се лъжем.
А онези тарикати знаят много добре това и ви дават възможност да си дадете паричките и да се почувствате ментално по добре, че виждаш ли помогнах на дечицата и сега се чувствам по-спокоен.

Това е истината!
 
От: (не)Пълният отчет на великолепната шесторка

И аз съм пращал и да ти кажа си много прав . Има обаче и друг страна . На приятелката ми сестра и е на 15 години и тия неща ги приема много навътре и праща смс винаги като види нещо по телевизора за дарение или някои плакат на улицата (в Бургас имаше много такива плакати за някакво момче) . Едва ли на 15 години може да си толкова гузен . Просто някои хора наистина ги взимат много присърце и си дават от малкото пари които имат а отсреща ако ги мамят ще е супер гадно .
 
От: Re: (не)Пълният отчет на великолепната шесторка

Супер!
icon14.gif
icon14.gif
icon14.gif


Дано си го пуснала с обратна разписка, защото тия от пощите имат навика да губят писма. Поне да сме сигурни, че е стигнало до адресата. :)
Не съм, не се бях сетила, но нищо не ми пречи след 1-2 седмици да им пиша отново.
 
От: (не)Пълният отчет на великолепната шесторка

Аз съм бил сред организаторите на благотворителни акции, даже сам съм организирал сам една. Парите се описват, протоколират и броят пред свидетели, а после всички касови бележки, както и подробностите около самата акция се публикуват на публично място в интернет за да може всеки от дарителите да види за какво е дал пари. Така се прави. Друг начин няма. В случая с бТВ няма как да протоколират и броят пари, но трябва да покажат движенията по дарителските сметки, както и всички документи, свързани с харченето на всяка една стотинка. Това е единственият правилен начин.
 
От: (не)Пълният отчет на великолепната шесторка

Разпечатка от мтел/глобул/вивател с това колко пари са постъпили от смс-и не може да не може да се направи . Аз така и не получих обаждане или емейл за запитването ми по телефона . Явно никой нищо не е предал или не искат да пращата , но съм почти 100% че е първото защото отсреща май ми дигна някакво русо подобие на секретарка
 
Е ти си се обадил в петък. Няма как да се реагира толкова бързо (за 1 ден) и да получиш официален отговор с цялата нужна информация. Събота и неделя работят само дежурните, повечето почиват. Изчакай ги поне още 4-5 работни дни, ако не получиш отговор - обади се да питаш какво става, но попитай за името на този, с който разговаряш и ако се наложи да звъниш трети път - търси пак него и го дръж отговорен за това как се развиват нещата с твоето запитване.
 
От: (не)Пълният отчет на великолепната шесторка

И аз съм пращал и да ти кажа си много прав . Има обаче и друг страна . На приятелката ми сестра и е на 15 години и тия неща ги приема много навътре и праща смс винаги като види нещо по телевизора за дарение или някои плакат на улицата (в Бургас имаше много такива плакати за някакво момче) . Едва ли на 15 години може да си толкова гузен . Просто някои хора наистина ги взимат много присърце и си дават от малкото пари които имат а отсреща ако ги мамят ще е супер гадно .

Колкото и да си мислим че дадена кауза е благотворителна, винаги сериозно се лъжем. За да се спечелят пари от хората, трябва да им предложиш нещо което ще харесат. Факт е че доста Българи са съпричастни със тези смс кампании, то не само и Българи де. Та хората имат нужда да се чувстват полезни на обществото. Какво по хубаво от това срещу скромната цена от 1.20лв да си купиш удовлетворението че си добър човек? Някой ти продава усещането, ти го купуваш.
Просто някои хора умеят да въртят бизнес с продаването на емоции. Ама то винаги докато има търсене ще има и предлагане на съответната стока/услуга. Не е хубаво това, ама нищо не може да се направи. Затова хората са измислили данъците и съответните органи за разпределение на финансите. Лошото е че заради краденето на едните се поражда изникването на вторите, които са същите като първите.
Тинейджърите пращат най много смс-и, това си е вярно. Разбереш ли къде им е слабото място и можеш да си играеш с тях... :(

Общо взето си е таш*к работа.
 

Горе