ново пс

От: ново пс

нененен не от технополис!!!! Сега не съм компа, после ще ти сглобя една конфигурация, само ми кажи със или без монитор искаш?
 
От: ново пс

И защо не технополис ?
 
От: ново пс

защото за тая цена може да си сглобиш много по мощен компютър и да си го поръчаш от мост компютърс примерно ;)
 
От: ново пс

Да. Тук се сегласих. Наблегнах на тия лаптопи, особенно на 1вия защотото в момент пиша от него! Промоцията на тоя лаптоп, го прави много апетитна хапка по съотношение цена-качество-марка-параметри.
Иначе съм съгласен с теб за настолния компютър!
 
От: ново пс

Ако компютъра не е лаптоп ти препоръчвам да му купиш качествено захранване.

Ето пример за качествено захранване:
ZM460-APS

Може да се купи от: http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=926

Аз ползвам ZM400B-APS, но в момента не може да се намери в магазините - явно са решили, че 400W са малко и са минали на по-голяма мощност.

В никакъв случай не давай да ти слагат захранване от 20-30 лв - има риск да ти изгори всички компоненти, при което гаранцията отпада (казват, че е имало "токов удар", независимо, че е нямало такъв; пише си го в гаранционната карта с дребни букви - гаранцията отпада, ако повредата е в резултат на токов удар). Разбира се не е изключено да ти продадат захранване от този ценови клас на по-висока цена. По теглото ще го познаеш - качествените са доста по-тежки (по-големи охлаждащи радиатори, по-големи филтриращи кондензатори, активна корекция на фактора на мощността, която няма как да не тежи няколко стотин грама, защото има доста елементи и др.).

Предимството да ползваш ZM460-APS:
- Работи нормално при захранващо напрежение от 100VAC до 240VAC ±10%
- Активна корекция на фактора на мощността: 96% Min. @ 230VAC, Full Load (в разултат на това при използване на UPS ще издържа по-дълго време!)
- Компютърът ще работи при краткотрайни колебания (прекъсвания) в захранването (части от секундата), при които компютрите с "обикновени" захранващи устройства се рестартират (в захранването са вградени електролитни кондензатори с голям капацитет и освен това може по-добре да оползотвори енергията от кондензатора на входа след изправителните диоди, тъй като е предвидено да работи нормално при 100VAC захранващо напрежение).
- Регулиране на оборотите на вентилатора в зависимост от температурата.
- Висока надеждност (напомням, че гаранцията отпада при повреда, предизвикана от захранващото устройство или настъпила едновременно с повредата на захранващото устройство - казват, че е имало "токов удар"!).

Ако ти се струва скъпо - ето един компромисен вариант: FORTRON ATX-400PNF.
 
Последно редактирано:

Горе