някой иска ли да правим нов форум

От: някой иска ли да правим нов форум

bgtifo много на сериозно се възприемаш, а в същото време говориш глупости.
 
От: някой иска ли да правим нов форум

Айде пак почнахте да си мятате мълнии !
Харесвам много Radev, Blinky и Coolice.
Харесвам и почти всички потребители във форума.
Има разни обаче, които ненужно се изхвърлят и определено имат нетърпимост към определени потребители /написах го в една тема на bdaa/, което е факт и е много грозно като отношение.
Опитвам се да не отговарям на просташки коментари, но понякога не се издържа, защото се прекалява с такива.
А Radev винаги е много толерантен и добронамерен и явно и на него му е писнало от такива коментари.
Евала и на Blinky и Coolice, че още не са пратили тази тема с новия форум не в кофата, а в ямата и само гледат сеир засега.
Кой в кой форум ще ходи си зависи от отношението на потребителите към него май, защото не става човек да се държи добронамерено, а насреща да му се зъбят хора, които в крайна сметка си имат проблеми май на първо място със себе си.А това не е мястото, където да си избиват комплексите.
 
От: някой иска ли да правим нов форум

Тази тема е още един показател, че в България трудно се намират предприемачи.
Не може да си предприемач и да ти липсва бизнес-етика. Докато не разбереш, че всеки бизнес се нуждае от етика, дотогава си рекламен агент и то от най-нечистоплътните.
Бъркат се две теми - начинание и подходът за това начинание. Някой, който и да е, няма значение дали е radev, дали който и да е друг участник тук, решил да прави нов форум. Всеки според манталитета си намира дразнещи неща за себе си тук (както и навсякъде им такива, btw). Нищо лошо, може да направи по-хубав. Обаче тръгнал да си събира посетители на същата тематика и за абсолютно конкурентен на този форум (няма значение, че нямало да бъде конкурентен - по теми ще бъде, няма начин как да стане обратното) в този форум?! Значи, момчетата тука се набутваха за реклама, даваха първоначална помощ почти на всеки, отваряха какви ли не теми само за да привлекат хора и сега един от потребителите е решил да ги вземе наготово.
Няма как да се одобри подобен подход от който и да е предприемач. Това си е чиста кражба и то нагла, пред погледа на минувачите.
 
От: някой иска ли да правим нов форум

Предполагам под повърхността има и други причини за създаването на новия форум. Вероятно Радев дълго време се е мъчил да убеди ръководството на Предприемач да наложат някакъв по-завишен контрол и когато не е успял не му е оставало нищо друго освен да направи алтернативен форум, който да отразява възгледите му.

Един форум не е просто домейн, форумна cms и строг, но справедлив администратор. Необходимо е нещо повече. Трябват хора. Те правят форума. Има неща, които ме дразнят в Предприемач, но не са достатъчно за да ме накарат да се прехвърля в друг форум.
 
От: някой иска ли да правим нов форум

Това са различни неща. И аз съм казвал на администраторите, че грешат, но това са хората, които имат крайната дума и те определят политиката на този форум. Дотогава, аз ще продължавам да се дразня от половината посетители тук, както и обратното. Но като не ми изнася, ще си ходя (безмълвно, по английски) а не да се опитвам да привличам ядрото на този форум и реално да го разцепвам. Малко некоректно ще е да споменавам друг форум, но някой задавал ли си е въпроса, защо този форум е по-силен смислово, отколкото този на webmasterbg.org при положение, че ядрото му е от далеч по-опитни и знаещи участници, докато тук все пак са предимно деца, не са имали време да се изучат? Темите са еднакви и в двата форума, не са те причината, тук просто са повечко на брой. Ми много просто, единият форум се капсулира и в опита за по-висок професионализъм стига до вътрешни противоречия между ограничен брой хора, докато тука ежедневните скандали потъват в броя на успешно развиващите се теми, начинаещите получават повече помощ. Пък и малко става като със старите кучета, обикновено хората с над 1000 поста, освен че са донесли полза за форума, в същото време са и най-изявените флудъри и с възможно най-неуместните коментари, срещу които самите те роптаят, когато ги пише някой друг. Просто не го осъзнават.
 
От: някой иска ли да правим нов форум

strana, от тук ще дойдат 4-5ма члена максимум. Други не ми трябват, както не им трябват и на потребителите.

За колкото и компетентен да ме мислят някои потребители, аз също имам нужда да се развивам и да общувам с компетентни настина интелигенти хора със сходни интереси като моите. Ти не ме обогатяваш, нито ми правиш деня по-забавен. И всички подобни подмолвания.

От където ще трябва да дойдат потребители, ще дойдат. Предприемач.ком не е Интернета в България.

Тези, които ще минат от тук за малко, ще хейтнат по мои адрес ще погледнат от любопитсво и после ще си заминат и останат тук, тях не ги броя. Не броя 99.99% от паплачта. Трябва ми по 0.01 % процент от всякъде и до една година ще си намеря общество и хора, с които ще ми е драго да си говоря както и на такива, на който ще ми е драго да помагам както мога и доколкото мога, хора възпитани и културни. Не такива, които до вчера да палели казани и са обикаляли по дискотеките само и само някоя квартална мърла да се навие като се напие да им лапа.

2900-то човека тук, които са се регистрирали само заради някакви линкове в подписа, също не са ми таргет група.

Всъщност, да разясня на теб, на себе си и на публиката, тези неща не ги обяснявам на теб, за да ме разбереш. Използам диалогна форма с "теб", за да се изразя. (Това знам че го разбра!)
 
От: някой иска ли да правим нов форум

radev, аз те разбирам, в живота съм срещнал доста подобни на теб, не е проблем да ти схвана мисленето. и затова знам, че ти така и не разбра, че става въпрос за бизнес-етика, а не за твоите професионални качества. Нямаш моралното право да набираш по този начин хора за конкурентен форум. Направи си форума, хората, които те уважават и ценят, сами ще дойдат при теб или ще обикалят по десетина форума на ден, щом им харесва. Това е начинът. А не тая педерунгелска история.
 
От: някой иска ли да правим нов форум

radev, знаеш ли какво правиш? Поне по това което описа преди малко.
Влизаш тук, пускаш тема и искаш да събереш най-качествените потребители, за да ги закараш в друг форум, в случая твоя. Не е етично, както Страна ти каза.
 
От: някой иска ли да правим нов форум

Абе и двамата горе сте прави на теория, но е в рамките на свободата в Предприемач да се допускат такива теми. Що един да може да продава услуги свързани с измама на рекламодатели, а другия да не може да си рекламира новия конкурентен форум?
 
От: някой иска ли да правим нов форум

Вторичепик, и двете неща, които изброи не може да бъдат позволявани, лично мнение.
Въпроса е че администраторите са свестни хора и отпускат повече, от колкото е допустимо.
 
От: някой иска ли да правим нов форум

Тя темата и без това вече е за затваряне. Като гледам вече има 5 регистрирани в новия форум + Радев = 6. Останалата паплач можем да продължим да си кретаме в Предприемача.
 
От: някой иска ли да правим нов форум

Значи
да обобщим

крада юзъри, но ме карат да гласувам за свежи неща, прочие талаш и да цъкам на афилиейт линкове

не съм етичен, но мога да си посъбера от назад във времето какво съм поел аз от тук.

изниквват следните въпроси:
ежедневното пускане на линкове за каквото и да е, не е ли крадене на потребители? За това така рутинно нещо никой не мрънка!

Защо? Защото иска да си пуска своя спам

Всички обаче мрънкат на радев? Защо? Защото нямат лична изгода радев да прави форум.

Въпрос 2:
Тези хора какво могат да ми кажат за етиката?!

Тъй като това стана най-актуалната тема, аз лично ще се забалявам и радвам ако се заключи, за да може да си продължите спокойно към ежедневните рутинни whatever-неща, с които си запълвате социалния публичен живот.

Сега ако може да цъкна на някой aff линк, че скоро си лягам.
 
От: някой иска ли да правим нов форум

а да... аз повече няма да съпортвам тук.
жалко за хората на който съм помогнал тук и на тези, които бих им бил от полза тук.


за останалите, това няма никакво значение, знаем защо!

Защото това е форум за предприемачи!
 
От: някой иска ли да правим нов форум

Защото нямат лична изгода радев да прави форум.
Лична изгода нямат само тези, на които се опитваш да крадеш юзърите. Грешката ти е, че пак говориш за изгода, когато ти говорят за бизнес-етика. Има такова понятие, пусни си гугъл, за да разбереш какво значи. Нарушаването на бизнес-етиката не означава, че някой ти гледа в канчето. Нарушаването на бизнес-етиката означава, че като се регистрирам в твоя форум (не ми пречи на теория, дори помага още един форум, може да има някоя полезна тема, която я няма другаде) още при първото лично съобщение ще си мисля, че на администратор без етика нищо не му пречи да ми прегледа ЛС и да пооткрадне нещо, пък ако ще в тях да става въпрос за 5 лева или вицове. А това отблъсква.
 
От: някой иска ли да правим нов форум

Хората си го казаха няколко страници по-напред
Коментираха, че чакали за да си сложат подписите и прочие.

Simple as ass.
Не си го измислих аз.
Мерси, че ме насочи към Гугъл да чета за бизнес етика.
Утре, обещавам, че вече е късно.
Който е загрижен за конфиденциалността на информацията си, просто си маха кабела на нета от компютъра и мигрира на UNIX да е поне малко по трудно.
В твоя случай, просто не ставаш потребител.

Айде бе,, връщайте се към ежедневието си, партито свърши, сори!
 
От: някой иска ли да правим нов форум

bgtifo много на сериозно се възприемаш, а в същото време говориш глупости.

Това като провокация ли да го разбирам или как , смисъл поста ти ме кара допълнително да пиша по темата и по-скоро не по темата ами да отговоря на нападката Ти срещу мен , я ми кажи какво глупаво написах , смисъл ако питаш дали се възприемам на сериозно да естествено иначе нямаше да си позволя да пиша , проблем ли е това за теб лично , ако обичаш отговори ми на ЛС за да не занимаваме хората с дребнавости.
Иначе това , което съм писал конкретно по темата ми идва от душата просто аз така ги виждам нещата не претендирам че съм прав , всеки си има гледна точка.
 
От: някой иска ли да правим нов форум

Защо се карате така на дребно, колеги ?
Какъв ви е проблема, ако си имате свободно време и желание за много знания да си посещавате и 3-те форума.
Поне аз зная 3 такива форума.Може и други да има.
В крайна сметка всеки от форумите си има по нещо ценно.
А че Radev беше ценен за този форум спор няма.
С или без нападките ви съм сигурен, че ще успее да си събере съфорумци.
И не защото си е постнал темата тук, а защото е компетентен и добронамерен.
Обаче някои от вас така го нападнахте, че чак го изгонихте.
Смешно, тъжно и жалко.
 
От: някой иска ли да правим нов форум

Нещо си недоразбрал, струва ми се. Прочети заглавието на темата и за какво се отнася тя. Тръгнал radev да събира дружинка за нов форум, сега се оказа, че някой го бил гонил.
Краденето на потребители от форум било "дребно" нещо. Много ми е интересно кое за теб е едрото тогава, да ти откраднат лаптопа ли? Ами вкарай пари за реклама, бачкай по скриптовете, обяснявай денонощно като малоумен, създай някаква общност и после говори кои са дребните неща.
Подобно крадене обикновено не става на практика, най-много част от потребителите да почнат да посещават още един форум без съществен отлив от източника, но самият опит за кражба изобщо не е дребно нещо.
Който иска ще отиде, ако форумът е по-добър или повече му харесва, потребителят има право на избор. Но въпросът е как му предлагаш този избор. В случая radev вади своите домати на чужда, разработвана вече няколко години, сергия и почва да вика "бегайте, ора, от тая сергия и елате да купувате моите домати".
А това, че radev щял да напусне са глупости на търкалета. През последните 2 години си е тръгвал поне 5 пъти, като в един от тях успя да си тръгне за цели 2 дни, защото през уикенда е трябвало да си пътува, вероятно. Какво ще прави с дружинката като няма да има с кого да се скара дори, при положение, че обикновено те само му правят агитка поради липса на собствени мисли.

И изобщо не става въпрос за това, че този форум няма проблеми, напротив, има и то доста. Само че това може да се обсъди с администраторите, а не да им крадеш клиентите, за които половин година пускаха реклама. Няма какво да се лъжем, големият приток тук дойде именно в този период. Но в момента, доколкото ги разбирам, им трябва калабалък и спорове, може и скандали. Затова участници като radev са ценни за момента във форума, хем обяснява чат-пат нещо, хем пише дописки, хем няма участник с по-високо айкю от средното, с когото radev не е решил да се себедоказва. Вероятно, като се достигне някаква критична маса като брой или недоволство ще се стигне до някакви ограничения или санкции, но кога ще стане това ще си го преценят администраторите (пък и самите ситуации ще дадат знак, че разпуснатостта, флуда, спама, рекламата на нелегални практики или караниците във форума почват да тежат), а не всеки да почва да спретва за половин час форум, да го "барва" и да идва тука и да казва "зае*ете го тоя форум, гадно е направен, елате в моя". При положение, че поне половината тук имат сходни по тема форуми или блогове, е имало само две-три подобни издънки (поне толкова съм забелязал), но ги правеха малолетни (личи си по писането, стила и начина на конструиране на изреченията). За първи път тук виждам възрастен човек с умствен багаж в главата да прави подобни простотии. Смешен, тъжен и жалък.
 
Последно редактирано:
От: някой иска ли да правим нов форум

Къде ще ходя? Няма да си пътувам този уикенд. Казах, че няма да съпортвам. Едно време съм объркал идеята на форума и съм почнал да обяснявам някакви неща, които изобщо не е трябвало да се занимавам. Ся ставам един обикновен форумец като всички останали (само дето нямам афф линкове, жалко).

Обаче най-накрая я разбрах и осъзнах. Благодарение на задружните ви обяснения.
То било много лесно!

За първи път тук виждам възрастен човек с умствен багаж в главата да прави подобни простотии. Смешен, тъжен и жалък.
Благодаря за анализа и описанието ми! Ще си го казвам като ходя на лекар


http://torrents.to/
 
Последно редактирано от модератор:
От: От: някой иска ли да правим нов форум

Това като провокация ли да го разбирам или как , смисъл поста ти ме кара допълнително да пиша по темата и по-скоро не по темата ами да отговоря на нападката Ти срещу мен , я ми кажи какво глупаво написах , смисъл ако питаш дали се възприемам на сериозно да естествено иначе нямаше да си позволя да пиша , проблем ли е това за теб лично , ако обичаш отговори ми на ЛС за да не занимаваме хората с дребнавости.
Иначе това , което съм писал конкретно по темата ми идва от душата просто аз така ги виждам нещата не претендирам че съм прав , всеки си има гледна точка.
Шампион си по писането не дълги изречения без смисъл.
 

Горе