Продава се: онлайн магазин за масла, добавки и консумативи

xainov

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
33   0   1
Продава се работещ онлайн магазин за масла, добавки и консумативи. Работи от повече от 2 години, като вече е познаваем на пазара и има редовни клиенти. Вложен е голям ресурс за оптимизацията на сайта - супер бърз и използваем сайт, уникални текстове и много силен линк билдинг. В момента прави всекидневно 150-300 уникални органик посещения, като тенденцията е да се увеличчават. Всекидневни поръчки. Договорени отлични отстъпки от вносителите без да са нужни големи количества.

Среден месечен оборот: 2000 лв
Средна месечна печалба: 500-1000лв (зависи от доста неща)

Цена: 15 000 лв. Мога да издам и фактура, но без ДДС, понеже фирмата не е регистрирана по ДДС.

В цената влиза сайта, 2 домейна, know how-то, профили, пароли, контрагентите, телефонния номер, стока за около 2000 лв по пазарни цени и разни други дреболии (дизайни на тениски, шапки, лого, банери и др.). Фейсбук страницата с над 5000 харесвания (които постоянно се увеличават) също вървят към комплекта.

Ето как смятам цената. Взимам печалба от 500 лв на месец, което е един минимум. 12 месеца са 6 000 лв. За 2 години са 12 000 лв. + добавянето на продукти, писането и публикуването на статии, дизайни и т.н. - още 2000 лв. Домейн dvigatel.bg, който е с възстановено съдържание и е пренасочен към основния домейн - още 1000 лв. Тотал: 15 000 лв.
Ще подчертая - в цената влиза и стока за над 2000 лв по пазарни цени.

Възможна е продажба без стоката, без домейна dvigatel.bg, без профилите/паролите, без фейсбук страницата и без дизайните на цена от 10 000 лв.
Възможно е плащането да стане с Bitcoin като тогава фактура не се издава.


Смятам, че за този сайт и този бизнес цена от 2 годишните занижени печалби си заслужава, поради няколко факта:
- на годишна база поръчките, съответно печалбите нарастват;
- стабилен бизнес с разработен пазар. Сайтът се класира на първо място по доста ключови думи и фрази и е на първа страница на Google по останалите;
- при продължаване на работата и малко повече инвестиция в реклама, бизнеса ще си избие цената доста по-бързо от 2 години.

История:
Сайтът го купих в началото на 2019г. За това време благодарение на инвестиция за оптимизация и реклама, и все по-разпознаваем бранд, оборота се е увеличил над 2 пъти. И тази тенденция за увеличаване на оборота се запазва. По много ключови думи е на първа страница на Google, като за немалко от тях е в топ5.
Когато започнах да се занимавам през април 2019 сайта имаше 340 поръчки. Към настоящият момент те са вече над 2500.
Голяма част от продуктите вече се предлагат в Pazaruvaj.com.
Това е. Всичко е доказауемо с извлечения от куриери и банка.
Цената е редуцирана, понеже вече не ми се занимава. Сайтът изисква ежедневни грижи, изпълняване на поръчки, комуникация с клиенти и куриери, и т.н. Насочил съм се към друго нещо, което е по-малко енергоемко и парите от този проект ще вложа в другия.
Не бързам, защото сайта ежедневно си носи приходи. Поради това оферти от по 8 000 лв не ме интересуват.

Продажбата на бизнеса ще се извърши чрез договор за покупко-продажба при нотариус. Разноските са за сметка на купувача. Плащането ще е по банков път преди да сложа подписа си. Винаги така съм процедирал при продажба на мои сайтове.
Възможно е плащане с Bitcoin.
Връзка с мен - ЛС.
 
Последно редактирано:
Не че ми е работа ама ДДС то на 25000лв. не е 8000лв.
Нямаш мислене на амбулантен търговец и шанаджия....

25 000 за "бизнесмена"
2 500 ЗКПО 10% за държавата
5 500 ДДС 20% за държавата

33к общо

куца ти математиката
 
Нямаш мислене на амбулантен търговец и шанаджия....

25 000 за "бизнесмена"
2 500 ЗКПО 10% за държавата
5 500 ДДС 20% за държавата

33к общо

куца ти математиката
И на "бизнесмена" му куца. Забравил е 5% данък дивиденти за да вземе 25К чисти и цената става 34 315.79
 
Последно редактирано:
Добре че не бързаш че и тоя път ще са поне 2 години ъпове.

Блинки най-добре да го спести на аудиторията и направо да трие.
 
И на "бизнесмена" му куца. Забравил е 5% данък дивиденти за да вземе 25К чисти и цената става 34 315.79
Абе да не задълбаваме в сметки сега.... ще си намери кухи фактури за 25к и пей сърце. Врътки колкото искаш, стига акъл да има. Ама както каза Noke, ще има 24 мъчителни месеца
 
Предният собственик имаше обява в kpd и ако не се лъжа, сайта се продаваше( в края на 2018 ) на двойно/тройно по-ниска цена.
Трябва да видя кореспонденцията от тогава, но май пак беше със същия приход и печалба.
 
Последно редактирано от модератор:
Сайта беше продаден около средата на миналата година. Седя на обява тук около месец и в деня, в който реших да се свържа, собственика ми каза, че има среща с потенциален клиент. Със сигурност са наляти пари в него, но то е малко като при колите. Ако купиш стара Лада и наливаш пари в части, никога няма да ги избиеш. Да не говорим, че цената няма нищо общо с пазарните идеи за продажба на бизнес. Но, успех!
 
Между другото сега се сещам, че предния собственик беше написал "печалба около 700-800". Явно разходите се вдигат повече от почелбата. Но пак пожелавам успех. Ако беше на старата цена, със сигурност щях да имам интерес, поне са подробности... това беше към автора :)
 
Screenshot_20200812-203253_Chrome.jpg
 
От Април миналата година сайта е в мен. Та не е точно средата на годината. Това първо. Сайтът има доста промени от миналата година, за които съм си платил, разбира се. Доста нови продукти са вкарани, направени са дизайни на банери, тениски, шапки, флайери и др. Те също не са били безплатни. Фейсбук страницата е с доста нови фенове. И всички са органик. Сайтът е претърпял също промени по кода. Направен е експортен файл към Pazaruvaj от колега тук.
Да сравняваш продаването на работещ бизнес с продажбата на Лада говори за пълна липса на каквато и да била финансова култура. И понеже аз говоря с доказателства и не си чеша езика:
За Април 2019: Поръчки 34, за обща стойност 1159 лв, печалба 270 лв
За Април 2020: Поръчки 69, за обща стойност 2621 лв, печалба 693.50 лв. От тази печалба аз съм решил да инвестирам в статии от реномирани сайтове и реклама. И така правя всеки месец.
Абсолютно всичко, което казвам го имам записано и може да се докаже чрез извлечения от Еконт и Спиди. От тук насетне не смятам да отговарям на заяждания. В крайна сметка сайта си е мой. Аз знам колко съм вложил. И няма да го продам на загуба. Ръстът на печалбите и оборота е многозначен. Няма и да вдигам тази тема, понеже продажбата не ми е спешна. Догодина Април месец, ако сайтът не е продаден, пак ще кача статистика. И ако ръстът се запази, цената на сайта пак ще се увеличи.
Специално се обръщам към всички ламерчета, дебнещи куци оферти:
Научете се, че безплатен обяд НЯМА. За хубавото се плаща. И мен никой не ме питаше как и откъде извадих и платих на колегата миналата година. Но съм доволен от избора, който направих. И си платих. Така, че който иска сайта, ще си плати. Със здраве!
 
Алексата е взела под внимание само 2 беклинка и дори не му е сложила ранк на тоя сайт.
Правете си изводи какъв линкбилдинг и какъв трафик има.
 
Алексата е взела под внимание само 2 беклинка и дори не му е сложила ранк на тоя сайт.
Правете си изводи какъв линкбилдинг и какъв трафик има.

104873574_1172987899709454_7795082028023492629_n.png

Аз само една подстраница ще покажа, пък вие си правете изводи за компетентността на тоя палячо.
 
Да изкарва между 1000 - 1500 на месец, че да му искаш +30к лв, но той реално ти изкарва почти същите пари от преди 1г, когато е “струвал” 10 000лв.

На база старата оферта, единствено цената си вдигнал тройно, а съответно печалбата почти не е мръднала.Окей, да си вложил макс още 10 000лв за тая 1год, искай му 15 000 -20 000лв, ама 33 000лв...
 
2+ години възраст и 300 дневен трафик = умрел кон.

Трябва да спамиш всекидневно ФБ понеже органичен трафик нанай.
 
Мерси за ЪП-а на всички прошляци. Аз ще си продавам каквото си искам на каквато цена си реша. @Noke , мога да ти покажа и статистики за посещенията, да видиш дали не са органик, ама няма смисъл да го правя, само за да ти доказвам за пореден път колко си некомпетентен глупак.
Безплатен обяд няма, леваци!
@Blinky, моля да ми разчистиш темата от спам коментарите.
 
@Blinky, ако ще ми триеш коментарите, по-добре прочети пак правилата на форума и ги редактирай ако мислиш да адвокатстваш на документирани скамерчета и куците им офертички.
 
дежа вю
Е не е. Този път не ми е обещал да ми се случи нещо в гората, преди работа, след работа и т.н. инциденти. Аз още си чакам злополуката...
 

Горе