оптимизация за счетоводен сайт

roberta

New Member
Здравейте. Искам да помоля за съвети за оптимизацията на уеб сайт за счетоводни услуги. Сайта е нов, до сега съм направила само малко линк билдинг. Всякакви съвети и критики са добре дошли. Предлагам счет услуги за гр. Казанлък и искам сайта да се показва при търсене на счет услуги или счетоводител за този регион, също така и при търсене за регистрация на фирма. Целите ми са за 2014 след април-май месец, защото възнамерявам от януари до края на април да пусна adword реклама.
Благодаря предварително и се надявам да проявите търпение към един начинаещ.
 
От: оптимизация за счетоводен сайт

Ами можете да поръчате статии на тема счетоводство и счетоводни услуги, където да разкажете за дейността си и възможностите, които предлагате на клиентите. Постъпвайки по този начин вие ще спечелите линк, а също така и реална възможност за интерес към услугите ви. Разнообразявайте линковия профил на сайта ви, връзките не бива да са еднотипни и от едно също място. Гест блогинг, диркетории за статии, коментари във форуми (но не SPAM), коментари в блогове и други. Да може да си пуснете и adwords кампания, но ако ви е за пръв път ви съветвам да се обърнете към специалист. Използвайте социалните мрежи като Facebook, Linkedin, Google+ и другите. Там споделяйте линкове към сайта си, направете и фейсбук страница. Може би има и още много неща, които трябва да направите но аз се сещам за тези.
 
От: оптимизация за счетоводен сайт

Да се изкажа и аз като собственик на сайт за счетоводстово, въпреки, че е малко по-различен и няма за цел да ми събира клиенти.
Значи с поръчани статии за счетоводство няма да стане работата - може да съберете посетители, но няма да съберете клиенти. Тези поръчаните статии ще бъдат написани за да съдържат някакви думички и няма да има никаква полезна информация в тях, защото ще бъдат писани от някой който може и да пише красиво, но си няма и представа от счетоводство.
Напишете си сами статиите - не е необходимо да са много, по-важно е да смислени и да демонстрират вашата компетенстност по проблема за който пишете. Избирайте си често срещани казуси и пишете статии за тях с конкретни решения и съвети. Ако статиите ви са написани така, че да дават отговор на въпросите, които биха си задали вашите клиенти ще създадете впечатление за компетентност и познания по материята и вероятно това ще бъде една от причините да се обърнат към вас.
Например една добра идея е да създадете секция в която посетители ще могат да задават въпроси, свързани със счетоводството - ако им отговаряте компететно ще повишите и посещенията и ще спечелите доверито им.
На въпросите отговаряйте изчерпателно и с необходимата отговорност, не си позоволявайте да отговаряте например така: "Свържете се с нас и след заплащане ще решим проблема ви" Въообще е добре в началото целта ви да не е набиране на клиенти, а набиране на почитатели, после клиентите ще дойдат сами.
И най-важното - трябва търпение и постоянство - не си мислете, че след една седмица всичко ще е наред. Ще трябват месеци и доста труд за да получите добри позиции.
 
От: оптимизация за счетоводен сайт

много благодаря за отговорите, ще ги взема под внимание :). доста време се чудя за полезността на блог или нещо подобно в сайта ми, но си мисля, че ще се чете повече от други счетоводители, а не от самите собственици на фирми. принципно затова си вземат счетоводител, за да може той да се занимава с решаването на казуси.
 
От: оптимизация за счетоводен сайт

много благодаря за отговорите, ще ги взема под внимание :). доста време се чудя за полезността на блог или нещо подобно в сайта ми, но си мисля, че ще се чете повече от други счетоводители, а не от самите собственици на фирми. принципно затова си вземат счетоводител, за да може той да се занимава с решаването на казуси.

Не е точно така. Зависи какви клиенти търсите. Акотърсите клиенти от тези със сергиите на пазара - да прав/а сте. Тяхното мото е, че са си взели счетоовдител и не ги интересуват тези въпроси. Ако действително търсите истински клиенти, със сериозен бизнес, то точно това е начина. Грамотните хора, които се занимават със сериозни неща искат да знаят. Умните и добри клиенти се интересуват от счетоводните и данъчните си проблеми, образоват се, защото им е ясно, че трябва да имат познания поне на ниво управленско счетоводството за да върви работата.
Та така.
Ако търсите клиенти от сергиите на пазара не ви и трябва сайт - по-добре си направте едни листовки и периодично ги раздавайте по сергиите - ще има по-голям ефект. А и точно тези клиенти са вечно недоволни от счетоовдителите си и често ги сменят, точно защото не разбират нищо от материята.
 
Наистина полезно е да се знае поне елементарната материя , подкрепям колегата в горния пост
 
От: оптимизация за счетоводен сайт

Напълно съм съгласна даже за форум или секция от типа "въпроси и отговори" повече отколкото блог. Блогът би изисквал по-сериозна поддръжка, а дискусията печели от воденето на диалог (има две страни). Ще има повече полза от самите статии, защото реално всяка тема ще се генерира от търсещите информация, които в по-нататъшен етап ще конвертират в клиенти, а и съдържанието създадено от потребителите ще ви помогне хем да се класирате за т.нар. лонг тейл думи, хем сайтът/дадената секция ще се обновява по-често.

Съвсем наскоро ни се наложи да търсим услугите на нотариус след като нотариус А е подготвил зле документ, нотариус Б забелязва допуснатата груба грешка и се чудехме реално как и къде може да се анулира пълномощното. Историята е дълга, но изводът поне за мен е, че при наличие на компетентен екип за експертна оценка на казуса, съответната фирма "печели" и клиента (особено, ако е недоверчив или много детайлен като мен) :)
 
Последно редактирано:

Горе