проблем - Нов хостинг или VPS на евтини цени..

EASYSURVIVOR

Well-Known Member
Имам проблем с превишено процесорно време. Последните 11 години ползвах само ICN като няколко пъти съм се сблъскал с проблема с превишено процесорно време..

в момента единия ми уеб сайт е на автопилот , като имам индексирани 40 хиляди страници в Гугъл.. обаче трафика е слаб едва 50 уникални дневно. за момента..

от хостинга ми казаха че имам доста брут форс атаки, като съм добавил ундер аттак мод на cloudflare.. забраних и всички коментари , защото ме бяха налазили някви ботове.. от хостинга забраниха повече ботове на търсачки, като оставиха само най-известните.. е добре но още ми пишат че се превишата процесорното време, като заявяват че това отговаря на по висок план и че трябва да си ъпгрейдна хостинга.. хостингът ми струва 12.50 на месец , ако направя ъпгрейд ще ми струва 19 лв.. и се чудя за тази цена по добре някакъв ВПС да си взема.. обаче пък там нямам понятие ако е unmanaged..

Гледах на coolicehost hybrid VPS 5 euro на месец.. има всичко което ми трябва, но пък 8 ГБ място само.. момента заедно всички сайтове ми ползват 15 ГБ.. така че едни 20-25 ГБ ми трявбат..

някакъв евтин ВПС има ли с такова пространство , да мога да си преместя всички сайтове . Гледах по принцип доста теми днес , но така и не успях да преценя какво да направя , как ще е най-добре..

П.С. днес ИЦН са вдигнали цените на всичко.. може ли домейн .орг да струва 29 лв
 
DigitalOcean - $6/месец с ДДС, 25GB SSD, ...

Никой няма да те контактва за превишено време. Просто ще почнат да клякат сайтовете ако се претовари положението. Ама си има графики да виждаш кога почва да се мъчи.

Ама е unmanaged.
 
NS1.bg предлага управляем VPS със SPanel и ежедневни бекъпи за 20 лв. на месец с ДДС. Сървърът има 1 процесорно ядро, 2GB RAM и 20GB SSD, от които около 8GB се използват за опреационна система т.е. може би ще трябва да си добавите още 10GB SSD за 4 лв. на месец.

Ще предоставим и 30 дни срок, в който можете да тествате безплатно и след това да вземете решение дали продължавате. Теста е без ангажименти т.е. не дължите нищо без значение дали продължавате или се отказвате.

ПП. Можем да инсталираме на сървъра ви OpenLiteSpeed, който значително забързва сайтовете и се справя много по-добре с пикови натоварвания в трафика.
 
може да погледнете офертите на 24data.bg Ако си се спрял да взимаш.. твърдо VPS ето и пакетът им за Start SSD VPS

Start SSD VPS
  • 2048MB (2GB) гарантирана RAM
  • 1 CPU ядрo
  • 40GB SSD дисково пространство
Повече инфо за тяхната SSD VPS услуга както и за ценовият разпис. 24data.bg SSD VPS
 
  • 4 CPU Cores
  • 4GB DDR4 RAM
  • Unlimited Bandwidth
  • Unlimited SSD Space
  • Unlimited Websites Hosted
  • Free Domain
  • Premium Support
  • Free cPanel
  • LiteSpeed Web Server
  • Standard SSL
  • Memcache instance 128MB
  • Performance x2
  • 60 days Money back guarantee
За 7$ cloud hosting от TMDhosting ако се плати за 2 години
 
За 36, ако се плати е толкова. Поне аз, като минавам през стъпките. Иначе е 8 за 24 месеца.
Виж и ovh, какво предлагат за същите параметри, НО не съм ги използвал. Мернах, че нямат и бакъп. Просто ги разгледай, не че ги препоръчвам.

Въобще като цяло винаги при едни и същи параметри, и толкова изпилени цени, трябва да има уловка някъде или да липсва нещо.
 
Какви сайтове правите, че ви трябва VPS за 50 уникални на ден :D?
 
След като нямаш понятия от администрация защо въобще гледаш unmanaged vps-и? И другите една камара предложения правят без да четат...

Управляема услуга по-евтина от България, трудно ще намериш, което в комбинация с това, че комуникацията ще е по-лесна прави изборът ти доста ограничен. Вариантите ти са няколко:
1. Хващаш някой да провери откъде идва това натоварване. Сигурен съм, че няма как точно твоите сайтове да не са налазени от шит трафик, но при читави посещения от 50 на ден няма споделен хостинг, който да не може да се справи, ако е конфигуриран грамотно. Имаш течащ таван, проблемите няма да се оправят като сложиш по-голяма кофа отдолу, а като прекратиш теча.
2. Ако мислиш все пак да си плащаш заради ботовете, гледаш управляеми услуги в БГ. Въобще недей да залиташ по Digital Ocean, OVH и другите, ако трябва да плащаш на някой да ти ги поддържа, цялото спестяване ще отиде на майната си.
3. Въобще, ама въобще не си помисляй за разни еднодневки, които дават ултра ниска цена при предплащане за 2 години. Днес ги има, утре ги няма. Това са аналозите на твоите сайтове, само че в хостинг сферата.
 
TMDhosting незнам дали е еднодневка, май не е и идва с контрол панел включен вътре, което ме устройва , все едно пак ще съм на шаред хостинг.. също така хостинга е базиран в Амстердам което е друг плюс понеже сайтовете които са на автопилот имат съдържание което не е мое.. и на всичкото отгоре приемат адулт контент което може и да е добре за някакъв тест примерноо
 

Горе