проблем с wireless router

shelby

Member
Здравей те ! Така първо да кажа , че съм на близу 15 мега бита . Първоначално кабела от модема влизаше директно в лан картата на компютъра и всичко работеше идеално , но в последствие си взех и wireless router netgear wgr614v6 и се появи следния проблем на компютъра на , който се захранва с кабел от рутера интернета постоянно прекъсва или е много бавен , а на другия компютър където ползвам безжичния интернет всичко работи перфектно . Като махна рутера интернета пак тръгва добре ,а като го върна отново започва да прекъсва . И се чудя какво трябва да направя , за да имам и на двата компютъра интернет ?
 
От: проблем с wireless router

Предположение (от личен опит):
В един офис имаха стабилен нет (78 мегабита), но някъде имаше опция в рутера, да не се разпределя по равно скороста на вързаните, при което се закачат в замунда 3 от 10 компютъра да свалят и останалите не можеха да отворят абсолютно нищо.
 
От: проблем с wireless router

Преди няколко месеца се появи подобен проблем с един EDIMAX рутер в къщи.Започна да се забавя скоростта на връзката, обадих че в доставчика (НЕТ1), пуснаха някакъв анализатор и ми казаха, че рутера дропва много пакети, над 50%. Не ми се занимаваше да правя ъпгрейди, затова го смених с нов и се оправи проблема.
 
Това ме подсеща това рутерче беше с малко процесорче и малко рам...

двата компютъра едновренно да теглят торенти (макар че мисля че удържаше v2 беше това което съм имал преди доста години ) да вързани през уаирлеса
 
Преди всичко пусни тук резултатите от пинг-а към рутера от компютъра ти:
Start Menu -> Run -> cmd (ако си с win 7 Start Menu -> В полето под приложенията ти пишеш cmd и натискаш enter)
Пишеш това ping 192.168.1.1 -n 50 и показваш какви са крайните резултати. Пример:

Код:
Ping statistics for 192.168.1.1:
    Packets: Sent = 50, Received = 50, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Average = 0ms

Възможни решения на сляпо без да се има предвид горната информация:
1) Ъпгрейдваш към последния firmware - http://support.netgear.com/app/products/model/a_id/2588 - Downloads
2) Сменяш кабела между рутера и компютъра
3) Сменяш изходния лан порт на рутера от първия на втори/трети/четвърти
4) Изключваш захранването на рутера за 15 минути и пак го включваш. Тогава тестваш дали ще се появи същия проблем.
 
От: проблем с wireless router

http://shelbygt.snimka.bg/auto-racing/problem.643217.26126890 това са резултатите от cmd , за кабелите от рутера ползвам тези , който са ми останали от бтк.
И още един въпрос на сайта на нетгеар ми иска серийния номер на рутера , но на моя някои от цифрите не се виждат и се чудя от къде мога да го наме
 
От: проблем с wireless router

Имах такъв, но от седмата серия. Правеше нещо подобно точно заради торентите. Прекаленото много конекции направо го шашкаха както казаха по горе заради малкото памет. Ограничи ги на 50 (от торент клиента) и виж дали има разлика. Можеш да ги вдигнеш след това, но да не повече от 100. При мен свърши работа.
 

Горе