стартиране на 50 сайта - как бихте постъпили вие

icakis

New Member
Наложи ми се наскоро да размишлявам по един въпрос на работа и ми е интересно вие как бихте постъпили. Става дума за следното:
в рамките на два месеца ще се стартира мрежа от сайтове, около 50 на брой на различна тематика (спорт, техника, дейтинг, финанси, аутдор и др.). Домейните вече са запазени. Сайтчетата ще се управляват като блогове, тоест в началото се пълнят яко с контент, а след това на седмица се пускат по една-две статии например. Но това не е толкова от значение.
Въпросът е да се изгради силна мрежа с връзки между отделните сайтове. И тук въпросителната:
понеже е трудно управлението на такава бройка е по-лесно да се хостват на едно място, повечето предполагам ще са addon. Въпросът е, че е добре да се избегне за всички един и същ регистрант и едно и също IP, но пък всеки на отделно ще иска голяма инвестиция. Та вие как бихте постъпили, примерно оформяне на няколко групи от по 5-10 домейна с различни ип-та и оттам избягване на backlinks между тези с еднакви...
Очаквам идеи :)

п.с. въпросните страници не са български и няма да се хостват в БГ
 
това за няколкото хостинга е екстра може да ги линкваш помежду си и тези които са на едно ип важното е да не се прекалява клокси го тествал с 10 домеина на ип а едно приетелче слага по 15 тина иначе като за сериозен проект ако смяташ че ще изкара много пари може да налееш известна сума във повече хостинги

http://www.seohosting.com/hosting-plans.php
Аз отдавна се каня да го тествам това :)

Блъскаи здраво ена ниша не разбиваи усилията :)
 
Последно редактирано от модератор:
примерно оформяне на няколко групи от по 5-10 домейна с различни ип-та и оттам избягване на backlinks между тези с еднакви...

Аз бих направил точно това
 
Ако навържеш няколко нерилейтед сайта един към друг - няма да даде много големи резултати в позицийте. Спорт с финанси, нещо не ми се връзва. Но ако са 50 портални сайта със всякаква тематика (обединена от тези) и бъдат навързани - това ще даде по-добри резултати.

И да различните ИР-та, както и клас це-та ще свършат доста добра работа за сайтовете, мини-нет се прави с правилна структура и добри платформи..:)
 
можеш да хостнеш няколко във freehostia ако не очакваш много посещения. Аз сега тествам с 2 там, двата на са на ралични сървъри, с различни ИП и в различни щати даже ;)
 
@coolice: мнооого яко линкче, сигурно ще го тестваме това. Иначе за разбиването на усилията няма проблем, доста хора ще се занимават с проекта, ресурсите ги има ;)

@blinky: добра вметка, ще гледаме да имат нещо общо поне, иначе полза от такива линкчета никаква. примерно статия за финансите на някой спортен клуб би свършила добра работа :)

мерси и за останалите отговори, ако някой има други идеи или знае за подобен хостинг на този, който coolice предложи да пише.
 
Добре да направите сайтовете на b2Evolution. Така всички ще се редактират от едно място. Много е удобно. И всички саитове ще са на една хостинг сметка.
 
Добре да направите сайтовете на b2Evolution. Така всички ще се редактират от едно място. Много е удобно. И всички саитове ще са на една хостинг сметка.

ами ние ще ползваме това: http://www.liferay.com
b2Evolution предполагам е подобно?
 
Току що разгледах b2evolution демото и много ми допадна. Благодаря много на fcolor.bg . Също обмислях да направя един мини нет за афилиейт маркетинг и тази платформа е много подходяща ;)

Забелязах само че когато създам нов блог (от демо админ панела) адреса му е "..../blog-4.php" или нещо такова. Нали е възможно да му сложа отделен адрес и блоговете пак да си линкват по между си с различни домейни или трябвяа да пипна някъде допълнително

Я направо админите да преместят този пост в "проблогниг" за да не става много офтопика в темата :D
 
Последно редактирано:
айде да не го местят :) сайтчетата за които говоря няма да са блогове, просто направих съпоставка с блоговете от гледна точка на развитието.
иначе и аз хвърлих един поглед на b2evolution, доста доста интересно ...
 

Горе