четене на bmw и mercedes за грешки

testkiwi

Well-Known Member
Привет,
налага се да купим една кола и трябва да огледаме няколко конкретни коли. Преди да возя някаква кола в балканстар и аутобавария(макар че тука са ми познати ама пак пари взимат) искам да си ги прочета сам. Ама няма никакъв софтуер за коли след 2010 изобщо.. Някой запознат ли е как се чете за грешки мерцедес и бмв 2012-2014 г?

Виждал съм в нета разни клипчета, на които някои тарикати си ги четат, от къде са го намерили софтуера, щото се продават и кабели и всичко ама за коли до 2005 г., само за фв и ауди има и за последни модели. Няма ли някакъв вариант?

Благодаря.
 
От: четене на bmw и mercedes за грешки

за бмв-тата е интересно ама бая пара :D

Просто ми писна всеки път да се кара някъде една кола и да се дават луди пари, за да кажат, че една кола не е ок.. Реших сам да си гледам вече :) Мисля, че ще е доста по-изгодно
 
От: четене на bmw и mercedes за грешки

По-изгодно ако ще ти се налага да го правиш повече от 1-2 пъти в годината :) иначе не е . Ecnomies of scale ;)
 
От: четене на bmw и mercedes за грешки

Има ама не са пълни, 1 приятел има такъв софтуер с някви негови си кабели, но не всички грешки му излизат, или не може да ги чисти. Нещо такова беше, за това най-добре на сервиз :)
 
От: четене на bmw и mercedes за грешки

Преди работех в сервиз тук и колегата ползваше някви програми сваляни от руски форуми.
Мерцедес, бмв, нисан, рена за всичко имаше а не е плащал и стотинка.
 
От: четене на bmw и mercedes за грешки

За 20 кинта ти е 4екват на компютъра или поне на мен толкова ми взимат, прежали ги.
 
От: От: четене на bmw и mercedes за грешки

За 20 кинта ти е 4екват на компютъра или поне на мен толкова ми взимат, прежали ги.

Много от обикновените сервизи не четат нови коли, а да я закараш в балканстар не е 20 лв :D
 
Има две момчета в София с това се занимават, някъде 50-80 лева ще ти вземат. Ако искаш координати пиши ще ти дам. Аз лично ги ползвах като купувах бмв-то, и след техния оглед вече я Дару Кар 145 лева пълна проверка (плюс репатрак 80 лева) абе общо към 300 лева ми излезе диагностиката, ама като ще даваш една камара пари 300 лева са нищо.
 
Потърси в ибей. Има всичко за около 200 лв. Но винаги ще ти е от полза.

Офф/
Дебилх, и кво ако е колата му? Ще му прайш ли път или като вятъра? И ти ли си оня дето прай път на светофара на хаховия като е с ес класата му? Ейййй комплексарчета ньедни......
 
От: четене на bmw и mercedes за грешки

Намерих каквото ми трябва

Иначе тва чете много от почти всички марки, без бмв от новите естествено.
http://www.ebay.com/itm/Launch-X431...nostic-Tool-Code-Reader-Scanner-/262171091488

Разбира се, ако не е руснак да каже - https://www.youtube.com/watch?v=TprlYlVNwHE&feature=youtu.be

Пара е, ама е тарикатско.

Купих си дебеломер, днес го пробвах. Бомба е
Може да пусна услуга - проверка за удари, кит, боя + диагностика :D
 
От: четене на bmw и mercedes за грешки

Руснака си е купил и това http://www.ebay.com/itm/Launch-X431...:g:cYYAAOSw0HVWCELw&item=181742026704&vxp=mtr то не е ли по-евтин вариант, има ли смисъл да се набутваш с 800$, като има и устройства които се включват към айфон и телефони с андроид, или има някаква разлика....
 
От: четене на bmw и mercedes за грешки

Тия от Балкан стар са пълни мошеници, нефелници, измамници, тарикати, търгаши и рекетьори Мото-Пфое и Дарукар могат да им се конкурират доста е спорно кои са по-зле. Има много по-добри сервизи за коли в София, които са на светлинни години от официалните сервизи... Не виждам никакъв смисъл да се ходи в който и да е от официалните сервизи освен ако не караш някое ново БМВ или Мерцедес в гаранция и ако имаш някакъв проблем да отидеш да ти подменят частта. Разбира се това не означава да отидеш в сервиза на Бай Геле от Исперих, но си има големи качествени и коректни сервизи.
 
От: четене на bmw и mercedes за грешки

Взимаш един ELM327 за 30 лева слагаш си torque на телефона и четеш на воля ...
 
От: четене на bmw и mercedes за грешки

kiwi тва бмв-то нема нужда се се гледа за грешки щото е железна кола и грешки нема! Ела па ако е след 2012 на около 30-40к километра и купена от премиум селекшъна в дойчланд. Иначе мисла че ИНПА-та би трябвало да прочете ма не съм сигурен. Мойто е по-дърто и си го чета и чистя с инпа-та. Избил съм си кабеляците и софта около петстин пъти.
 
От: четене на bmw и mercedes за грешки

проблема на всички диагностики е че ако няма кой да чете диагностиката, няма особен смисъл.

всички автодиагностики които не са оригинални вършат една и съща работа - четат грешките по стандартен протокол.
тези грешки като такива в повечето случаи не значат нещо особено. ако има грешки и при мерцедес и при бмв 2012-> ще се покажат на дисплея.
като диагностиката ти каже липсва връзка с модул сап1 спорадично случило се на 12.12.2013г какво ти говори на теб това? причини безброй има. ако си диагностик и имаш схемите проверяваш и разбираш имало ли е проблем, нямало ли е...

единствения наистина добър софтуер за диагностика си го купуваш от дилъра ако си сервиз на марката и е в порядъка на 5 цифрени суми + годишен абонамент

за бмв - отиваш при мирафиори
за мб - има няколко много добри сервиза - в подгумер, при данчо, та дори и при генадии
като и за бмв и за мб можеш да идеш и при бат чаво

гаранционен автомобил не е задължително да се обслужва в балкан стар софия, пловдивския се е доказал като по добър много отдавна, а официален сервиз на мб има и в серес
същото важи и за бмв

съвет като смяташ да купуваш кола 2012-2014 - вземи си премиум селекшън на бмв, от мерцедес предлагат да ти докарат кола по избор от немския дилър и главата ти ще е спокойна че си си купил истински автомобил или виж какво има върнато от лизинг, а не сглобяван в "перник" от някоя автокъща (така са направени че почти не ги хващат в дилърствата...)
 
От: четене на bmw и mercedes за грешки

тъкмо и аз щях да добавя, че ако не му разбираш кво пише на компа голема файда от диагностиката няма. най-много да изключиш некой цилиндър по погрешка :lol: на МБ-то премиум селекшъна е юнге щерн, даже и карта ти дават хората за отстъпка за резервни части евентуално.....ма тва в белите държави.
 

Горе