„БОРИКА – БАНКСЕРВИЗ“ – mobb: Универсална платформа за мобилни разплащания.

mobb е първото мобилно приложение от „БОРИКА – БАНКСЕРВИЗ“. С mobb можете да превърнете мобилния си телефон в сигурно и удобно средство за управление и плащане с Вашите банкови карти. Към момента mobb е единственото приложение на пазара, което не изисква въвеждането на данни за картодържателя и за неговите карти. Вместо на самия мобилен телефон тази информация се пази единствено в системата на „БОРИКА – БАНКСЕРВИЗ“, до чиито сървъри приложението има достъп посредством криптирана връзка.


Bk4MjY8.png

mobb предлага две нива на достъп (платен): информационни услуги „Баланс“, „Последни 5 транзакции“ и „Заключване/Отключване“ на карти; платежни услуги, до които потребителят може да надгради абонамента си – „Плащане“ в търговски обекти и онлайн и „Изпращане/Получаване“ на пари до/от други потребители на mobb директно през мобилния телефон.

Полезни връзки:


Имайте предвид, че ползването на информационните услуги се тарифира от Вашата банка по официалния ценоразпис (обикновено за проверка на баланс и последни 5 транзакции банките таксуват 0,20 лв.; плащането към физически POS терминал в магазин, както и интернет POS терминал в е-магазин варира за съответната банка между 0 и 0,50 лв. за транзакция; изпращането/получаването на пари от приятел не е ясно по каква тарифа се калкулира*). Същите суми се заплащат при ползване на тези услуги както обичайному – и на банкоматите.

Направих все пак справка. В секцията за мобилни платежни услуги (идея си нямам защо е изписано „Мобилни Платежни Услуги“)
услуги долу е изписано, че: Вие можете лесно и бързо да изпращате пари до други потребители в mobb по всяко време. Изпращането на пари става, като изберете съответната услуга и контакт на когото желаете да изпратите пари. Задължително е получателят да е регистриран в mobb и да е въвел IBAN за получаване на пари. В случай, че някое от условията не е изпълнено mobb ще сигнализира. Парите ще пристигнат от Вашата карта по сметка на получателя. Той ще получи SMS, който ще го извести за направения превод, а Вие ще получите резултата от превода на Вашия мобилен телефон. Преведената сума ще е достъпна за получателя след сетълмент, който се извършва по правилата на БОРИКА и на банката.“

Изглежда все пак, че и за платежните услуги все пак ще се charge-ват такси. И по-скоро, щом има сетълмент, значи става въпрос за банков превод. И по-точно навярно тип POS-to-IBAN (за 1-ви път май се среща това). За това все пак и създадох кратка таблица с тарифите по колони и редове за съответните до момента включени банки-партньори (7 на брой), според официалните им тарифи, валидни и актуални към 08.10.2013г., а именно:

k3GY5tJS


Сетълмент
:

 

Горе