„Колкото повече, толкова повече", казал Мечо Пух и написал статия с дължина на книга.

Saviour

Active Member
Кратко ръководство, което засяга темите за уникалността, насищането с ключови думи и дължината на текста.

1. Има ли значение уникалността на текста?

Определено има значение, но няма толкова голяма важност, колкото повечето "специалисти" смятат. Имайте предвид, че търсещите машини вече не гледат толкова много уникалността на даден текст, колкото неговото визуално представяне, което включва:
  • Оформяне на текст
  • Наличие на изображения
  • Видеоклипове
И още много други, стига да се замислите.

Продължавайте да създавате уникално съдържание, но не издребнявайте излишно. Някои "специалисти" дори не поместват цитати в своето съдържание, защото уникалността на текстовете им спада от 100% на 90-95%. Глупаво, нали? От друга страна, когато вече става въпрос за масово крадене, тогава може да си навлечете неприятности, докато в минимални количества няма причина за притеснения.

OFFTOPIC: Кой превари, той завари - да, ама не. Едно съдържание, публикувано от авторитетен източник, винаги ще изпревари друго, което е пуснато преди всички останали.

Тема за размисъл: „Знаете ли, че хората често мислят, че класирането се случва по време на индексирането, но индексът е само съхранение на информация. Класирането всъщност се случва по време на търсенето."

2. Какво значение има насищането с ключови думи?

Отдавна мина времето, когато с прекомерна употреба, оразмеряване и удебеляване на ключови думи от текста, можеше да се класирате на челни позиции. В наши дни това няма да ви помогне по една много проста причина. С всеки изминал ден търсещите машини се изменят и развиват в посока към тълкуване на текста.

Например, ако пишете статия за SEO, може да повишите нейната релевантност, използвайки думи, които са близки по значение на основната ключова дума. В случая бихте могли да използвате думи, като onpage и offpage или microdata, за да стане ясно, че това е статия за SEO.

3. Каква е подходящата дължина на текста?

В интерес на истината няма подходяща дължина на текста. Едно съдържание, за да е качествено, първо трябва да е полезно, независимо дали се състои от едно изречение или хиляда думи. Бъдете сигурни в едно - никой няма да прочете статия с дължина на книга. Ако все пак имате прекалено дълъг текст, може да го разбиете на няколко отделни страници и да поставите връзки към всяка една от тях.

От друга страна, ако можете да съберете това, което има да казвате в едно кратко изречение, не виждам причина защо да не го направите. Несъмнено е най-добре вашите текстове да бъдат по възможност по-обемни, но както се казва: "Много хубаво не е на хубаво", затова бъдете умерени и не прекалявайте.

Още веднъж, не се опитвайте да манипулирате търсещите машини, защото това е загубена битка. Помнете, че създавате съдържание за хора, а не за роботи.
 
Последно редактирано:

Горе