„Марокански мюсюлманин” хакна 9 бг сайта

Test

Well-Known Member
http://www.standartnews.com/balgari...ski_myusyulmanin_hakna_9_bg_sayta-164886.html
София. Девет български сайта бяха ударени от хакер, който се представя като „марокански мюсюлманин завинаги". Сред тях са интернет страниците на 42 ОУ "Хаджи Димитър" и Българската национална радикална партия, съобщи "Дарик". Останалите са klatushki-bg.com, stanimir.info, coherentbg.com, balkanskirai.com, kubarstables.com, ronin.bg, www. sdproject.eu/.

На хакнатите сайтове звучи арабска музика и са оставени послания като „Върви в ада", „Няма друг бог освен Аллах, Мохамед е неговият пророк".
Освен това хакерът bl3nd е написал: „Никога няма да спрем да хакваме", „Това не е игра", „Това е нашата работа". Споделя и свои координати: X-x-HaCker @ HOtmail.Fr и Facebook.com/bl3ndx.

Според информацията в дадената Facebook страница притежателят й живее в столицата на Мароко - Рабат.
Той представя себе си и като диджей.
Марокански хакер, ама друг път. Това ще да е някое българско хакерче с турско самосъзнание.
 
Последно редактирано:
От: „Марокански мюсюлманин” хакна 9 бг сайта

Не е български, разгледай му фейсбук страницата ... бая сайтове е дефейснал като цяло.
 
От: „Марокански мюсюлманин” хакна 9 бг сайта

Хах, аз тия най-добре съм им хванал цаката :)
Понеже те кат "хакнат" некой сайт и веднага си постват линк у форума дет се надуват кой кво е хакнал. Та аз кат опраа бакиите слагам едно видимо "unhaked by ...." щото нали се дуят "hacked by...." и дружките му гледат тва в линка - оня умира от срам и минава вече покрай сайта като се едно е чумав :)
 
От: „Марокански мюсюлманин” хакна 9 бг сайта

Докато пусна темата и изтриха статията от "Стандарт".
 
От: „Марокански мюсюлманин” хакна 9 бг сайта

Погледнете по друг начин на ситуацията. Ако бъдете хакнати от този ли друг, проучете как точно се е случило и запушете дупките. Това, което не ме убива ме прави по-силен (лаф на Ницше). Станете по-силни сайт админи вместо по-силни мръндели по форуми.
 
От: „Марокански мюсюлманин” хакна 9 бг сайта

Така като гледам в кеша на Google сайтовете са все с Джумла. Сигурно са стари версии, уязвими за екпслоити. Такова "хакване" всеки идиот може да извърши, ако си няма по-интересна работа за вършене.
 

Горе