Рецепта Пингвин

topweb

Member
Много рядко давам съвети, тъй като съвети никой не иска. Все пак, ето как изкарах сайт наказан от Пингвин.
Начални данни:
1. Сайтът беше в топ 10 за БГ по силно конкурентна ключова дума.
2. След пингвина сайтът изчезна от индеска по основната си ключова дума.
3. Сайтът изчезна от индекса за повече от месец!

Рецепта.
1. 10-20 обяви в сайтовете за обяви с линк с анкор домейна.
2. 10 коментара в 10 БГ дофолоу блога с висок ПР с линк с анкор име на човек.
3. 2-3 статии публикувани в директории за статии с линк с анкор лонг тейл дума.

Всичко това беше започнато седмица след наказанието и отне месец.
Резултат - сайтът е в топ 10, една/две позиции по-надолу спрямо преди пингвина.

Приятно готвене :)
 
Последно редактирано:

Blinky

Owner
Искам и аз да изкажа мнение, тъй като последно време все за това се говори и реално вече имаме доста хора, справили се пингвина. Като гледам някои го правят по няколко начина, но 2 ми се набиха в очите най-много. Единият е набиране на линкове (искам да кажа, че тук говорим за натурално изглеждащи и качествени - от качествени сайтове) с различни анкори, като се използва както "кл. дума 1" и "кл. дума 2" в умерени количества, така и глупости като "клинки тук", "виж това", само линка, "повече инфо тук" и всякакви такива, което реално цели да имитира и другия популярен метод - набиране на линкове чрез писането и публикуването на интересно съдържание, което да се споделя от потребителите. Това е и реално по-правилния, но хората са и мързеливи, както и трябва да си нон стоп креативе и изобретателен, както и да имаш собствен стил и ясна за бизнеса ти формула, по която това да се случва не само честно, но и качествено - на хубави места. Ще забележите такива линк билдъри от далеч. То и другите си личат.

Рецепта.
1. 10-20 обяви в сайтовете за обяви с линк с анкор домейна.
2. 10 коментара в 10 БГ дофолоу блога с висок ПР с линк с анкор име на човек.
3. 2-3 статии публикувани в директории за статии с линк с анкор лонг тейл дума.

Това е обаче за някой не много добре развит от към линкове сайт, защото ако си разреждал, ти реално си успял само с тези. Аз имам един проект (по който работя), който има около 10,262 линка, като от уникални домейни са 2,799. Това реално, което си приложил горе няма да е в помощ. При мен, това ще се случи с много по-голяма концентрация. Тук нещата ще са по 100 :) Но реално, не е кой знае каква болка за умиране. Реално това се случва лесно, особено с новите правила на шеринг сайтовете, както и контент ферм сайтовете като гест блогове, артикъл директории и подобни.

Би ли споделил за сайт с колко линка проработи това, за да може и всеи да си направи неговите съотношения. Ще се радвам ако пуснеш и колко пъти го е имал (като %) главния, втория и третия по важност анкор. Така реално с разреждане, да знаем колко могат да потушат силната концентрация. Тук пак искам да кажа, че говорим за качествени и натурални изглеждащи линкове. Никакви футър, мутър изцепки с аматьорски анкор, който крещи спам. :)
 

KALOS

Premium
От: Re: Рецепта Пингвин

Eдин от основните проблеми, които срещам със сайтовете, пострадали от Пингвина е освен голямото количество еднообразни анкори /основна ключова дума/ и фактът че практически всички от тях са били насочени към една /главната/ страница на сайта. Успешно съм вадил сайтове с над 10000 линка 100% към главната страница, 80% с един и същи анкор с Уики+ големите пакети, като внасям за всяка URL позиция по 7-12 вътрешни страници с 10-20+ ключови думи. или {www.a|www.b|www.c|wwwN..} с анкор {abc|abv|abm|aN..} - в резултат всички кл.думи и линкове се разнасят по всички вътрешни страници на случаен принцип. В случая е необходим подбор и групиране на тематично сходни страници, за да не се губи смисъла.
Лично аз не съм привърженик на добавянето на безсмислени анкори като click here, site, имена etc. , предпочитам да се ползват максимален брой LSI кл.думи и фрази. При все това доста хора го ползват в последно време. Моето мнение е, че ако сега има ефект, в дългосрочен план с корекциите на алгоритъма /който определено не работи добре/, ще трябва да се лекуват ефектите на.. лекарството.​
Ефектите от Уики+ комбинираните пакети се проявяват след около една до две седмици в реабилитация на наказания сайт - позициите обикновено не достигат тези отпреди наказанието, но първите крачки са направени. Впоследствие добър ефект оказва добавянето на малки пакети към по- популярни нови страници.
 

topweb

Member
От: Рецепта Пингвин

Допълнения към първото мнение.
Според opensiteexplorer.org, който според мен не показва всички линкове, ситуацията е следната:
280 линка
83 линка от уникални домейни
40 линка по основната ключова дума (20линка от уникални домейни) - реално линковете са двойно повече

Според мен, това което куцаше на сайта беше, че нямаше почти нито един линк с анкор урл-то.
 
От: Рецепта Пингвин

Какви са тези сайтове за обяви, където си пуснал ? Понеже съм леко начинаещ и искам да разбера за какво става дума :) И ако може линкчета да ги разгледам и най-вероятно ще пусна и аз някоя друга :)
 

Blinky

Owner
От такива сайтове за обяви,които дават жив линк с dofollow. Звучи ми добре и лесно изпълнимо. Да, за списъка ще е добре. Аз бих добавил успоредно с това и другите неща да се направят. Мисля, че и те са от значение. Поне както ги е описал. :)
 

Горе