D
Deleted member 1942
Guest
-
Последно редактирано от модератор:
Препоръчвам ти тази банка. Картата ти може да бъде в няколко валути едновременно, а Интернет банкирането е безплатно(as usual).
Да, това е типа карта.
Не знаех, че еврото е непоколебимо. :wink:
Няколко сметки в различни валути се обвързват с една карта.Как така в няколко валути едновременно?
Според зависи. В България се пазарува предимно с левове.А ако имах възможност само на една сметка, каква валута би било разумно да избера?
Ами поискай сметката ти да е в долари...Е да, ама с тази карта ще купувам и получавам само в долари.
Въпросът ми трябваше да е формулиран така: Струва ли си да си открия сметка в долари? Ще загубя ли нещо, ако е в левове или евро?
Кредитните карти имат много по-широко приложение.Лично мое мнение, че дебитните са по за предпочитане пред кредитните карти.
Най-тарикейтски са картите MasterCard, които са дебитни. В чужбина (а и у нас) си изглеждат като кредитни (което например ти позволява да вземеш кола под наем без да внасяш депозит), а в същото време си харчиш собствените пари.
Крос курс можеш да договориш с дилърите в банката, когато сделката е за по-голяма сума. Иначе да, могат да ти го "начукат". Вместо да ти взимат такса, те минават през 1,2,3 курса.Значи знам със сигурност че Българските банки не правят така нареченото крос обръщение т.е ако сметката ви е в евро а получавате пари в долари ще има 2 транзакции Долар->Лев и Лев-Евро от което вие губите.
Имам съмнения че се прави същата схема дори когато сметката ви е в долари и получавате долари т.е Долар-Лев Лев-Долар и така ви го начукват. Но за това не съм сигурен, само предполагам