2 въпроса за домейн от GoDaddy

Thunder

New Member
Имам 2 въпроса, но първо предисторията.
Преди седмица и нещо набарах код за 2$ за .com от godaddy и си регнах домейна. Имах обаче известни затруднения с плащането - отказваше да ми приеме всякакви карти (allianz, дск, пиб) и още по-учудващо - moneybookers (skrill) акаунта. Поразтърсих се за проблема и видях, че на 3-4 места разни хора са го имали същия проблем и са го решили като са правили поръчката през американски VPN и съответен адрес. Съответно и аз хванах едно айпи от Маями, написах съответния адрес и веднага ми прие плащането. Пренасочих домейна към правилния хост и всичко беше прекрасно, но на следващия ден получих писмо, че трябва да се верифицирам - като се логна следващия път трябва да ъплоадна в специално поле личен документ със снимка. Когато опитах да се логна, за да я свърша тая работа директно ми пишеше, че акаунта е блокиран и съответно въобще не стигнах до момента да ъплоадвам сканиран личен документ. След като се опитах да комуникирам със съпорта им, но така и не успях да се свържа с тях в крайна сметка им теглих една майна и зарязах случая. Още 2 дена по-късно ми възстановиха пълната сума и си взеха домейна. Тук има нещо любопитно - домейна си остава пренасочен към моя хост.

1. С какви карти (от коя наша банка и какъв тип) сте успявали да платите домейн с промоционален код в GoDaddy?

2. Вече са минали над 5 дена, от както си взеха домейна, но той все още сочи към моя хост. Има ли опасност да го сменят в бъдеще или мога да си ползвам абсолютно безплатен домейн за 1 година (и след това да остана без него докато се освободи за нова регистрация)?
 
От: 2 въпроса за домейн от GoDaddy

Промоциите в GoDaddy понякога са ограничени, което ще рече че дадени домейни могат да се купят само с CC или само за хора от САЩ.
Домейна най-вероятно сочи към твоя хостинг заради бавно опресняваш се DNS или пък има някаква процедура по закриване на регистрацията.
 
От: 2 въпроса за домейн от GoDaddy

Кода би трябвало да е worldwide, защото е от приятел, който е с БГ адрес и предполагам, че няма да му изпратят код за Щатите само, а колкото до картите - пробвах и с дебитни и кредитни карти на трите споменати банки.
 
От: 2 въпроса за домейн от GoDaddy

Щом е трябвало да се криеш от къде си значи кода не е бил worldwide.
 
От: 2 въпроса за домейн от GoDaddy

Мога да приема, че домейна не е бил worldwide, ама колко бавно да се обновяват тия DNS-и? Вече са минали 5-6 дена от както си го взеха домейна, а когато аз го пренасочвах работата стана за 20 минути... Максималното време го дават до 48 часа обикновен...
 
От: 2 въпроса за домейн от GoDaddy

Всичко зависи от доставчика ти ;).
кой е домейна да го видим какъв му е статуса.
 

Горе