200000+ уникални посещения, колко пари са това?

От: 200000+ уникални посещения, колко пари са това?

Те тези сайтове са новинарските главно и то в България са може би няколко сайта които правят такъв трафик.

Чат пат се появяват изследвания на Nielsen за това, кой сайт какъв трафик има.

Но там става въпрос за директна реклама, почти никой от тях няма AdSense в България. Повечето имат собствени мрежи за реклами - dir.bg, netinfo-то (сега на Нова ТВ), медиите около Инвестор.бг.

Въпросните имат обявени цени на реклама, които според мен обаче са нереално високи. Щото ако смятаме по тях и по броя импресии, които правят отива милиони за месец приходи. А това определено не е така. Поне Инвестора-а е публична компания и има отчети на приходи и разходи. Явно дават много големи отстъпки за количества или редовни клиенти или ако минават рекламите през дадени агенции.

Така, че за БГ пазара е много трудно да се каже колко прави такъв голям сайт.
 
От: 200000+ уникални посещения, колко пари са това?

интересно ми е predpriemach.com прави над 250 000 уникални месечно, но защо не слагат адсенс реклами?
 
От: 200000+ уникални посещения, колко пари са това?

Всичко зависи от качествено на трафика. Един сайт може да има 1000 посещения на ден и да прави 500 $, друг сайт може да има 200 000 посещения на ден и да прави 50 $. Зависи от много неща, не само количеството трафик.
 
От: 200000+ уникални посещения, колко пари са това?

интересно ми е predpriemach.com прави над 250 000 уникални месечно, но защо не слагат адсенс реклами?

Или не харесват това, което Adsense предлагат или правят повече пари чрез Adx.bg. Преди бяха май афилиейт към някакви крокодили - CrocMint, но явно са се отказали. Blinky може да каже.
И да, https://www.tyxo.bg/top100/ си е добра статистика, ако иска човек да види големите по колко посещение имат.
Е, това, че тиксото отчита 5-25% повече посещения от гугъл анализатора е друг въпрос (поне при мен е така).

оффтопик, но като заговорихме за тиксо, от месец-два виждам този сайт и все се чудя кой е и как има толкова потребители.
POp3dww.png


По темата:
Наистина много зависи каква е тематиката. Ако е сайт за природа, кухня, лекуване, ревюта на уреди, козметика и т.н. то шанса някой да кликне на реклама е сравнително висок, тъй като има доста рекламодатели.
Все пак ако четеш статия за кола маска и отстрани ти се появи продукти за кола маска, то има сравнително голям шанс средностатистически потребител да цъкне.
Ако пък пишеш за ядрена физика и новооткрития в CERN, то ще ти е сравнително по-трудно и трафик и кликове да получиш.

Друг начин да видиш г/д колко пари получават е да си направиш AdWords акаунт (безплатно е) и да видиш цена за клик на дума. Представи си, че получаваш 50% или 30% от тази сума и можеш да добиеш бегла представа.
Ето и една интересна тема, за американския пазар и цена на клик за дума: How Does Google Make Its Money: The 20 Most Expensive Keywords in Google AdWords
Навярно всеки който се занимава достатъчно дълго с АдСенс ги е виждал. Преди бяха в SpyFu бяха листнати адски много и на различни пазари, но в момента или е доста променена или безплатни благини вече ги няма.

Малко информация за адълт трафик, реален пример:
10к/ден уникални посещения, 30к/ден импресии, 50% САЩ, 30% англо- и немско-говорещи, 20% пак бели държави -> ~ $8-11/ден, т.е. RPM от $0.8-1,1 (без афилиейт, само попъпи и банерни реклами, като попъпите имат най-висок доходност, поне при мен). За афилиейт има доста програми които плащат доста добре, но за моята ниша така и не проработиха.
Но все пак адълт трафика се привлича и прави много по-лесно от колкото нормалния трафик. При качествено "хубаво" съдържание със 50к индексирани страници и малко фейсбук/twitter споделяния, 8к посещения на ден, че дори и 10к са лесно постижими, при това с Бели методи.

ПП: знам, че говорим за уеб сайтове, но ако бе приложение с 200к инсталации, особено USA потребители, то тогава прихода е вече огромен. Познавам едни колеги от университета, бяха направили новинарско приложение и на ден стигаха по 1к евро от AdMob с 250-500к инсталации, американски трафик.
 
Последно редактирано:
От: 200000+ уникални посещения, колко пари са това?

Виждал съм на големи медии в кода по няколко брояча на тиксо ;)
Хм, той ludatamacka нещо е изтекъл тия дни :), явно брояча е на друго място.
 
От: 200000+ уникални посещения, колко пари са това?

Интересно ми е тези сайтове, които правят над тези 200к примерно дневно за каква печалба става въпрос от реклами? Долу горе...... на ден.... живо ме интересува! Ако някой има наблюдения да сподели, би било стимулиращо и интересно.

от 500 до 1000 евро с revenuehits
 
Последно редактирано:

Горе