5000 лева остава минималният капитал за регистриране на ООД

nikoo11

Member
Това решиха депутатите при гласуването на второ четене на промени в Търговския закон. Според текста на Мартин Димитров от ОДС, който не бе приет, минималният капитал за регистрация на ООД трябваше да бъде намален 10 пъти - т. е. от 5000 лв. да стане 500 лв.
dao.bg/story.php?id=28419
 
От: 5000 лева остава минималният капитал за регистриране на ООД

това е обратното на поущтряването на бизнеса
казано накратко - Чалгария.. ъ България
 
От: 5000 лева остава минималният капитал за регистриране на ООД

и мене ме дразни това, но си представи следния сценарии:

правиш фирма с капитал 500лв, правиш оферта за 10000лв и взимаш капаро 5000лв и обявяваш фирамта в фалит. колко е печалбата ?

ако толкова те бърка капитала може да си регитрираш ЕТ, да не говорим, че тези 5000 пари ти трябват за не повече от 2-3седмици в банка, след това се теглят и може да ги връщаш и ползваш.

за коректните търговци това е пречка, но и за некоректните е пречка :)
 
От: От: 5000 лева остава минималният капитал за регистриране на ООД

за коректните търговци това е пречка, но и за некоректните е пречка :)

Важното е да се пречи на всички :) Имам подозрения, че тази "криза" я организираха вманиачени защитници на "околната среда" - по този начин хората намаляват потреблението си и по-малко "замърсяват" т. нар. "околна среда"... Поради същите причини създават закони, които да пречат на хората (разбира се това никой не си го признава).

Кризата е създадена сравнително лесно - фалираха една-две банки, после медиите почнаха да говорят, че ще има криза и... прогнозите за кризата предизвикаха т. нар. криза - колкото повече се говори за криза, толкова повече кризата се задълбочава, това води до засилване на кризата и т.н. - наблюдава се положителна обратна връзка. А какво е характерно за системите с положителна обратна връзка? Например един усилвател, когато му се направи положителна обратна връзка се превръща в осцилатор (генератор на трептения). Това ще стане и с икономиката - в един момент ще се стигне "дъното" и малките случайни флуктуации на цените на акциите ще доведе до "възход" - пак ще се наблюдава положителна обратна връзка, но тя ще действа в обратна посока - увеличените цени на акциите ще връщат малко от доверието, това ще доведе до още по-голямо увеличаване цените на акциите и т.н. За по-далечното бъдеще не смея да правя прогнози.

Който успее да "усети" момента, когато сме "на дъното" и купи колкото акции може да купи, ще спечели доста сериозни суми :)
 
Последно редактирано:
От: От: 5000 лева остава минималният капитал за регистриране на ООД

тези 5000 пари ти трябват за не повече от 2-3седмици в банка, след това се теглят и може да ги връщаш и ползваш.

А не би трябвало да е така - идеята на тези 5 000 лв. или колкото са там, е да стоят в банката и в случай на несъстоятелност фирмата да се разплати с тези, на които дължи пари (до колкото тази сума може да покрие задълженията). Т.е. според мен това теглене на капитала е грубо нарушаване на закона :mad:
 
Последно редактирано:

Горе