-

• Автор Автор Deleted member 1942
  • Начална дата Начална дата
D

Deleted member 1942

Guest
-

Последно редактирано от модератор:
Първо програмист ли си, че си избрал предварително технологията нужна за реализацията на проекта?

След като имаш опит с наемането на персонал, защо просто не наемеш някой на граждански договор?

-

Дали програмиста работи на трудов договор няма значение. Спокойно може да подпише и граждански, разбира се има някои изключния - ако е подписал споразумение, че не може да извършва дейност Х за друг освен за работодателя си.

Направено по правилния начин такъв договор освобождава до 60-70% от сумата от данъци - творческа дейност. Така че според мен ако даден програмист иска да поеме твоя проект, защото има нужното време такъв договор е идеален. Преди години съм работил по такива, в последствие съм наемал хора по такива договори.

-

Здравейте,
наемането на фирма излиза горе долу 2 пъти по-скъпо по мои наблюдения. От къде изхождам - задача която аз я окачествявам за време Х маркетинга я продава не поне двойна цена спрямо ставката за човекочас. Като се има предвид, че винаги се застраховам даже може и сметката съвсем да не излезе.
Java/c# се търгува по-скъпо. Това би трябвало консултанта да го е отразил, също така е добре да се погледне пазара на труда. Аз лично не познавам java/c# програмисти на свободна практика. Но има много php-такива. Като цяло лош код може да се напише на всеки един език, гаранция няма. Обратното твърдение не винаги е вярно.

Ще се радвам да споделите какви са ви опасенията от гражданските договори. По някога и на мен ми се налага да подписвам такива и добре да обменим опит.

Поздрави.

Ех, вечния въпрос за всяка сфера... фирма или някой на свободна практика.

Ясно е че с фирма е по скъпо и е ясно защо. Бай *уй не се знае колко е сериозен, дали няма да се напие, разболее, почне работа или друг добре платен проект.

Ако е супер пич, има много работа и вероятно е направил фирма. Най-малкото за да издава фактури.

Фирмата се грижи проекта да върви. Ако някой се разболее, има друг. И т.н.

Наеми си фирма. Не се белосвай.

Немоаразберъ - къфепроблемадаизгърмишсфирма?
Форума е пълен с прекрасни примери.
На мен Микроинвест ми е фаворита.

Като се качваш на трамвая, не очакваш да му гръмне гума. Но не е изключено. ;)

Горе