Ads Manager - Pixel - Conversion Проблем

HellBo

Member
Здравейте имам проблем , до онзи ден всичко работеше нормално. Но от 3-4 дена ads managera не ми отчита от коя реклама идват поръчките. Някаква идея къде е проблема и как да го оправя ?
 
Ами като нищо може да се е обатачило. Тази версия е бая стара, сиг вече е на 5-6 години. Един съвет - инсталирай си Facebook Pixel Helper за Chrome и пробвай да направиш тестова поръчка през сайта ти, виж дали пикселът се активира при поръчка.
Lgyd4VW.png

Това е default сетинга като отвориш сайт на който има инсталиран пиксел и засича pageView евент. При теб, когато направиш поръчка, плъгинът трябва да ти покаже на мястото на PageView - Purchase.
Ако не ти засича Пиксел или не ти показва Пърчис ивент при направена тестова поръчка нещо се е счупило. :)
 
Да, провери дали пиксела е активен.

Понякога се случват тъпотии и нещо се прецаква. На мен при едиия ми клиент поръчките от ретаргетинга буквално спряха за сайта им за Велобритания, а преди това половин година всяка седмица се качваха като бройка. Изчаках 10 дни да се убедя, че проблема е технически, потърсихме какво става и се оказа, че пиксела е бил прехвърлен към германския им сайт по някаква причина, та трябваше да го активираме отново.

Като цяло е добре да ползваш UTM тракинг кодове към рекламите ти. Аз ползвам този сайт да билдвам линковете. Така дори пиксела да не зареди при Thank You страницата, пак знаеш от къде е дошъл първия клик към сайта, ако си си настроил нещата по ясен и разбираем начин. :)

https://ga-dev-tools.appspot.com/campaign-url-builder/

Поздрави!
 
https://ibb.co/dBHjr91
https://ibb.co/LSFzgLK
Едното е на главната страницата , другото е след като поръчах.
Пикселът изглежда сработва нормално. Провери ID-то на пиксела, което ти изписва плъгинът дали съвпада с ID-то на пиксела, който ти е във ФБ акаунта от който пускаш рекламите.
 
+ Малък съвет, който не е по въпроса ти, но все пак. Сложи си данни на фирмата в сайта, ако някой ти подаде оплакване до КЗП ще ти направят проверка и ще те глобят за липсата на посочено юридическо лице - търговец, което оперира сайта.
 
Има данните , но наистина трябва да ги сложа на повече места , че бяха някъде между условията.
А за ИД-то там е проблема и сега един много тъп въпрос ... какво да направя :D
ИД-то откоето пускам рекламите е друго и на пиксела е друго. Как да процедирам ..

Много благодаря за отговорите , съвета и линка !
 
Значи някак си успял да сложиш различен пиксел в сайта от този, който ти е в рекламния акаунт. Да си бил банван скоро и да си сменял рекламни акаунти или нещо подобно?
Ако ти си вкарвал кода и/или знаеш как да го направиш - трябва да смениш пискел кода на сайта с този на сегашния ти пиксел (този, който ти е във фейсбук акаунта от който пускаш реклами).
 
Започнах да ползвам бизнес мениджър ... знам как да сложа кода , а новият пиксел , няма ли да изгубя аудиторийте и данните който съм събирал досега ? Все едно да започне работа от 0 ?
 
Благодаря много ! Мисля , че го направих , утре като стана сутринта и ако има поръчки ще разберем :D
 

Горе