Adsense категории

Здравейте,
Има ли начин да проследя тези категории смисъл да видя по коя категория повече се кликва и носи повече пари и тези които носят по - малко да ги забраня ?
Заснемане.PNG
 
Не.
Освен това зависи от броя рекламодатели и варира според десетки критерии - държава, настоящи рекламодатели, пол, интереси, контекст на страниците ти, дали е ретаргет или не, сезон и много други. Дори да имаше тая информация, тя пак може да е променлива. Да не говорим, че рекламите се показват на хора с различно поведение в мрежата. Тоест, аз днес може да съм се интересувал от гуми и да вляза в твоя сайт за филми. Утре вече да купя гуми и да ми излизат реклами за прах за пране. Първият път кликът ми ще струва Х, в другия случай Y. И това няма общо с нишата. Ако блокираш категория, може да забраниш високоплатената реклама за ГУМИ. Освен това има хора, за които няма релевантна реклама и когато блокираш категории, намаляваш още повече възможностите за наддаване на рекламодателите за дадена позиция.

Дори да забраниш категории, едва ли ще видиш положителни резултати. Лично аз съм си играл, но нещата са низходящи.
 
По-скоро блокирай разни конкретни сайтове, които са пуснали "дървени" реклами, на които хората не биха кликнали.

Това е къртовска работа. Освен това, Google Ads имат достатъчно добър алгоритъм, с който наказват подобни реклами. Имат си Relevance Score, който доста свива импресиите ако е нисък.
Забелязал съм, че колкото издателя опитва да манипулира алгоритъмът, толкова по-слаби резултати следват.
 
Оставих всичко включено и за 185 клика ми дава 3,60 евро. Това нормално ли е или е много малко ?
 

Горе