Adsense начинание

Здравейте колеги,

Последните няколко години малко или много се отдалечих от някои елементи в онлайн бизнеса. Бях се отдал на съвсем друга инициатива, която заемаше огромна част от времето ми. Не че и сега не е така, но след като малко или много нещата се позакрепиха смятам, че мога да обърна поглед и към други елементи (в случай онлайн бизнеса).

В момента обмислям идея за създаване на онлайн медия за технологии и иновации. Знам, че има не малко такива, но това ми е на душата и това би ми носило удоволствие.

Готов съм да инвестирам предимно в кадърни кадри, които споделят интереса към темата и биха работили за подобна медия. Под кадърни кадри визирам, човек който да създава редовно съдържание (20-30 публикации месечно), както и човек, който да се занимава с SEO и маркетинг. Вторият кадър и в момента го имам на работа при мен, но честно казано не бих го оставял да работи само по този проект, тъй като си има и други задачи. Тоест SEO и маркетинга ще са като второстепенна роля.

Имайки предвид, че всичко ще си направя сам, освен поръчката на 20-30 публикации месечно, то смятате ли че е удачно инвестира в подбен проект? Мислите ли, че ако се работи по подобна схема и се инвестира (например) година и половина, то проекта ще си върне инвестициите?

Заглавието на темата е "Adsense начинание", тъй като смятам това да е основният начин за печалба на проекта, но също така осъзнавам, че една подобна развита платформа би могла да се използва по Н на брой различни метода.

Общо взето това е. Ще се радвам да чуя мненията ви, тъй като както споменах по-горе, в момента съм малко по-далеч от тези неща, отколкото преди.
 
От: Adsense начинание

Аз лично съм готов да работя за подобна медия, тъй като и на мен технологиите и иновациите са ми любими. Успех!
 

kruxdoom

Member
От: Adsense начинание

Инвестицията от 30 материала месечно ми се струва малка. Въпроса е да предложиш нещо което го няма при другите - по-вече статии, собствени ревюта, игри и т.н.
И не на последно място стои въпроса за това дали проекта е на английски език или на български. Ако е второто, се отказвай от сега още.

По въпроса за инвестицията, според мен за 1.5г с постоянство и усилена работа може да започнеш да си възвръщаш парите. Но трябва да си готов да си на загуба през това време. Казаното дотук важи за портал на английски език.
 

kruxdoom

Member
От: Adsense начинание

Ако мислиш по-дългосрочно и не търсиш бърза печалба определено има смисъл.
 

Горе