Adsense начинание

Здравейте колеги,

Последните няколко години малко или много се отдалечих от някои елементи в онлайн бизнеса. Бях се отдал на съвсем друга инициатива, която заемаше огромна част от времето ми. Не че и сега не е така, но след като малко или много нещата се позакрепиха смятам, че мога да обърна поглед и към други елементи (в случай онлайн бизнеса).

В момента обмислям идея за създаване на онлайн медия за технологии и иновации. Знам, че има не малко такива, но това ми е на душата и това би ми носило удоволствие.

Готов съм да инвестирам предимно в кадърни кадри, които споделят интереса към темата и биха работили за подобна медия. Под кадърни кадри визирам, човек който да създава редовно съдържание (20-30 публикации месечно), както и човек, който да се занимава с SEO и маркетинг. Вторият кадър и в момента го имам на работа при мен, но честно казано не бих го оставял да работи само по този проект, тъй като си има и други задачи. Тоест SEO и маркетинга ще са като второстепенна роля.

Имайки предвид, че всичко ще си направя сам, освен поръчката на 20-30 публикации месечно, то смятате ли че е удачно инвестира в подбен проект? Мислите ли, че ако се работи по подобна схема и се инвестира (например) година и половина, то проекта ще си върне инвестициите?

Заглавието на темата е "Adsense начинание", тъй като смятам това да е основният начин за печалба на проекта, но също така осъзнавам, че една подобна развита платформа би могла да се използва по Н на брой различни метода.

Общо взето това е. Ще се радвам да чуя мненията ви, тъй като както споменах по-горе, в момента съм малко по-далеч от тези неща, отколкото преди.
 
От: Adsense начинание

Аз лично съм готов да работя за подобна медия, тъй като и на мен технологиите и иновациите са ми любими. Успех!
 
От: Adsense начинание

Инвестицията от 30 материала месечно ми се струва малка. Въпроса е да предложиш нещо което го няма при другите - по-вече статии, собствени ревюта, игри и т.н.
И не на последно място стои въпроса за това дали проекта е на английски език или на български. Ако е второто, се отказвай от сега още.

По въпроса за инвестицията, според мен за 1.5г с постоянство и усилена работа може да започнеш да си възвръщаш парите. Но трябва да си готов да си на загуба през това време. Казаното дотук важи за портал на английски език.
 
От: Adsense начинание

Ако мислиш по-дългосрочно и не търсиш бърза печалба определено има смисъл.
 

Горе