Adwise и данъчна декларация.

CrystalMountain

Active Member
Привет. Получих писмо от "Adwise" относно служебна бележка.....
"
На вниманието на издателите, получили плащания от "Нет Инфо" АД за периода от 01.01.2016 г. до 31.12.2016 г. за предоставена реклама на лични интернет страници
и/или канали във vbox7.com :

Уведомяваме Ви, че служебните бележки за доходите, получени от "Нет Инфо" АД, ще Ви бъдат изпратени на посочения в профила Ви адрес за кореспонденция.

Оставаме на Ваше разположение за допълнителна информация и съдействие за работа с платформата. "

Писах им имейл и те ми отвърнаха

"
Здравейте,

За доходите, получени извън трудови правоотношения, физическите лица дължат данък общ доход.
Служебните бележки се използват при подаване на данъчна декларация в начало на следваща година.

Екипът ни остава на разположение,
Тихомира"

Ако примерно сайта ми умре и спре да генерира приходи, този данък ще трябва ли да продължавам да го плащам? Някой наясно ли е с това?
 
Сериозно ли ще трябва да се плаща?
И на мен ми дойде същия мейл
 
Ако прочетеш Закона за ДОД, ще можеш да задаваш по-смислени въпроси, а не като този.
Редакция: Да се чете "прочетете" и "задавате".
 
Не съм много наясно, но най-вероятно имамате приходи от Нет Инфо АД. Ако вашите приходи идват от тяхната фирмена сметка, бъдете сигурни, че те ги декларират като разходи. Това означава, че вас в един момент ще ви подгонят за данъчни декларации. Не е задължително да плащате данъци, защото може и да сте под прага за това, но задължително трябва да подадете данъчна декларация, където да упоменете какви приходи имате. В противен случай - шанса да съжалите, че сте рекларали нещо е голям. За справка - първия счетоводител, който хванете.
 
От adwise съм изкарал едни смешни 500 лв. Данъчна декларация ще подам, нп. Въпроса ми е ако реша да спра да рекламирам нещата им, ще трябва ли да продължавам да плащам този данък? Преди работих с easyads и те ми казаха ,че това те го правят и аз не съм длъжен да подавам декларация...
 
Ами то преди да се регистрирате си има там една опция - "Общи условия", ако си бяхте направили труда да я прочетете, щяхте да знаете какво да правите и какво да не правите.
 
нормално е като спреш да работиш да нямаш приходи и да нямаш какво да декларираш
 
Трябва да подадете декларация, защото Нет Инфо ще подадат една справка към НАП за изплатените суми. Специално недекларираните доходи по извънтрудови правоотношения НАП ги хваща.
Няма минимален необлагаем доход, т.е. и 100 лв. да са данък се дължи. /За осигуровките е по-различно./
P.S. вижте какво пише в служ.бележка може данък и да Ви е удържан. Но дори и да е удържан данък пак трябва да подадете годишна декларация.
 
Не е задължително да плащате данъци, защото може и да сте под прага за това,
Лошо започна ... :)
Какъв е прага ?

От adwise съм изкарал едни смешни 500 лв.
Приеми сега, че ще ти се наложи да платиш едни смешни 50 лева данък.
Въпроса ми е ако реша да спра да рекламирам нещата им, ще трябва ли да продължавам да плащам този данък?
Ще трябва да подаваш декларация и да плащаш данък включително и за годината в която си се отказал. Декларацията се подава до 30.04 на следващата година (с малки изключения)
 
Лошо започна ... :)
Какъв е прага ?

Сори, моя грешка. Няма праг, плащаш си като поп. Просто покрай обещанията на една червена другарка преди изборите, вече сънувам как човек като изкара едни смешни 500 лева за година и те не му се облагат :)
 
Не е проблем данъка. Говорих с adwise по телефона и те ми казаха ,че дори да реша да прекратя работа като издател чрез тяхната система, аз отново ще трябва да декларирам приходи всяка година, заради това че са ме вписали....... Поне така ми обясни едната кокошка :)
 
Като изтриеш рекламите от Кадя на Кадя ша имаш приходи
 
нямаш изплатени суми, нямаш повод за деклариране и тем подобни, пък не ми се вярва да не може да си изтриеш профила, пишеш официално писмо за закриване и не виждам повод да ти откажат
 
нямаш изплатени суми, нямаш повод за деклариране и тем подобни, пък не ми се вярва да не може да си изтриеш профила, пишеш официално писмо за закриване и не виждам повод да ти откажат
Преди малко им писах да закрият профила ми и всичките данни! Да видим какво ще отговорят.
 
Ако имате профил, на който не се изплащат суми, т.е. рекламите не са активни и не генерират доход, няма да имате какво да декларирате и респективно да плащате данък. Ставате смешни. Малцинствата имат по-добра данъчна и социално осигурителна култура от Вас, защото се интересуват. Вие само тежки схеми за пари онлайн мислите и после само се вътрите.
 
ще трябва да декларирам приходи всяка година, заради това че са ме вписали
Самото ти изречение указва нещата: имаш приходи - декларираш, нямаш приходи - не декларираш.
Четете законите, бре! Стига слушахте кака Пенка и предизборни уловки за идиоти.
 
Те някои закони така са направени, че да се чудиш....... :) Консултирах се с 2 счетоводителя. За adwise разбрах всичко и няма проблем. За google adsense, adnow и чуждите рекламни мрежи всеки вдига рамене :)
 
Те някои закони така са направени, че да се чудиш....... :) Консултирах се с 2 счетоводителя. За adwise разбрах всичко и няма проблем. За google adsense, adnow и чуждите рекламни мрежи всеки вдига рамене :)
Настина не виждам какво вдигат рамене. Просто е - имаш ли приходи - декларираш ги. Дали ще платиш данъците по тях е друг въпрос, защото лихвите по неплатени данъци не са толкова големи. Независимо дали са от България или не - декларираш.
Уловката - ако са от България - този който ти ги изплаща ги декларира в нашия НАП за да си намали данък печалба и теб автоматично те хващат, че имаш приходи и гледат дали си ги декларирал. Ако са от чужбина - има шанс да не те хванат. Например - ако получиш еднократно от някой превод за 3000 евро и няма описано основание - казваш, че са ти ги изпратили познати от чужбина, връщат ти някакъв заем, купили са от теб стар диван или разни глупости. Ако обаче получаваш от фирма всеки месец по 300 евро и има описано основание, че е месечна такса, комисионна, плащане по справка и т.н. - тогава ако ти засекат прихода, не може да излъжеш. Относно риска - ти си преценяш сам.
 

Горе