adwords реклама

От: adwords реклама

Аз имам едно питане, сори че леко сменям фокукса на темата. В адуордс ми пише на една от кл. думи "Под офертата за първа страница" това означва ли че рекламата ще се вижда на 2 3 и н-тата страница?
 
От: adwords реклама

Мисля, че имат предвид 'виртуална' 1-ва страница на рекламите. Не в SERP-a. Аз лично съм виждал в рекламното поле в дясната част (по много конкурентни ключови думи) текст, от вида 'цъкнете тук, за да видите всички реклами'. т.е. има още реклами, които не се показват и са на 'виртуална' втора страница с реклами ...
Забележка: В много случаи, когато има такова съобщение и ако увеличиш цената за тази кл. дума, се появява текст, че има много малко търсения :) и няма да се показваш по тази дума.
 
От: adwords реклама

При мен се случва нещо подобно.Пускам си кампания за ключова дума за която знам, че не рекламира нито един мой конкурент.Но като пусна кампанията, цената за клик от тула ми я показва 10 цента, но веднага ми вади съобщение, че е под офертата за първа страница и трябва да вдигна на 80 цента.Защо това е така, като никой друг не рекламира.И ако не вдигна цената ще се показва ли рекламата ми ?
 
От: adwords реклама

Тулът в много от случаите не показва цената на клик, такава, която наистина ще бъде. Поне аз, никога не го ползвам в частта му за цена на клик. Това се случва поради факта, че цената на клик се определя при всяко потребителско търсене т.е. в момента, в който някой търси дадена кл. дума се стартира т.нар. 'търг' между рекламодателите и се определят цените на клик и позиции на рекламите.

Обикновено, ако наистина няма конкуренция, ако вдигнеш, както в твоя случай цената на 80 цента - показва в колоната Status, че ключовата дума има прекалено малко търсения и няма да се показва ...

От друга страна, ако оставиш цената под тази, за първа страница в много от случаите рекламата се показва. но е най-добре да експериментираш.
 
От: adwords реклама

Преди 2 часа пуснах една кампания.На 2 от ключовите думи им зададох цената която ми искаше за първа страница и 2 оставих с моята си цена, без да вдигам.Сега като прегледат рекламата, ще видя какво, ще стане :)
 
От: adwords реклама

4-ти ваучер за един и същи сайт :) Рекламите тръгват за броени минути, последния почти моментално, като задавам само мрежата за търсене.

Иначе благодарение на доста линкове за малко време сайта който рекламирам изпадна надявам се временно от серпа и се вижда колко некачествен е трафика от adwords по мои впечатления, преди хората които не влизаха от рекламите правеха доста повече импресии и кликове, като цяла една голяма част само влиза на началната и нищо, кой знае коко фейк кликове ни отчитат.
 

Горе