Amazon FBA

Dobr3w

Member
Здравейте, какво мислите за Amazon Fba и заслужава ли си да се пробва ?
 
Изисква по-сериозна инвестиция. Подобно е на Dropshipping. Ако не си успешен с Dropshippinga, малко е вероятно да ти се получи с Amazon FBA.
 
Не бих казал че е сходно с dropshipping-a. В единия случей ти не притежаваш стоката, докато при ФБА трябва да я купиш, подготвиш и изпратиш до Амазон склад.
Иначе основните предимства са че литингите стават Prime, съответно печелиш buy box (ако няма други prime търговци), имаш 2nd Day shipping, което почти винаги привлича повече клиенти.
Друго важно нещо е че ако имаш недоволен клиент той неможе да отвори A-Z claim, а ако остави негативен feedback можеш да го премахнеш, негативните product reviews обаче не.
Недостатъците са че таксите са големи - над 30%, отделно има late storage fees ако продуктите ти се заседят повече време. Също така в зависимост от продукта може да се изисква специфична опаковка.
Общо взето ако си решил да го правиш те съветвам да прочетеш всичко свързано с темата. Амазон имат много добра knowagebase.
 
да въпроса е да се намери добър продукт. интересно дали има хора в бг който се занимават с FBA?
 
Наскоро ми попадна ей този блог: https://fbaexperiment.com/amazon-fba/

Историята накратко - един човечец описва целия процес от идеята, през комуникацията с китаеца и получаването на стоката, до листването й в Амазон и първите продажби. Чете се "на един дъх" и като цяло на мен лично не ми се стори много мотивираща...
 

Горе