Barclays Premier League

stanislawtonkow

New Member
Здравейте колеги, понеже редовно следя английския футболен елит и съм сигурен, че тук има още много, много хора, които са заинтересовани от първенството реших да пусна тема, в която да коментираме мачовете, даваме прогнози за предстоящите кръгове и т.н. Привърженик съм на Тотнъм от сега си признавам :)
 
От: Barclays Premier League

Предлагам да коментираме предстоящите през уикенда срещи, а именно:

Тотнъм - Нюкясъл (Събота 09.02.2013г.)

Както казах съм привърженик на Тотнъм и за този мач може би ще ми е най-лесно да дам мнение. "Шпорите" на хартия са в добра форма след 9 поредни мача в ПЛ без поражение, но последните мачове играта на отбора е колеблива и трудно намират път към противниковата врата. Лошо впечатление ми направи и защитата при позорното отпадане от Лийдс, при което Вертонген, Ноутън, и Коукър бяха просто неузнаваеми, а само Асу-Екото се отличаваше, но без да блести с кой знае какво. Въпреки това не смятам, че проблемите ще дойдат от защитата, защото това беше частен случай, в който Вертонген не е на ниво, а и от дясно ще действа титуляра Уокър и нещата ще си дойдат на мястото. По-страшното за Тотнъм е слабата атака в последните мачове и малкия брой на създадени чисти голови положения, а и няма кой да се възползва от тях. Не съм информиран за състоянието на Дефоу след мача с УБА, но според мен ще отсъства от терените поне седмица-две (надявам се да е по-малко), а Демпси не е най-добрия реализатор през този сезон. Приключението за Адебайор в Купата на африканските нации приключи, но също не съм информиран дали вече е в лондон и ще играе. От другата страна стой възроденият отбор на Нюкясъл, който наподобява френска колония, след като Алън Пардю събра в отбора си 11 футболиста от Франция, а и не са малко тъмнокожите френско-говорящи играчи. "Свраките" буквално възкръснаха срещу Челси миналия кръг, като новодошлите имаха огромен принос за това. Доста силна атакуваща част изградиха Нюкасъл, като вече възстановените Марво и Кабай в партньорство с новото попълнение, което дебютира с два гола - Сисоко и Гутиерез образуват много силна централна линия, а пред тях Гуфран и Папис Сисе също не са никак за подценяване. Според мен точно битката в центъра ще е от изключително значение и ще реши сблъсака, ако Тотнъм спечели точно тази битка ще спечели и мача, но по-скоро клоня към Х от рода на 1:1 или може би 2:2

Останалите сблъсъци оставам да коментирате Вие, като само ще вметна по едно ключово според мен име за повечето от тях, а като ми остане време ще дам и разяснения защо според мен е ключово:

Челси - Уигън (Събота 09.02.2013г.) - Азар
Еден Азар се завръща след наказание от три мача и застава до Мата в офанзивната линия на полузащитата на лондончани. Това ще покачи креативността в отбора и въпросът е дали ще може Торес да реализира положенията, които несъмнено ще се открият пред него. По-скоро залагам на голове на халфовете в лицето на Лампард, Мата, Азар и Оскар, а защо не и някой друг гол от статично положение на Иванович, Тери, Коул или Кейхил - бранителите на Челси имат общо 8 гола, което е с 2 повече от Фернандо Торес.
Прогноза: 1

Суонзи - КПР (Събота 09.02.2013г.) - Хари Реднап
След идването именно на Хари Реднап отборът на КПР тръгна в правилната посока и очаквам скоро да излезе от последната тройка. Добрата работа на треньора се отрази и върху формата на лондонския отбор - те имат 5 мача без загуба и то не срещу кой да е, а победа над Челси и две равенства с Манчестър сити и Тотнъм. Освен 5-те точки с трите отбора от топ 4, КПР спечелиха и още две точки след две равенства с Норич и Уест Хям, като в тази положителна серия успяха да съберат 7 точки, което е почти половината от общият им актив (17 точки). Мисля, че това е показателно за работата на Хари Реднап в отбора и тя ще спомогне отборът да се спаси от изпадане. Друго нещо, което прави впечатление при треньора е, че мачовете на отбора са със слаба резултатност - във въпросната серия на играчите от Лофтърс Роуд са допуснали едва един гол, но и са отбелязали два. Това подсказва за слабо резултатен мач със Суонзи.
Прогноза: Х / Под 2.5 гола

Норич - Фулъм (Събота 09.02.2013г.) - Манолев и Бербатов (не мисля, че Манолев ще излезе титуляр, но съм българин и съм горд, че имаме още един футболист в ПЛ и за това го отбелязвам, а Бербатов се връща от контузия, а той определено е ключов за Фулъм)
Въпреки стабилното финансово състояние на "котиджърс" те са доста пестеливи на пазара и взеха трима футболисти под наем през зимният трансферен прозорец - Фримпонг от Арсенал, Емануелсон от Милан и Манолев от ПСВ. По всяка вероятност той няма да дебютира или поне не като титуляр, но е много вероятно да го видим в играп рез второто полувреме, но по-интересното е къде ще бъде използван той. Мартин Йол е треньор, който когато си хареса някого му дава максимален шанс за изява, а в медиите често коментираше нашият национал. Много вероятно е през втората част бившият играч на Литекс да се появи като дясно крило, защото другият десен бек в отбора, който също е под наем във Фулъм - Ритер показва една добра и по-важното постоянна игра през сезона. Друго подсказващо бъдещата позиция на Манолев е, че от дясно играеха вече възрастният Дъф или Дежага, като за първият е трудно да издържи 90 минути на високо темпо, а вторият рядко впечатлява с добра игра. Димитър Бербатов по-всяка вероятност ще е готов за тежкото гостуване на Норич и би ми било интересно да видя една постройка от страна на Мартин Йол - от ляво Качаниклич, от дясно Дъф, в центъра Емануелсон и Брайан Руиз, а зад тях Карагунис и в предни позиции Бебатов. По всяка вероятност мениджърът на Фулъм целеше освобождаване на Димитър от функции в изграждането на атаката с привличането под наем на Емануелсон и така 9-ката да бъде използван като играчът, който да завърши атаката на "котиджърс".
Прогноза: Х

Съндърланд - Арсенал (Събота 09.02.2013г.) - Подолски
Германецът от полски произход е в страхотна форма и не само, че бележи, но и раздава страхотни пасове от лявото крило на атаката на "артилеристите". От дясно Уолкът, който този сезон е ключова фигура за Арсенал ще тормози "черните котки" и мисля, че нападението на лондонският отбор изглежда повече от опасно в тази му формация.
Прогноза: 2

Стоук Сити - Рединг (Събота 09.02.2013г.) - Британия Стейдиъм
Британия Стейдиъм се отвърди като един от неприятните за гостуване стадиони и не виждам как Рединг може да превземат крепостта на Стоук сити. Освен, ако Джонатън Уотърс отново не покаже резултатност в собствената си врата :D
Прогноза: 1

Саутхямптън - Манчестър Сити (Събота 09.02.2013г.) - Агуеро
Завърналият се от контузия Агуеро тепърва навлиза във форма и е въпрос на време да започне да бележи.
Прогноза: 2

Астън Вила - Уест Хям (Неделя 10.02.2013г.) - Джо Коул и Анди Керъл
Дуото Джо Коул и Анди Керъл могат да навлекат много неприятности на Астън Вила. Двамата се допълват брилянтно, като първият е много силен в това да изпрати висока топка в противниковото наказателно поле, а вторият да се възползва от нея. От както е в Уест Хям, Керъл показва несравнимо по-добри игри срямо престоя му в Ливърпул, което се дължи на фактът, че Сам Алардайс залага точно на футбол, който изисква присъствието на таран. Чуковете играят предимно с центрирания към Керъл, а точно там е неговата сила.
Прогноза: 2

Манчестър Юнайтед - Евертън (Неделя 10.02.2013г.) - Фелайни
В откриването на сезона Мароан Фелайни наказа отборът на Юнайтед и това даде началото на най-силният му сезон във Висшата лига до сега. Той е истински лидер и ключова фигура в състава на "карамелите" и показа постоянство до сега през сезона. Още по-важен е фактът, че белгиецът желае да бъде продаден през лятото, а каква по-добра възможност да докаже своите качества и да предизвика още повече интересът на големите отбори около себе си.
Прогноза: Х

Ливърпул - УБА (Понеделник 11.02.2013г.) - Стъридж и Хендерсън
Даниел Стъридж безспорно беше отлична покупка от страна на Брендън Роджърс и сякаш се намери липсващото парче в атаката на Ливърпул. Вече цялата игра на Ливърпул не се върти около Суарез и това му дава по-свободна роля. Стъридж показа, че е много добър нападател още с идването си на Анфийлд и успя да отбележи 3 гола в 4 мача. Друго, което ми прави впечатление е, че Брендън Роджърс симпатизира на Хендерсън и не крие това, като му дава шанс за изява. Това дава самочувствие на един играч и сякаш младокът започва да разкрива своя потенциал, но само времето ще покаже дали доверието, което му гласува мениджъра е оправдано. Също така бях добавил и блестящата форма на Стивън Джерард, който ми се струваше доста по-колеблив през първият полусезон.
Прогноза: 1
 
Последно редактирано:
От: Barclays Premier League

Тука няма много футболни фенове .. но ти ако искаш много да коментираш и да пишеш , може да ми пишеш в сайта ще ми направиш голяма услуга. Именно за футболни прогнози е.
 

Горе