Beginner :)

Hettllo

New Member
Здравейте на всички, казвам се Наско и от скоро започнах да се занимавам с Dreamweaver. Понеже ми е доста интересно, а на места намирам доста противоречива информация за нещата, които търся, на други пък изобщо не намирам достатъчно добра такава, реших да си отворя една тема където да питам за нещата, които не са ми много ясни. Знам, че много от въпросите ми ще ви се сторят може би наивни, но засега съм още в началото и ми е малко объркано. Ще съм много благодарен на всеки, който ми помогне в начинанието ми. :)

Засега съм си направил уникално съдържание по темата, която съм си избрал (около 30 страници е). Знам, че това е важно и реших, че е най-добре да направя нещо ново, а не да копирам или превеждам от чужди езици. Имам следните съмнения:

1. Дали домейнът на сайта ми влияе на индексирането ми от търсачките или само мета таговете са важни, или пък е някаква комбинация от двете? Ако е второто според вас кое от двете има по-голяма тежест? Ще бъда на собсвен домейн, применро ввв.риболов.ком (сори, че е на бг, но нямам право все още да слагам линкове, дори и нереални) . От това, което съм чел този вариант е по-добър от това да съм на поддомейн във free или dir.bg.

2. Пихте ли ми препоръчали някакъв качествен хостинг, защото намирам страшно много в нета и мненията за повечето са противоречиви. Един казва, че са много добри, друг че имал проблеми и така е за почти всеки.

3. Намерих следният сайт в една тема в Предприемач, "добавник.инфо" .
Почетох някалко теми в сайта, но не можах да разбера в крайна сметка дали PR на страницата е много важен или не особено. Тоест дали е добре да си адна сайтът само в директории с PR над 2 да кажем или във всички възможни?

4. Бих искал да си направя страница във facebook, която да ми носи по-голям трафик към сайта. Можете ли да ми препоръчате някаква статия с подробна и качествена информация как да го направя.

5. Също така дали е възможно да добавя самата страница във facebook към сайта си, тоест когато хората имат някакви въпроси или съмнения да могат да си напишат коментара в страницата на сайта във фейсбук, но мнението да излиза и в сайта ми, така че всички да го виждат.

6. Кой е най-добрият вариант за брояч според вас? Аз лично най-често по различни сайтове съм виждал tyxo , но не знам дали това е най-добрият вариант.

.......................................................................................

Засега това е, което се сещам. Ще бъда много благодарен и признателен на всеки, който се отзове на помощ. След време сигурно тези въпроси, ще ми се виждат и на мен смешни, но засега ми е малко мъгла.

Наско :)
 
От: Beginner :)

Здрасти,


  1. Да, не, не. Правилно си чел.
  2. Има си раздел - прочети.
  3. Важен е. Ако си нямаш работа - добавяй.
  4. Регваш се във фейсбук и се социализираш де що има соушъл паплач.
  5. Не знам.
  6. Гугъл Аналитикс.
 
От: Beginner :)

Здрасти Noke, мерси за отговорите на 2,3 и 6.
1. Не ми стана много ясно. Значи "Да", влияе се от това какво е точно името, което съм сложил в домейна, "не", не се влияе само от мета таговете и третото ''не" за какво е? Че не е комбинация от двете ли? Аз доколкото съм чел основното са мета таговете, може би бъркам не знам..

4. Кое е по-добре група, която да се join-ва или like-ва? Също така ако някой знае някаква подробна статия на тази тема нека пише.

......................
Аз сега имам проблеми малко с моя компютър и затова пиша от универститета, ще чета утре. Благодаря отново на Noke и ако някой може да ми даде по-пълна информация ще съм много благодарен. :)
 
От: Beginner :)

За Фейсбук някой друг да ти обясни.

По останалото - няма как всичко да ти се изясни докато не нагазиш в калта.
Всички искат от първия път всичко правилно да направят и да забогатеят от първия си сайт, ама практиката показва, че не става.

Като не ти е станало съвсем ясно, четеш още.
Като ти омръзне да четеш, започваш да копаш.
Като се поумориш, пак четеш...
 
От: Beginner :)

Абе ча чета яко, ама имам чувството, че колкото повече чета, толкова повече се оплитам :D. Иначе си напълно прав да, сега копая, после ще мина пак форума 1-2пъти важните теми и ако има нещо ще питам пак :)
 

Горе