Bitcoin / Биткойн

От: Bitcoin / Биткойн

...
Също така се чудя, какво точно предимство може да има това виртуално нищо, при условие, че има безброй много начини
за електронни плащания, кой от кой по-сигурни и лесни. Все пак сме 2014-та година. Не ме разбирайте погрешно, просто не мога да схвана?
Също така не разбирам, с какво точно е обезпечена тази виртуална валута?
...
Написано е поне 10 пъти в тая тема. Обезпечена е с вяра и светли обещания. Изкопали са си койнчета, и се надяват да струват по един апартамент бройката. С оправданието, че ще свършат.
Вица за кеските го пусках, на мен лично така ми звучи. Ония дни разрових как стои проблемът с пазаруването от Китай. Транспортът не е проблем, големия зор е някой да ти гарантира, че ще получиш нещо срещу парите си. Ей това Биткойн не го е решил, и се връщаме при шибания ПейПал (и аз ги недолюбвам).
 
От: Bitcoin / Биткойн

биткойна е обезпечен от човешката алчност и подриван често от обикновен страх, поне веднъж месечно и от дива паника, и за капак веднъж годишно от дива некомпетентност на някоя голяма услуга(bitcoin service provider)
 
От: Bitcoin / Биткойн

биткойна е обезпечен от човешката алчност и подриван често от обикновен страх, поне веднъж месечно и от дива паника,
и за капак веднъж годишно от дива некомпетентност на някоя голяма услуга(bitcoin service provider)

По-точно от това, не зная как може да се обясни :D Тия надминаха себе си в надуването на балони с човешка алчност!
С тия измислени виртуални валути надуват балони от нищото, което си е постижение, граничещо с това,
на тия предприемчиви българи, които продават по Internet въздух от Родопите!
Всъщност, въздухът от Родопите май има по-голяма стойност :D
 
От: Bitcoin / Биткойн

Аз отдавана продадох моите койни, не с максимална печлаба, но с достатъчна. Ето нещо, което смятам, че сериозно ще разтърси пазара скоро:
[video]http://www.reuters.com/video/2014/02/11/reuters-tv-exchange-crash-reveals-bitcoins-real-wor?videoId=276803197&videoChannel=118110[/video]
 
От: Bitcoin / Биткойн

Мейнстрийм медиите не са надежден източник на информация за Биткойн.

Тук са истинските новини: http://www.reddit.com/r/Bitcoin/.

Модерните валути не са обезпечени. Тоест няма централна банка, при която да отидеш и да ти даде злато. В най-добрия случай ще получиш други валути (които също не са обезпечени).

Има една основна причина националните валути да имат някаква цена - трябва да купиш национална валута за да си платиш данъците в съответната държава. Ако не го направиш - лежиш в затвора. Може да се спекулира, че модерните национални валути са обезпечени от затворите.

Разликата между криптовалутите и националните валути е в това, че с криптовалутите не може да си платиш данъците (но можеш да си купиш национални валути, с които да си платиш данъците).

Биткойн се появи заради недостатъците на съвременните национални валути и електронни пари, обезпечени с национални валути. Ключови фрази, с които може да намерите повече информация по този въпрос: PayPal sucks, chargeback fraud, credit card fraud, LibertyReserve, AML, KYC, capital controls, Argentina currency crisis. Разбира се можете да прочетете и бялата книга (англ. white paper), написана лично от Сатоши Накамото: Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System (pdf).

Все повече търговци започват да ползват услуги като BitPay и BIPS за да може клиентите им да плащат чрез протокола Биткойн.

Един от най-популярните сайтове за фрийлансъри Fiverr.com вече приема плащания чрез BitPay. Другите големи като Freelancer.com може да го последват.

O0vETXm.png


Сега има няколко сайта за фрийлансъри, които приемат плащания само чрез Биткойн. Потребителите на старите сайтове ще се замислят дали да не се прехвърлят на новите, защото новите предлагат малки или никакви такси.
 
Последно редактирано:
От: Bitcoin / Биткойн

Най-големия проблем на биткойна е неговата грамадна волатилност...днес курса е един, утре е с десетки пунктове нагоре/надолу...
Обикновените потребители трудно биха се оправили да си купят първо биткойн, за плащането е лесно....
 
От: От: Bitcoin / Биткойн

Един от най-популярните сайтове за фрийлансъри Fiverr.com вече приема плащания чрез BitPay. Другите големи като Freelancer.com може да го последват.

O0vETXm.png

Така е, ето и линк към новината в блога им. В коментарите много хора питат дали (и кога) ще е възможно и да си теглят заработеното в биткойни. Аз лично не съм запознат с валутата и ми стана интересно какво представлява, след като и Файвър я включват.
 
От: Bitcoin / Биткойн

Брей, до 515 $ стигнал, има графика на тоя линк!

Инвестор.бг цитират цената показана на Investing.com, които я взимат от Mt. Gox. Към момента цената на Mt. Gox не отразява пазарната цена тъй като доларите и биткойните при Mt. Gox имат различна цена от истинските долари и биткойни (заради проблемите с тегленето както на едните, така и на другите).

Пазарната цена може да се намери на Bitstamp, BTC-E, Kraken и други борси, където доларите и биткойните са на пазарни цени (защото лесно могат да се въвеждат и извеждат от борсите).

В момента има пазар за продажба на биткойни при Mt. Gox за истински биткойни.

За последните 24 часа цената на биткойните спрямо долара бяха между 0,676 и 0,641 USD/mBTC (при Bitstamp); и между 0,662 и 0,632 USD/mBTC (при BTC-E).
 
От: Bitcoin / Биткойн

Не ставаше въпрос за това цената на 1 койн да е стабилна, а количеството на койните в портфейла да се променя при промяна на цената им.

Например ако имаш 10 койна на цена 1000 лева всеки (общо 10 000 лева), при промяна в цената на койните (например 1500 лева/койн) в портфейла си ще имаш койни пак за същата сума в избраната от теб национална валута (10 000 лева = 6.666666667 койна).

Тоест в сметката си при обменника ще имаш левове, но програмата ще ти показва в койни. Когато искаш да пратиш на някого койни, системата автоматично обръща левовете в койни и ги праща. По този начин за крайния потребител изглежда, че има койни защитени от волатилност (но под капака системата ще обменя националната валута в койни в момента на транзакцията).

Такава услуга вече има - Bridgewalker Bitcoin Wallet.

DU7eiGS.png


[video=youtube;ERVD1xoDT0M]http://www.youtube.com/watch?v=ERVD1xoDT0M[/video]

[video=youtube;YWKkuQ__N7c]http://www.youtube.com/watch?v=YWKkuQ__N7c[/video]
 
От: Bitcoin / Биткойн

явно цената на мързела излиза 1,5%

същото мога и да го направя като заредя евра в някоя борса и купя точно толкова биткойни+0.005(примерна такса tx fee) колкото ми трябват за следващото плащане, така нито губя, нито печеля от разликите в курса
 
От: Bitcoin / Биткойн

Програмата Bridgewalker прави точно това "под капака" - държи евро в някоя борса и когато се налага да се пращат биткойни ги купува на пазарна цена и ги праща.

Ако ти се занимава може да напишеш собствена програма, която да работи с API-то на борсата (или да платиш на някой да я напише). Така няма нужда да плащаш таксите на Bridgewalker и ще имаш по-малка несигурност (ще се тревожиш само да не би да фалира борсата, няма да се тревожиш за лицето, което оперира Bridgewalker).
 
От: Bitcoin / Биткойн

айде някоя да даде повече подробности за този балон- биткойн и програмата за добиването им наречена GUIminner2012.12.03 , по точно какъв е принципа на работа при нея !Гледам там има някакви вградени като опциия сървъри или като го наричат басейнин за добив на биткойни .
 
От: Bitcoin / Биткойн

за фиат валута в прозрачна* борса не се тревожа, тези пари не могат да се "хакнат" и източат, също не са и застрашени**, освен ако борсата не ги ползва за други цели, тези пари са и по сметките в банка.

* - примерно btc-e не е особено прозрачна, няма имена на собственици, няма адрес...
** - даже и някой реши да блокира сметките на борсата, в някакъв разумен срок бих си ги получил обратно
 
От: Bitcoin / Биткойн

Хакери откраднаха биткойни за 2,7 млн. долара, цената се срина с нови 20%
Само от началото на годината дигиталната валута изтри цели 53% от стойността си
...
Биткойнът поевтиня с още 18% само за ден. Причината - хакери източиха целия биткойн портфейл, притежание на Silk Road 2, съобщава MarketWatch.
...
Хакерите са извършили своя удар, възползвайки се от последните грешки, които бяха причината за спирането на редица платформи за търговия с дигиталните пари като например Mt Goх. Недоброжелателите са действали по сходен начин, както преди няколко дни - изпращали са дефектен код към системата на Silk Road 2.
http://www.investor.bg/novini/130/a...-mln-dolara-cenata-se-srina-s-novi-20,166958/
qes5.png


Пълна лудница, аз дося не съм виждал такива неограничени възможности за арбитраж :mrgreen:
zt6l.png

http://bitcoincharts.com/markets/currency/USD.html

Докато сваря да го снимам и вече е на 313 на Гокса. А времето за потвърждение на транзакция е около 1 чАс...
 
Последно редактирано:
От: Bitcoin / Биткойн

Цената започна да се покачва след като стана ясно, че Bitstamp възстановяват тегленията на биткойни.

Цената през последните 24 часа:
8nuP673.png


На повечето борси тегленията работят без проблем.

Очаква се Мt. Gox скоро да си оправят системата и само тегленията на долари да са проблемни (бавни).

Който се е надявал да купи евтини койни май няма да успее.

Цената USD/mBTC (при Bitstamp - там цената е най-близка до пазарната*) за последните 6 месеца:

sYt7CLe.png


* Цената на Mt. Gox не е пазарна, защото имат сериозни проблеми с извеждането на долари и биткойни (доларите и биткойните при Mt. Gox имат различна цена от доларите и биткойните при борсите и банките, където няма проблеми с тегленето).
 
Последно редактирано:
От: Bitcoin / Биткойн

Очаква се Мt. Gox скоро да си оправят системата и само тегленията на долари да са проблемни (бавни).
Последно казаха, че бавели фиатния кеш с месеци. Има ли запознати?
 
От: Bitcoin / Биткойн

eди тъп въпрос : каква единица от 1 биткойн е uBTC ? неква графика некой да постне тука че да бъде ясно?
 

Горе