Bitcoin / Биткойн

От: Bitcoin / Биткойн

uBTC всъщност е µBTC (чете се микро-бит-койн). Тъй като понякога писането на гръцката буква µ (чете се "мю", [mŷː]) е проблемно, се пише латинско u (заради визуалната прилика).

Metric prefix

O2tKurU.png


Към момента 1 µBTC струва приблизително 0,07 цента (0,0007 долара*) и затова не е практично да се ползва. Цената на 1 mBTC е приблизително 0,7 долара, което е по-практично.

* Американски долари.
 
Последно редактирано:
От: Bitcoin / Биткойн

а ето скрийн от панела на програмата която копае и е инсталирана на компютъра ми става въпрос за GUI Minner Picture 066.jpg малко повече пояснение какво означават тези данни ?
 
От: Bitcoin / Биткойн

Виждам, че си снимал екрана с телефона си.

В същност снимки на екрана се правят с програма за снимки на екрана.

Take a screen shot

Виж този калкулатор:
http://www.alloscomp.com/bitcoin/calculator

Като напишеш колко ти е скоростта (6 Mhash/s) излиза, че ще копаеш 0.00003499 BTC на месец (което е $0,02 - два цента на месец!).

Не можеш да си изплатиш тока, който изгори телефона ти за да направи снимката.

Имай предвид, че ако решиш да придобиеш биткойни има голяма вероятност да ти ги откраднат. Това често се случва на новобранците, които си инсталират всякакви програми и ползват Windows. Особено опасни са програмите свързани по някакъв начин с криптовалути - те често са заразени с троянци.
 
От: Bitcoin / Биткойн

направо е нищо в сравнение със сайтовете които предлагат работа срещу БИТКОЙНИ .....
 
От: Bitcoin / Биткойн

Можеш да си купиш биткойни чрез някоя работеща борса и после да ги размениш срещу Gox Coins (електронни пари уж обезпечени с реални биткойни).

На този сайт се разменят: bitcoinbuilder.com.

Към момента се търгуват 0.827 истински биткойни за 1 койн при Mt. Gox.
 
От: Bitcoin / Биткойн

Следя тази тема от много време. Гледам споровете и това как някакви хора обясняват и търсят теория какво е биткоин и как ще промени живота ни.
Цялата работа на мен ми се вижда обяснена както жените взимат решения. Решават че искат нещо и после търсят теории и причини, с които да обяснят взетото решение.
"Валута" създадена без ясна идея как ще съществува и какво ще представлява. После други се хванали на хорото да измислят причините защо да я има и да и се вярва или разчита за нещо. Спукана работа. Ясно че балона след някой друг месец пак ще се надуе и спука. IT хората в момента се виждат с пари в джоба и се правят на големи финансисти на бъдещето и ще има винаги кой да им ги взима, ако продължават така. Глупаво ми се вижда, да не инвестираме в това, което разбираме, а в нещо което не разбираме, но някой ни казва че е голяма далавера. Това ми мирише на психоефекта от пирамидалните схеми.
 
От: Bitcoin / Биткойн

Глупаво ми се вижда, да не инвестираме в това, което разбираме, а в нещо което не разбираме, но някой ни казва че е голяма далавера.

Много хора не разбраха, че Биткойн не е "инвестиция", а система за разплащане. Идеална е за получаване на плащания (чрез услуги като BitPay и BIPS). За изпращане на плащания за сега не е много добра (в повечето случаи), но след като цената се стабилизира или хората се научат да ползват инструменти като Bridgewalkerapp.com може и да стане.

Търговците, които приемат плащания чрез Биткойн сега се радват на нула валутен риск (гарантира се от BitPay, BIPS и други подобни доставчици на платежни услуги) и нула chargebacks (при минимални такси - в сравнение с тези на Visa/MasterCard). Правен риск също няма, защото по сметката на търговеца постъпва избрана от него национална валута (левове, евро, долари).

Много често хора, които са натрупали пари от една дейност (която очевидно разбират) се опитват да инвестират в съвсем друг сектор, в който не им са ясни нещата. И накрая се оказва, че парите им са влезли в сметките на тези, които разбират.
 
От: Bitcoin / Биткойн

happyslacker каза:
Търговците, които приемат плащания чрез Биткойн сега се радват на нула валутен риск
Ако не ти гепят портфейла!

"Валута" създадена без ясна идея как ще съществува и какво ще представлява.
Тя идеята е ясна, технически не е възможно да измислиш всичко с първия път. Или трябва да държиш 15 гигабайтова база, дето дори не всяка файлова система поддържа. Не е предвидено триене на история от базата. Не е предвидено сторно. Не е предвидена допълнителна защита. Все едно с технологиите на първия спътник в космоса да твърдят, че така ще се изстрелват ракети завинаги!
Биткойн е първи опит!
 
От: Bitcoin / Биткойн

BitPay, BIPS и други подобни доставчици на платежни услуги са държатели на портфейлите, не ти, ако получаваш само койни тогава риска с курса си остава...

явно никога не си я виждал тая база...файловете са множество, по 2Mb, 16Mb и по 128Mb

искаш необратими и бързи транзакции, искаш и сторно...е, несъвместими са...
 
От: Bitcoin / Биткойн

BitPay, BIPS и други подобни доставчици на платежни услуги са държатели на портфейлите, не ти
В моята банка каките са по-хубави! Де ти я идеята сам да си си банка? Нали това е в основата на еуфорията? Колко онлайн сайтове за портфейли затвориха? Гокса, най-голямата борса се наака, на кого да си доверя хилядите биткойни 8), дето ги нямам?

https://www.mtgox.com/ Въъъ! 111 долара за бибиткойн на борсата - първенец в момента.
 
Последно редактирано:
От: От: Bitcoin / Биткойн

Ако не ти гепят портфейла!

При ползване на BitPay, BIPS и подобни нямаш портфейл деноминиран в биткойни. Имаш само сметка в национална валута, от която парите се прехвърлят в банкова сметка на определен период от време.

Иначе при всяка фирма има риск да фалира. Споменатите по-горе доставчици на платежни услуги ползват биткойн борсите като Bitstamp. Ако съответните борси фалират* - завличат и BitPay/BIPS.

* Един начин това да се случи е някой да ги напълни с крадени фиатни валути. Жертвите се оплакват, връщат им парите и борсата остава без фиатни валути.**

** Напълно е възможно с Mt. Gox да се е случило точно това, но да не го разгласяват, защото са им наложили gag order.
 
От: Bitcoin / Биткойн

Може ли някой да обясни каква цена има койн на Гокса, изобщо мога ли да си купя койни оттам, и какъв точно е проблемът? Хем фалирали, хем работи борсата, и защо не купуват на 5 пъти по-ниска цена?
http://bitcoinwisdom.com/markets/mtgox/btcusd
 
От: Bitcoin / Биткойн

Ако имаш долари при Mt. Gox можеш да направиш страшно много пари.

Примерно ако имаш $1000 долара при Mt. Gox можеш да спечелиш $1189 като купиш Gox койни, продадеш ги за истински койни и след това продадеш истинските койни за долари в някоя работеща борса. Тоест ако имаш $1000 ще получиш $2189 (две хиляди долара - т.е. имаш хиляда долара печалба).

Тук са обяснили как става.

Защо хората не вкарват долари в Mt. Gox? Защото ги е страх. Доколкото знам с вкарването на пари (ако имаш верифициран акаунт) няма проблеми в момента. Проблем е обаче да си отвориш акаунт - чака се за верификация и се искат сканирани документи.

Има потребители, които правят точно това. Други обаче си държат gox койните като се надяват, че ще спечелят повече когато Mt. Gox включи пак тегленията на койни. Мнозинството панически разпродава gox койните срещу gox долари, надявайки се, че ще си обмени gox доларите за истински долари някой ден. Въпреки, че е по-изгодно да обмени gox койните за истински койни и да ги продаде на други борси. Когато има паника хората не мислят логично.

След като това стана вирално (вж. англ. to go viral) може и да се затвори тази възможност за печалба. Обаче не е сигурно - човешката глупост е безгранична. Възможности за печалба се търкалят на пътя и никой не посяга да ги вземе.
 
Последно редактирано:
От: Bitcoin / Биткойн

намираш някой с баланс в гокскойни, плащаш му по някакъв начин, а той ти превежда гокскойните по твоя гоксадрес
 
От: Bitcoin / Биткойн

Цената на биткойн буквално пропада в момента, така че през идните дни ще се отвори прозорец да си закупите такива на доста по-ниска цена от колкото реално струват дългосрочно.
 

Горе