Bitcoin / Биткойн

От: Bitcoin / Биткойн

Въъъ... до 91,5 $ стигнал ГоксКойн снощи, пробили психологическата бариера!
http://bitcoinwisdom.com/markets/mtgox/btcusd
Биткойн се разцепил - ГоксКойн "и вся остальная сволочь".
 
От: Bitcoin / Биткойн

На останалите борси цената е стабилна. През последните 3 денонощия на Bitstamp се движи между 0.636 и 0.530 USD/mBTC. На BTC-E за същия период е между 0.616 и 0.514 USD/mBTC.

Към момента е около 0.6 USD/mBTC, разликата между цената преди 3 денонощия и сегашната е 2-4% (в зависимост от борсата).

Има слухове за напредък при Mt. Gox, затова цената на gox койните се удвои спрямо gox доларите през последните 2 часа.
 
От: От: Bitcoin / Биткойн

На останалите борси цената е стабилна. През последните 3 денонощия на Bitstamp се движи между 0.636 и 0.530 USD/mBTC. На BTC-E за същия период е между 0.616 и 0.514 USD/mBTC.

Към момента е около 0.6 USD/mBTC, разликата между цената преди 3 денонощия и сегашната е 2-4% (в зависимост от борсата).

Има слухове за напредък при Mt. Gox, затова цената на gox койните се удвои спрямо gox доларите през последните 2 часа.
Стабилна цена от 1200 на 500 и нещо, за 2-3 месеца? На китайската борса беше стигнала под 300$ като кихна тяхното правителство декември.
Цената на не-Биткойн стана 12 пъти по-ниска от върха вчера, удвоила се викаш!
С тия мили биткойни за половин фиатен долар вече ми е смешно. Ще почна да се тегля в тонове, и да меря в километри.
Живея в колко миликвадратни километра, гъзария до шия! И в милиони ще почна да си смятам парите.
 
От: Bitcoin / Биткойн

Аз говоря за период от 3 денонощия не за няколко месеца. Иначе за последните 6 месеца има сериозно покачване (+431.93%). До няколко месеца очаквам ново надуване.

Милибиткойните се ползват, защото 1 милибиткойн е приблизително 1 долар (+/- 50%).

Цената на gox койните се удвои за последните 2 часа (към момента на написване на предишната ми публикация) - беше около $100, стана $200.

Ето я графиката на gox койните спрямо gox доларите:
gHV861y.png


За последните 3 денонощия цената се колебаеше между 291 и 91 gox долара за 1 gox койн.

Цената на gox койните спрямо gox доларите няма връзка с цената на битокйните спрямо доларите.

Ето я пазарната цена на биткойните спрямо долара:

bT5HfN2.png


За последните 3 дена има под 4% промяна (цената в момента спрямо цената от преди 3 денонощия).
 
От: От: От: Bitcoin / Биткойн

В САЩ вече е легално търговците да предлагат отстъпки на клиенти, които не плащат с дебитни/кредитни карти.

Тук писаха по темата.

За Европейската империя на злото не знам как стои въпроса. Доколкото знам банките принуждават търговците да продават на една и съща цена независимо дали клиента плаща в брой или с дебитна/кредитна карта. До миналата година в САЩ беше такава практиката.

Chase bank блокирала сметката на клиент само защото е опитал да добави Bitstamp като нов реципиент (даже не е опитал да прави банков превод, само е добавил Bitstamp в адресната книга с контрагентите!).

Разговор между служител на CHASE и клиент каза:
CH: Have you issued outgoing international wire transfer?

Me: No I did not. I just added new recipient.

CH: And then if we would have not stopped you, you would have done wire transfer.

Me: Maybe but have I done anything illegal here?

CH: No, not really but we are just trying to protect you.

ME: Protect from what? Adding new recipients.

Цялата история - тук.


В тази тема дискутират защо банките затварят сметки на клиенти ползващи Биткойн. Предполага се, че причината не е страхът на банките от криптовалутата, а страхът на банките от регулаторите (Bank secrecy act - който в същност регулира начина, по който банковите ви данни не са секретни - питайте в Министерството на истината за повече информация).
 
От: Bitcoin / Биткойн

оставете тия там наречени госкойни и пас койни а ми обяснете къде в коя опция на миниращия софтуер по специалноGUI minner for windows XP proffesional могат да се видат заработените биткойни и подобна печалба ? :shock:
 
От: Bitcoin / Биткойн

хахахах тук си идеален направо ни закопа специално тези които четат тази тема за биткойните - теглото в километри ,височината в килограми и така нататък :mrgreen:
 
От: Bitcoin / Биткойн

Нарисувай си една нула и я гледай всеки път като си помислиш за печалбата си от "миниращия софтуер".
 
От: Bitcoin / Биткойн

защо мислиш че печалбата ще е 0 нямаш обоснование за подобна мисъл поне изтъкни факти с които ти си се сблъсвал ако работил с подобен софтуер ? :|
 
От: Bitcoin / Биткойн

Аз вече изтъкнах фактите:

Виждам, че си снимал екрана с телефона си.

В същност снимки на екрана се правят с програма за снимки на екрана.

Take a screen shot

Виж този калкулатор:
http://www.alloscomp.com/bitcoin/calculator

Като напишеш колко ти е скоростта (6 Mhash/s) излиза, че ще копаеш 0.00003499 BTC на месец (което е $0,02 - два цента на месец!).

Не можеш да си изплатиш тока, който изгори телефона ти за да направи снимката.

Имай предвид, че ако решиш да придобиеш биткойни има голяма вероятност да ти ги откраднат. Това често се случва на новобранците, които си инсталират всякакви програми и ползват Windows. Особено опасни са програмите свързани по някакъв начин с криптовалути - те често са заразени с троянци.

Дали си "изкопал" 0.00003499 или 0 (нула) няма особена разлика. Така че няма смисъл изобщо да гледаш. Времето, което губиш да гледаш колко си "изкопал" струва повече от изкопаното.
 
От: Bitcoin / Биткойн

Времето, което губиш да гледаш колко си "изкопал" струва повече от изкопаното.
Да, и децентрализацията отдавна отиде по дяволите. Не мога да преценя човешката глупост, но повече няма да видим 1220 $ за бибиткойн, освен ако доларът не влезе в хиперинфлация.
 
От: Bitcoin / Биткойн

Ако копаеш с ASIC си на малка загуба или около нулата. Някои дори може и да са на малка печалба. Има много, които копаят благотворително за идеята. Иначе има няколко големи играчи, които нямат интерес да правят лоши неща (защото ще изгубят пари, ако злоупотребяват).
 
От: Bitcoin / Биткойн

Ако копаеш с ASIC си на малка загуба или около нулата.
Да дупуснем, че е вярно (то не е)! Изкопани са половината бибиткойни. Занапред да очакваме колосални загуби при миньорите ли? 12 милиона единици са безумно малко за Глобална валута.
п.с. Малка част от тия единици са в движение. Такикатите са си изкопали голямата част при нищожна трудност, и вярват, че са милиардери. Някой от тях да изсипе милион бибиткойна, пък да видиш реалната цена на бъгавото нещо!
 
От: Bitcoin / Биткойн

Не са 12 милиона единиците. В момента софтуера поддържа 1 биткойн да се дели на 100 000 000 (сто милиона) части. Умножи 21 (не 12) милиона по 100 милиона. Толкова са "единиците". При нужда може да се обнови софтуера за да се дели още. В протокола е заложено биткойните да се делят неограничено.

Миньорите ще печелят само от такси по транзакциите след като изкопаят всички койни (сега печелят от такси и от изкопани койни).

Имат добра печалба само големите миньори, които копаят с такива машини:

eX8wcsM.jpg


Затова по-горе писах, че не е изгодно да се копае (не е изгодно за дребните играчи, които купуват скъп хардуер и не могат да икономисат от мащаба).
 
От: Bitcoin / Биткойн

Пак се очервиха всичките "валути". Доверието ли изчезна, модата ли мина, или нещо пак съм пропуснал! Да не би Гокса да заля пазара с евтини стотинки?
 
От: Bitcoin / Биткойн

Когато едно нещо е обезпечено с нищо реално и с нищо друго освен с доверие и когато това доверие изчезна - винаги става червено.
 
От: Bitcoin / Биткойн

Това, което се наблюдава е просто шум.

Хората са така устроени, че винаги да търсят някакви причини за нещата, които се случват. Правят разни сложни анализи в опит да обяснят защо цената на някоя валута или финансов инструмент се е покачила или понижила.

Цената на валутите и финансовите инструменти се определя от търсенето и предлагането. Ако предлагането се повиши - цената се понижава. Ако търсенето се повиши - цената се повишава. С колко точно ще се повиши или понижи е трудно да се прогнозира. Зависи от това "рационалните" пазарни субекти за какви числа са си мислели напоследък. Ако знаем например, че търсенето се увеличава с 5% не можем да кажем с колко ще се повиши цената.

Забавни експерименти с хора показват, че решението какво число да въведем зависи от това за какви числа сме си мислили преди това.

Anchoring Effect

Цените на финансовите пазари се променят фрактално. Тоест забелязват се трендове. Цената се движи в една посока известно време, после сменя посоката. Обикновено колкото е по-голяма ликвидността на пазара, толкова по-малки са колебанията.
 
От: Bitcoin / Биткойн

Когато едно нещо е обезпечено с нищо реално и с нищо друго освен с доверие и когато това доверие изчезна - винаги става червено.

Валутите не са обезпечени. Не са обезпечени с доверие. Доверието не може да бъде обезпечение. Съвременните валути нямат обезпечение. Хората ги купуват с цел да ги харчат или да спекулират с тях (например да си платят данъците, да си захранят сметката в нелегалния хазартен оператор и т.н.).

Промяната на цената на валутите не е нещо неочаквано. Особено когато става въпрос за валути, които имат малка ликвидност - при тях промените в цената са много по-големи (някой, ако прави голяма покупка или продажба на пазарна цена това променя пазарната цена значително).
 
Последно редактирано:
От: Bitcoin / Биткойн

Още за цените: Еластичност на търсенето и предлагането.

Математическите модели са общо взето безполезни, защото еластичността може да се промени по всяко време по причини, които не можем да знаем предварително.

Когато икономисти се опитват да ви впечатлят със сложни формули (и с "нобелови" награди по икономика) имайте едно на ум. Питайте ги дали са чели книгите на Насим Талеб. Това ще ги накара да почервенеят или позеленеят от яд.
 

Горе