Bittads - ad manager

ivo.apostolov

Well-Known Member
От дълго време търся някакво чудо, в което да си консолидирам рекламата. За какво иде реч:
1. Имам 6 сайта примерно, които трябва да излъчват един и същи банер.
2. Вместо да ходя да сменям всеки път банера във всеки един сайт, искам да сложа на негово място някакъв код, а през уеб базиран интерфейс да задавам тоя код какво да излъчва.
3. Същевременно да мога да следя някаква статистика какво се излъчва, натиска и т.н.

От дълго време търся някакво чудо, което да върши тази работи и да е леко, защото е страшно времеемко да променяш на Х на брой сайта кода през няколко дни.
OpenX принципно би свършил работа, обаче е толкова тежък за подобна по-проста задача, че реших, че няма смисъл от него. Да не говорим, че създаването на кампания там хич не спестява особено време.
Google DFP пък е вързан здраво с AdSense и честно казано не успях да схвана как точно се очаква да работи, въпреки посвещението на цяла вечер на него.
Та накрая стигнах до bittads.com, което е hosted услуга (на мен много не ми се щеше да е hosted, но при липса на алтернативи) и принципно е платена, но има опция ако излъчвате до 10 милиона импресии да го ползвате безплатно.
Честно казано има какво да се желае от него, но в сравнение с OpenX и Google DFP спестява време и нерви.

Мога да дам примери кога е полезно. Представете си, че въртите AdSense, но продавате реклама и директно. Вместо при всяка продажба (и след изтичането на срока и) да махате и слагате код, всичко това го управлявате през 1 интерфейс сравнително бързо и лесно.

Та ако някой е търсил подобно решение може да го пробва. Ако пък някой знае по-добро, да сподели. Тук наистина става дума за няколко по-малки сайта, а не някакви огромни рекламни мрежи и прочие.
 
От: Bittads

bittads.com също е на базата на OpenX ползвал съм го но се отказах има неща които не ми харесват. И едно от тях е че ми изчезна акунта един слънчев ден. Та си пуснах мои собствен OpenX и си гледам кефа. Ако е само за банери има доста скриптове които могат да правят слаба ротация или са подходящи за ротиране на банери, но за видео реклама или реклама в плеара трябва OpenX висичко друго е боза.
 
От: Bittads - ad manager

Хостед има същите проблеми, както и на собствена машина. Просто софтуера е същия. Добър е, но за нещо по-дребно, просто много усложнява нещата.
 

Горе