BYDFi и идеята за една платформа за crypto, forex и акции – има ли практичен смисъл?

happynick

New Member

Напоследък разглеждам различни финансови платформи и ми прави впечатление една тенденция – все повече услуги се опитват да съберат различни пазари на едно място.

От гледна точка на човек, който се занимава с онлайн бизнес, това има известна логика.

Ако следиш крипто, долара, златото и американските технологични компании, обикновено се налага да използваш няколко различни сайта, акаунта и интерфейса.

Точно тук ми стана интересен моделът на BYDFi.

Освен стандартната crypto част, платформата има TradFi секция с perpetual договори върху акции, forex и commodities, които се сетълват в USDT. Сред наличните пазари са AAPL, AMZN, TSLA, MSFT, AMD, COIN и Gold/XAUUSD.

Идеята на практика изглежда така:

USDT баланс → crypto / forex / акции / злато → един интерфейс

За мен това е по-интересно от чисто инвестиционна гледна точка, защото намалява нуждата постоянно да местиш средства между различни системи.

Разбира се, има важна разлика: perpetual договор върху акция не означава, че реално притежаваш самата акция.

Това е нещо, което според мен лесно може да се пропусне от човек, който вижда TSLA или AAPL в интерфейса и автоматично го сравнява с обикновен брокер.

Друг интересен момент е цената. Според информацията на BYDFi TradFi продуктите им са с 0 trading fee и се сетълват в USDT.

За хора, които работят онлайн и така или иначе държат част от средствата си в crypto, подобна структура може да е удобна.

Но бих се интересувал повече от практическата страна:

Има ли тук хора, които предпочитат един multi-market интерфейс, или според вас е по-добре crypto, forex и акции да си останат в отделни платформи?

Аз лично виждам удобство в първия вариант, но разделянето вероятно прави управлението на риска по-ясно.

Горе