Cloud хостинг?

nicolls

New Member
Здравейте, някой ползвал ли клауд хостинг досега, къде, да сподели мнения, предимства, недостатъци?
 
От: Cloud хостинг?

Аз много се чудя дали да не се прехвърля и аз на такъв. Та всякаква информация ще ми бъде полезна и на мен .
 
От: Cloud хостинг?

Ползвам и cloud хостинг, не само от 1 доставчик, пробвал съм почти всички доставчици със най-различни платформи. Ако говорим за общия случай със виртуални машини(VPS), cloud хостинга ти предоставя стандартен VPS, но със функционалност по отношение гъвкавостта на ресурси и цени. При стандартният VPS си имаш точно определени ресурси за точно определена сума, докато при клауда плащаш само за това което си изразходвал, и можеш мигновено да промениш някой ресурс. Примерно увеличаваш RAM паметта и CPU, ами начислява ти се това повишение на ресурсите към крайната сметка. Също тук концепцията е за изразходван ресурс на час, ценовата политика е публикувана също има и конфигуратори, които ти казват предварително за конкретните ресурси колко ще плащаш. Това е много по-ценово ефективно, също почти всички платформи предлагат auto scale функцията. Така можеш да кажеш на машината примерно като стигне 90% CPU и 80% RAM да добави определен ресурс, тоест ти имаш пълен контрол над всичко. Също готиното е че можеш да си пуснеш колкото ти трябват машини за минутки, примерно ако някоя медия те излъчи, ще можеш незабавно да реагираш и да поемеш целият трафик. И какво ли още не... А да, забравих да спомена, че и надеждността е по-голяма ако се срине сървъра, на който се намира конкретен/и/ машина/и/.

В крайна сметка ползването клауда има само положителни черти, но най-основното е оптимизирането на разходите. Общо взето е това, иначе доста може да се изпише и каже, но не е кой знае какво. Просто е измислен по-умен начин дадена услуга да беше предоставяна, има доста маркетинг и на хората им е много интересно и любопитно, и за това е този шум. Но да, клауда си е готино нещо и трябва да се ползва!, всичко мигрира на там. :)
 
От: Cloud хостинг?

Аз минах на cloud hosting.

На този етап съм доста доволен. Когато правим големи кампании, които за една седмица изсипват тонове трафик, просто увеличаваме параметрите, след това ги намаляваме, когато влезнем в нормален режим.

Доста ни намали разходите, защото преди имахме dedicated server, който точно заради тези пикове, трябваше да е по-мощен, а в другото време си клатеше краката и нямаше никакво натоварване.

Много е удобно, като видиш, че машината издъхва с един плъзгач да си увеличиш процесора, ядрата или паметта.

Доста гъвкаво решение и го препоръчвам на всеки, който не може да си планира добре бъдещото натоварване, но иска да има лесна възможност за upgrade на ресурсите.
 
От: Cloud хостинг?

И аз отскоро преместих повечето неща в клауда на ICN. Засега съм доволен, както са казали и другите по-горе, в пикови моменти си настройваш ресурсите да са по-високи, а когато трафика се поуспокои - намаляш и си плащаш само за времето, в което е бил увеличен дадения ресурс. Оптимизират се и ресурсите, и разходите, всичко е много по-гъвкаво, отколкото с планове за VPS или споделени хостинги. Само положителни страни съм видял досега от клауда, за недостатъци не знам. И според мен това е бъдещето.
 
На практика за малкия и средния клиент това е напълно излишно. Ако правите ТВ игра или някакъв тип сайт с много голяма амплютуда на посещенията тогава има смисъл.
 
От: Cloud хостинг?

Е то е ясно че като имаш online магазинче с по 30-40 посещения и в кампании правиш по 300 посещения на ден си стой на задника на споделения хостинг но колегите по-горе са показали точни ситуации когато клауда е идеален
 
От: Cloud хостинг?

Кой е най-добрият cloud hosting доставчик за България? Някакви впечатления?
 
От: Cloud хостинг?

В момента единственият български cloud е от ICN, скоро и SUPERHOSTING пуска своят клауд. И двете компании ползват една и съща платформа което ще рече, че нещата ще са еднакви. Просто въпрос на предпочитания / пристрастие към компанията при избора, разбира се най-вероятно ще има леки различия в цените.
 
От: Cloud хостинг?

В момента единственият български cloud е от ICN, скоро и SUPERHOSTING пуска своят клауд. И двете компании ползват една и съща платформа което ще рече, че нещата ще са еднакви. Просто въпрос на предпочитания / пристрастие към компанията при избора, разбира се най-вероятно ще има леки различия в цените.

Платформата не определя качеството на услугата, тук се заблудил леко питащия. Според мен няма смисъл да обяснявам кои са факторите, но ако е нужно сподели, няма проблем.

Другото, което е важно. Кои са? - http://is.gd/w83lT5
 
Тук ако някой разбира от амазаон, гугъл или о виейч клауд хостинг, и може да ме съпортва - да качи сайт, да настрои управлението и имейлите, да пише какво ще ми струва. Може евентуално и друг провайдър да помисля ако има опит с такъв.
 

Горе