CloudFlare активира безплатен SSL за всички клиенти

GeorgeG

Active Member
От: CloudFlare активира безплатен SSL за всички клиенти

На монитора ползвам платената версия и по пъня на логиката, че засичаше downtime примерно на час два, следователно го засича и не го блокира ClouFlare-a, знам че блокира някой ботове, но няма логика да го блокира примерно за по 30сек 15 пъти в денонощието в различно време. Тествах го миналия месец и го държах само седмица, защото не бяха добри резултатите. Физически нямам времето да гледам сайтове си нон стоп, за това ползвам софтуер.
 

coolice

Owner
Аз имах случай с клиент при който сайта зад пълен клаудфлеър (с техните днси) дава че сървъра не работи, а друг сайт в същия хостинг акаунт си работеше

ПП платени версии (тази от $20) също не работят добре друг клиент му бозеше повече с него отколкото без него специално едни кеширани js от платения клаудфлеър забозваха
 

happyslacker

New Member
От: CloudFlare активира безплатен SSL за всички клиенти

А възможно ли е нещо защитната стена на доставчика на хостинг да отчита трафика от CloudFlare като атака (често посещение от един и същ IP адрес) и да го блокира? Това ще обясни защо само понякога отчита проблем. Периодично CF зарежда страници от сайта за да ги кешира (за да може да реализира възможността always online).

Това е най-вероятното обяснение. След като преминах на CF се наложи да премахна някои редове от защитната стена, защото иначе имаше риск да блокира трафика през CF (аз си бях писал стената и затова знаех за възможните проблеми).

Трудно ще убедите доставчика на хостинг да включи IP адресите на CF в бял списък.
 

coolice

Owner
не е от фаиъуола просто ентерпраиз клиентите (тези който плащат $5000+) са със 2500% SLA (клудфлеър ще им връща 25 пъти пари ако допусне даунтайм при тях) и като го изпраскат някой такъв клиент за безплатните и по малко плащащите почва да умира услугата, препоръчвам page speed service от гугъл или incapsula просто услугите им нямат толкова клиенти
 

GeorgeG

Active Member
От: CloudFlare активира безплатен SSL за всички клиенти

да, четох и аз тогава, че проблема при Free CloudFlare-a е, че постоянно имат нови клиенти и не могат да смогнат да ъпгрейдват железата толкова бързо, за това и се случва даунтайма. (щото и аз проучвах от кво може да е). Но както и да е, дори и да е файърлоу, аз то сетвах с shared хостинг на uk компания, тъй че никакъв шанс да ги убеждавам ди си пипат настройки заради мен. Както и да е, не останах очарован, но това ми е личния опит, а и все пак за без пари толкова :)
 

happyslacker

New Member
От: CloudFlare активира безплатен SSL за всички клиенти

Пуснах си три монитора - uptimerobot.com, monitor.us и statuscake.com.

Само Monitor.us ми прати alter, че има проблем (ползвам безплатния план). Може ли да е false positive? По приблизително едно и също време получих problem alert за сайт, който е на CF и сайт, който е на Incapsula. А за трети сайт (който е на същия сървър, но без CDN) - нямаше problem alert. Може ли по едно и също време CF и Incapsula да са се скапали?

Прехвърлих си и още един сайт на Incapsula - за сравнение.

Сайтовете нямат много трафик, мога да мина и без CDN, но все пак предпочитам да има такъв за всеки случай (предпазват от един куп възможни атаки и престъпниците не могат да разберат IP адреса на сървъра).
 

GeorgeG

Active Member
От: CloudFlare активира безплатен SSL за всички клиенти

На въпроса ти - възможно е.

Както споменах, аз ползвам само монитора, може да имат някакъв проблем с CF. Но и на друго място не ми се е получавало, примерно имам акаунти в Linode и DigitalOcean и там всичко е точно.
 

happyslacker

New Member
От: CloudFlare активира безплатен SSL за всички клиенти

Зададох на Monitor.us да наблюдава CloudFlare и Amazon:

Отчете, че Amazon е бил офлайн за около 15 минути.
 

Горе