Cloudflare вече е в България!

AdSenser

Member
Здравейте, искам да споделя една много радостна новина с вас. Cloudflare, платформата, която безплатно осигурява безлимитно кеширане на сайтове, вече е видима като част от BG peering и с много нисък пинг. Почти всеки ден давам един трейс към сайтовете ми и днес за първи път забелязах, че BIX са изградили свързаност с Cloudflare. Така, дори последните все още да нямат сървъри в България, пингът за всички от страната, които зареждат сайтове, излизащи през Cloudflare, ги получават с максимална скорост. Така че - честито, и браво на двете компании, че са се свързали помежду си :) Все пак според мен над 90% от БГ доставчиците имат някакъв капацитет към BIX и връзката към Cloudflare автоматично ще се пренасочи през там като най-бърза.

cloudflare.jpg
 
От: Cloudflare вече е в България!

Звучи добре но защо в сайтът им няма подобна новина, смятам че такава новина заслужава внимание.Иначе да доста минават през BIX де не говорим за колокации.
 
От: Cloudflare вече е в България!

Имат присъствие в BIX, иначе един от доставчиците им е Telia.
Свързаност не се изгражда само с IX, подобни exchanges са само допълнение за смекчаване на трафика на транзитните доставчици и разбира се повече bandwidth.

Честно казано приятно съм изненадан, смятах, че това ще стане по-късно.

Това е сравнително голямо нещо, за потребителите, които искат/използват услугите им, тъй като преди се губеше доста по мрежата, заради локацията.. Посетител > CF Прага > Сървър БГ, доста зле беше... сега нещата ще са значително по-добри :)
 

Горе